magos1719503354 04.05.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Lhea-pokaz zdjecie tego kominka Pytalam sie biuro o ten aneks, ale nie dali jeszcze odpowiedzi.Ile trzeba zaplacic za ten aneks i gdzie na gorze wypada wtedy komin? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 04.05.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Lhea-pokaz zdjecie tego kominka Pytalam sie biuro o ten aneks, ale nie dali jeszcze odpowiedzi.Ile trzeba zaplacic za ten aneks i gdzie na gorze wypada wtedy komin? Pozdrawiam Komin wypada na ścianie pomiędzy małymi pokojami, zmienia się kształt łazienki i przedpokoju. Ta klitka w wersji pierwotnej - mówię o przedpokoju na górze - zamienia się w ładny i kształtny przedpokoik. Daj @ prześlę Ci fotki - mamy na razie miejsce na kominek - i skan obrobionego projektu. Za aneks wzięli ode mnie chyba stówkę, czy półtorej, ale u nich bezpośrednio kupowałam projekt. Generalnie in plus, wielki plus Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akawik 04.05.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Ja tutaj jestem nowa tak ze moge robic wiele błedów..dlatego prosze o wyrozumiałosc...byłabym wdzieczna za zdjecia tego domu bo mi sie bardzo spodobał albo prosze mnie nakierowac gdzie mam szukac tego na forum dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 04.05.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 jesli moglabys [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 04.05.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 jesli moglabys [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 04.05.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Komin wypada na ścianie pomiędzy małymi pokojami, zmienia się kształt łazienki i przedpokoju. Ta klitka w wersji pierwotnej - mówię o przedpokoju na górze - zamienia się w ładny i kształtny przedpokoik. Daj @ prześlę Ci fotki - mamy na razie miejsce na kominek - i skan obrobionego projektu. Za aneks wzięli ode mnie chyba stówkę, czy półtorej, ale u nich bezpośrednio kupowałam projekt. Generalnie in plus, wielki plus Pozdrawiam M. Lhea czy możesz wysłać mi również ten skan na priv: [email protected] Z ciekawości chciałabym zobaczyć jak to u was wygląda. My kominek już mamy wymurowany na środku pomiędzy salonem i kuchnią. ciekawe czy twoje rozwiązanie jest takie samo jak moje cały czas się zbieram, żeby wrzucić jakieś fotki ale na obiecankach się kończy pozdr. wszystkich budujacych w2112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechoo 04.05.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Też prosiłbym baaardzo o fotki, chciałbym zobaczyc te zmiany moze i ja sie skusze:) [email protected] Bardzo dziekuje i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 04.05.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Akawik-przejrzyj caly ten watek. Na pewno natkniesz sie na zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 04.05.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Magus no to widzę, że myślimy podobnie Które z tych zmian trzeba zmienić na projekcie w adaptacji? A z czego będziesz budować i jaki planujesz robić strop? Lhea mogłabyś mi też przesłać te zdjęcia i skan na [email protected], będę bardzo wdzięczna, bo mi jakoś ten komin "nie chce" wyjść w drzwiach, ale w małym pokoju przy ścianie do łazienki, może coś przeoczyłam Inka Opole a mogłabyś mi przysłać na maila zdjęcie Twojego rozwiązania, byłoby fajowo A tak w ogole Lhea, Inka z czego budowałyście, zmieniałyście strop z projektu? Ja zastanawiam się nad monolitycznym, ale przeraża mnie trochę ten szalunek Zresztą jak na razie to bardzo dużo rzeczy mnie przeraża, miejmy nadzieję, że to minie. Na razie zajmuję się projektem i mediami. Chciałabym na jesień zrobić stan 0, ale jak tak dalej mi będzie szło to marzenie ściętej głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 04.05.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 nad stropem jeszcze moj maz nie myslal nam tez tak wyszedl komin na gorze, dlatego sie zdziwilam co do adaptacji, musimy porozmawiac z architektem. moj maz mysli na razie o silce, ale jeszcz zorientujemy sie co do cen pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 04.05.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Ja też się zdziwiłam, dlatego bardzo jestem ciekawa tych zdjęć od Lhea A kiedy chcesz zastartować z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 04.05.