Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-21.12 (wersja a i b) pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lhea-pokaz zdjecie tego kominka :roll:

Pytalam sie biuro o ten aneks, ale nie dali jeszcze odpowiedzi.Ile trzeba zaplacic za ten aneks i gdzie na gorze wypada wtedy komin?

Pozdrawiam :D

Komin wypada na ścianie pomiędzy małymi pokojami, zmienia się kształt łazienki i przedpokoju. Ta klitka w wersji pierwotnej - mówię o przedpokoju na górze - zamienia się w ładny i kształtny przedpokoik. Daj @ prześlę Ci fotki - mamy na razie miejsce na kominek - i skan obrobionego projektu. Za aneks wzięli ode mnie chyba stówkę, czy półtorej, ale u nich bezpośrednio kupowałam projekt. Generalnie in plus, wielki plus ;)

Pozdrawiam

M.

Komin wypada na ścianie pomiędzy małymi pokojami, zmienia się kształt łazienki i przedpokoju. Ta klitka w wersji pierwotnej - mówię o przedpokoju na górze - zamienia się w ładny i kształtny przedpokoik. Daj @ prześlę Ci fotki - mamy na razie miejsce na kominek - i skan obrobionego projektu. Za aneks wzięli ode mnie chyba stówkę, czy półtorej, ale u nich bezpośrednio kupowałam projekt. Generalnie in plus, wielki plus ;)

Pozdrawiam

M.

Lhea czy możesz wysłać mi również ten skan na priv: [email protected]

Z ciekawości chciałabym zobaczyć jak to u was wygląda. My kominek już mamy wymurowany na środku pomiędzy salonem i kuchnią. ciekawe czy twoje rozwiązanie jest takie samo jak moje :)

cały czas się zbieram, żeby wrzucić jakieś fotki ale na obiecankach się kończy :oops:

pozdr. wszystkich budujacych w2112

Magus no to widzę, że myślimy podobnie :D Które z tych zmian trzeba zmienić na projekcie w adaptacji? A z czego będziesz budować i jaki planujesz robić strop?

Lhea mogłabyś mi też przesłać te zdjęcia i skan na [email protected], będę bardzo wdzięczna, bo mi jakoś ten komin "nie chce" wyjść w drzwiach, ale w małym pokoju przy ścianie do łazienki, może coś przeoczyłam :D

Inka Opole a mogłabyś mi przysłać na maila zdjęcie Twojego rozwiązania, byłoby fajowo :D

A tak w ogole Lhea, Inka z czego budowałyście, zmieniałyście strop z projektu?

Ja zastanawiam się nad monolitycznym, ale przeraża mnie trochę ten szalunek :) Zresztą jak na razie to bardzo dużo rzeczy mnie przeraża, miejmy nadzieję, że to minie. Na razie zajmuję się projektem i mediami. Chciałabym na jesień zrobić stan 0, ale jak tak dalej mi będzie szło to marzenie ściętej głowy :(

[

Ja zastanawiam się nad monolitycznym, ale przeraża mnie trochę ten szalunek :) Zresztą jak na razie to bardzo dużo rzeczy mnie przeraża, miejmy nadzieję, że to minie. Na razie zajmuję się projektem i mediami. Chciałabym na jesień zrobić stan 0, ale jak tak dalej mi będzie szło to marzenie ściętej głowy :(

Jutro postaramy wrzucic zdjecia na fotosika i damy linka:)

budujemy z porothermu a konkretnie z jego odmiany UNIPOR (tanszy)

zmienilismy strop na monolityczny..szalunkow sporo ale naszej ekipie sprawnie to poszlo..w tym momencie mamy praktycznie rozszalowany..ot kilka podpor jeszcze centralnie postawione ..a na pietrze tym sie nie przejmuja i robia dalej

w srode mielismy wieche:)

Magus dostałaś już tą adaptację od Lhea, jak tak to proszę podeślij też do mnie :wink:

Inka Opole mogłabyś mi podesłać skan Twojego parteru i jeśli nie masz nic przeciwko to bardzo by mi się przydał kosztorys W-21.12, zastanawiam się nad W-20.12 ze względu na wielkość salonu i chciałabym porównać koszty.

Pozdrowionka

Kasia

Magus no to widzę, że myślimy podobnie :D Które z tych zmian trzeba zmienić na projekcie w adaptacji? A z czego będziesz budować i jaki planujesz robić strop?

Lhea mogłabyś mi też przesłać te zdjęcia i skan na [email protected], będę bardzo wdzięczna, bo mi jakoś ten komin "nie chce" wyjść w drzwiach, ale w małym pokoju przy ścianie do łazienki, może coś przeoczyłam :D

Inka Opole a mogłabyś mi przysłać na maila zdjęcie Twojego rozwiązania, byłoby fajowo :D

Ja mam strop z terrivy, ale zainwestowaliśmy trochę i mamy keramzyt, z wydzieloną wylewką nad kominkiem. Domek jest z suporexu.

Jak na razie przerażona jestem cenami kafelków... A może po prostu mam drogi gust?? Na szczęście mam wyrozumiałego małża ;))

Pozdrawiam

M.

Lhea biję pokłony do samej ziemi :D O dzięki wielkie nasze GURU :p

Na maila za chwileczkę odpiszę, ale muszę szybko napisać swoje spostrzeżenia, bo mi się, aż klawiatura gotuje pod palcami :wink:

Hurra już wiem, dlaczego mi ten komin nie wychodził na wejściu do jednego z pokoi na górze, bo ja chciałam przesunąć ściankę salonu wgłąb kuchni do wysokości ścianki spiżarki, wtedy komin wychodzi u góry na ścianie między łazienką a pokojem. A dzięki uprzejmości kolegi 12marek (Marek wielkie dzięki) dowiedziałam się, że można też ten komin zrobić w ścianie nośnej.Jedyne obawy to czy kuchnia nie będzie za wąska, żeby mozna się w niej spokojnie "obracać" :wink:

Jeszcze raz wielkie buziaki za skany i zdjęcia (no i informacje odnośnie "budulca")!

Pozdrawiam

Kasia