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 [ A tak w ogole Lhea, Inka z czego budowałyście, zmieniałyście strop z projektu? Ja zastanawiam się nad monolitycznym, ale przeraża mnie trochę ten szalunek Zresztą jak na razie to bardzo dużo rzeczy mnie przeraża, miejmy nadzieję, że to minie. Na razie zajmuję się projektem i mediami. Chciałabym na jesień zrobić stan 0, ale jak tak dalej mi będzie szło to marzenie ściętej głowy Jutro postaramy wrzucic zdjecia na fotosika i damy linka:) budujemy z porothermu a konkretnie z jego odmiany UNIPOR (tanszy) zmienilismy strop na monolityczny..szalunkow sporo ale naszej ekipie sprawnie to poszlo..w tym momencie mamy praktycznie rozszalowany..ot kilka podpor jeszcze centralnie postawione ..a na pietrze tym sie nie przejmuja i robia dalej w srode mielismy wieche:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skawin 05.05.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Mam pytanko, gdy Wam projektant robił adaptacje to faktycznie odsunoł dom 6m od granicy? Tak jak tu jest pokazane: http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2112c.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 05.05.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 skawin to zależy od twoich warunków zabudowy, tam masz pewnie napisane "linia zabudowy .... m" lub "nieprzekraczalna linia zabudowy ... m" i na tyle projektant odsunie ci ścianę frontową domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 05.05.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Magus dostałaś już tą adaptację od Lhea, jak tak to proszę podeślij też do mnie Inka Opole mogłabyś mi podesłać skan Twojego parteru i jeśli nie masz nic przeciwko to bardzo by mi się przydał kosztorys W-21.12, zastanawiam się nad W-20.12 ze względu na wielkość salonu i chciałabym porównać koszty. Pozdrowionka Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 05.05.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Nic jeszcze nie dostalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 05.05.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Magus no to widzę, że myślimy podobnie Które z tych zmian trzeba zmienić na projekcie w adaptacji? A z czego będziesz budować i jaki planujesz robić strop? Lhea mogłabyś mi też przesłać te zdjęcia i skan na [email protected], będę bardzo wdzięczna, bo mi jakoś ten komin "nie chce" wyjść w drzwiach, ale w małym pokoju przy ścianie do łazienki, może coś przeoczyłam Inka Opole a mogłabyś mi przysłać na maila zdjęcie Twojego rozwiązania, byłoby fajowo A tak w ogole Lhea, Inka z czego budowałyście, zmieniałyście strop z projektu? Ja zastanawiam się nad monolitycznym, ale przeraża mnie trochę ten szalunek Zresztą jak na razie to bardzo dużo rzeczy mnie przeraża, miejmy nadzieję, że to minie. Na razie zajmuję się projektem i mediami. Chciałabym na jesień zrobić stan 0, ale jak tak dalej mi będzie szło to marzenie ściętej głowy Ja mam strop z terrivy, ale zainwestowaliśmy trochę i mamy keramzyt, z wydzieloną wylewką nad kominkiem. Domek jest z suporexu. Jak na razie przerażona jestem cenami kafelków... A może po prostu mam drogi gust?? Na szczęście mam wyrozumiałego małża ) Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 05.05.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Szanowni "zacofańcy"!!! Wysłałam Wam maila Oczekuję pień i hołdów dziękczynnych Trzeba się jakoś czasami dowartościować, albo kogoś do tego zmusić Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 05.05.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Dopiero teraz dostalam Twojego maila Odpisalam Ci Jeszcze raz dzieki! EDITOS na stronie http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-20.12 troszke inaczej zrobili adaptacje i wtedy komin tez inaczej wypadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 05.05.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Lhea biję pokłony do samej ziemi O dzięki wielkie nasze GURU Na maila za chwileczkę odpiszę, ale muszę szybko napisać swoje spostrzeżenia, bo mi się, aż klawiatura gotuje pod palcami Hurra już wiem, dlaczego mi ten komin nie wychodził na wejściu do jednego z pokoi na górze, bo ja chciałam przesunąć ściankę salonu wgłąb kuchni do wysokości ścianki spiżarki, wtedy komin wychodzi u góry na ścianie między łazienką a pokojem. A dzięki uprzejmości kolegi 12marek (Marek wielkie dzięki) dowiedziałam się, że można też ten komin zrobić w ścianie nośnej.Jedyne obawy to czy kuchnia nie będzie za wąska, żeby mozna się w niej spokojnie "obracać" Jeszcze raz wielkie buziaki za skany i zdjęcia (no i informacje odnośnie "budulca")! Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts