teresab 23.06.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 No to gratulacje. Teraz już pójdzie szybko i najwieksza to satysfakcja patrzeć jak rosną mury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna10 24.06.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Witam U nas też już stan zero właśnie zakończony. Mam ogromna prośbę napiszcie mi proszę ile wyniósł Was stan zero. Ja jestem przerażona u nas wyszło 45 000 (za wszystko z robocizną, robimy z garażem) mieliśmy teren podmokły i poszło więcej piasku i betonu ale i tak ta kwota wydaje mi się ogromnie duuużaa!!! Co myślicie ??? A może ktoś z Was ma może jakiś spis kosztów jeśli tak to bardzo proszę o przesłanie na maila [email protected] Będę bardzo wdzięczna. Pozdrowiam http://chata10.fotosik.pl/albumy/416233.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 24.06.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Poszło na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 25.06.2008 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 A my mamy juz projekt w domu Gratuluje rozpoczecia prac ja poprosze tez o spis kosztow, zeby wiedziec co nas czeka [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margola77 25.06.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Witam! Czy ja tez mogłabym prosic [email protected] My jestesmy po tyczeniu budynku murarz ma wejsc w sobote wiec mam nadzieje, że w koncu sie cos zacznie, bo juz trace cierpliwosc Jak tylko podlicze koszty dam znac. Pozdrawiam. Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 25.06.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Margola ile zaplacilas za wytyczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margola77 25.06.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 My płacilismy 100 zł od punktu czyli 400 zł plus gratis odszukanie jednego punktu granicy działki Domek prosty bez wykusza i bez garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 25.06.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 dzieki, to tak jak nasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 25.06.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Joanna-drogo Wam to wyszlo Troche mnie to zmartwilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 25.06.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Puściłem Wam na maila. Nasz geodeta wziął także 400zł, ale za tyczenie na ławach. Wydaje mi się, że to bardzo dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 30.06.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Dogaduje juz zmiany w21.12c z pracownia, ale chcialbym jeszcze zadacpytanie - czy mieliscie projekty ktore konkurowaly ostro z w21.12tak, ze ciezko bylo sie zdecydowac? Chodzi mi oczywiscie o projektyporownywalne co do wielkosci, kosztow budowy itp. Ja juz nie mam konkurenta, bo wczoraj polegly moje wyobrazeniao http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=195ktory bralismy rowniez po uwage. Zobaczylem go, pochodzilempo nim - to nie to. Tzn, z zewnatrz bo wewn. uklad parteru tensam, gora nieco podobna z jednej strony. Przygniotla mnie szczegolniefasada z tylu od ogrodu. Mozna to jakos zlamac, zadaszyc czesc tarasu, ale to chyba nie to co mi w duszy gra. Pasuje bardzej na dzialkemiejska, ew. zadrzewiona wyzszymi niz dom drzewami, ktoreoptcznie obniza budynek. Bryla wydala mi sie zimna, bezdusznajesli tak to mozna opisac Balismy sie skosow i optycznego nimi przywalenia - stad d65 - ktory byl pierwszy i juz juz mial byc.Po sobotniej wizycie u Lhea'i /WIELKIE DZIEKI raz jeszcze/ i przymierzeniusie do skosow, ktore po pdwyzszeniu o pustaka zaczynaja sie na wys.jakis chyba 140cm zupelnie sie uspokoilismy. Pokoje na gorze sa bardzo duze, skosy u Lhea'i optycznie zupelnie nie sa meczace a dodaja wlasciwie przytulnosci jedynie. Lazienka zrobila sie b. duza itd. Chcemy jeszcze odwiedzic Alutka2106 - wykancza wersje "C" ktoratez bedziemy zamawiac /inny uklad salon-kuchnia nieco niz w B/ tezma wykusz i przesuniety kominek na scianke kuchenna. Napiszcie jednak czy mieliscie dylematy - 21.12 czy moze jednak "xyz" ?Chodzi mi o etap, kiedy juz mija zafascynowanie polamanymi dachami,15 lukarnami itd., ma sie pewna wiedze, ktora sprowadza na ziemie - czyli o koncowke gdzie podejmowaliscie swiadomie ostatezna decyzje. Pozdrawiamstrix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 01.07.2008 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Naszą wersję wybrała żona na podstawie swoich długotrwałych przemyśleń i możliwości działki. Nie ukrywamy, że największe znaczenie miało dobrze dopasowane do naszych potrzeb wnętrze. Był jeszcze kontrkandydat (nie pamiętam jaki), ale musiał odpaść, gdyż nie spełnił jednego z postawionych warunków. A tak nawiasem mówiąc, to wczoraj zakończyliśmy stan zerowy. Na wylanym chudziaku pojawiły się dwa pęknięcia, ale wg naszego kierbuda i wykonawcy, nie ma się czym przejmować, bo tak się zdarza podczas zastygania betonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 01.07.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 OK to rzuce jeszcze zapytanie, czy Waszym zdaniem projekt GL 311 ALEXtzn. dol z Alexa bo bez lukow i marnowania salonu /taniej i sensowniej/, ale gora z GL 173 ROXANA bo z dodatkowym pokojem nad garazemi lepsza komunikacja do tego pokoju nad garazem niz w 21.12c gdziemozna sobie zrobic wejscie jedynie przechodzac przez maly pokojna gorze. GL 311 ALEX - bylby dolhttp://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-311,340,61,opis.html GL 173 ROXANA - gora i to co nad garazem.http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-173,191,61,parter.html Oba polaczone w jedno - mysle ze to zadnen problem dla pracowni,bo bryla ta sama dokladnie jak nalozyc oba projekty. Czy Waszym zdaniem taki projekt bedzie drozszy w budowie odw21.12c z dodanym wykuszem, balkonem i normalnym pokojemnad garazem??? Jesli drozszy to o ile mniej wiecej szczacujecie i dlaczego? Pytam, bo mi na gorze potrzebne sa 4 pokoje a w w21.12c nie za bardzo mi opdpowiada przechodzienie nad garaz przeznajmniejszy pokoj. Na dole GL 311 ma wiekszy salon oczywiscie kosztem tegoze nie ma gabinetu - jednak 4 pokoje na gorze dostepnez korytarza zupelnie nam wystarcza. Co sadzicie o tym GL 311? Koszty budowy vs. w21.12?Czy widzicie tak na szybko jakies plusy GL 311 /dol/+ gora z Roxany w porownaniu z w21.12c a mozeraczej minusy?? Pozdrawiamstrix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 03.07.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 OK to rzuce jeszcze zapytanie, czy Waszym zdaniem projekt GL 311 ALEX... Powyzsze pytanie stracilo waznosc - w21.12c jest juz naszym projektem (+ wykusz i przesuniety kominek na sciane kuchenna) choc jesli ktos moglby jednak napisac o ile jego znadniem tak na oko moglby byc drozszy dom wg projektow GL to chetnie przeczytam. Z wyczucia jakiego juz nabralem - to bylby drozszy z powodu ganku i calej jego konstrukcji, dachu garazu laczonego z dachem domu, oddzielnie balkonu i wykusza +- jakies 20 tys wiecej na etapie budowy. Poza tym bardziej nam odpowiada polozenie balkonow i ustawienie polaci dachu w w21.12 przy naszym ukladzie dzialki i planowanym zadaszeniu tarasu. Zadaszenie jakie widzielismy u lhea'i to miod w takie upaly. W zime co prawda ciemniej, ale do doswietlenia salonu bedzie wlasnie wykusz od poludnia. Pozdrawiam strix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 03.07.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Mnie się te dwa GL projekty nie podobały, gdyż złe jest dojście do kuchni. Poza tym garaż jest za krótki, tracisz pomieszczenie gospodarcze za nim, no i tracisz dodatkowy pokój na dole. Poza tym kuchnia to taka kiszka, a okno w niej jest dziwnie w rogu usytuowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 08.07.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Kto u Was wykonywał ściankę ryglową? Cieśla, czy murarz? Niby jest to ścianka, ale z drugiej strony dość integralna z więźbą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 09.07.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 darekw127a gdzie w projekcie w... występuje ściana ryglowa, bo jakoś nie kojarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kirus 09.07.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Witam...I od razu na wstępie mam pytanie: kto z forumowiczów buduje domek W21-12b wersje z garażem? Jeżeli tak to czy możecie przesłać mi kosztorys na maila będę ogromnie wdzięczny... Kolejne pytanie: czy można przenieść kotłownie do pomieszczenia z tyłu garażu? Z czego lepiej budować: suporex czy Porotherm 25? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 09.07.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Ja buduję W 21.12b z garażem, ale kosztorysu nie posiadam. Moge tylko powiedziec, że stan zero wyniósł mnie ok. 30 000 zł. A odnośnie kotłowni za garażem, to myśle, że jak najbardziej mozna ją przenieśc, tylko trzeba pamietać o kominie. Smiejus, ścianka ryglowa w projekcie występuje w łazience na górze, ale z tego co pamietam u was to jej nie budowaliście. Dorotko, a jak wam sie mieszka? Czy kominek już zrobiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 09.07.2008 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Dzis dostalem dhl-em projekt 21.12c + wykusz i kominek przesuniety W poniedzialek mam nasiadowke z pania architekt i bede jej przekazywal co jeszcze chce zmienic. Mam zatem pare pytan: 1) Przedluzenie dachu nad tarasem. Podobalo nam sie rozwiazanie u Lhea'i - dach zdrowo pociagniety nad taras pod innym juz katem. Lhea jaką szerokość ma to zadaszenie, bo mniej wiecej tyle samo miejsca chcielibysmy miec pod dachem na tarasie. Wg. projektu dlugosc tego daszku ma 6,35m - nie wiem czy to nam nie wystarczy i chyba nie bedziemy przeciagac go o dodatkowe 1,5 m zadaszajac okno na schody, choc wtedy pod dachem mozna zmieścić na tarasie male wesele Zastanawiam sie jednak jaka glebokosc bedzie optymalna - 4m? Ja osobiscie w lato nie wysiedzialbym na tarasie bez zadaszenia /strona pd-zach/ oraz podczas letnich lekkich deszczy tez przyjemnie posiedziec na tarasie ale z drugiej strony zima slonce tak nie dogrzeje salonu. Co prawda wykusz /strona PD/ ladnie rownowazy mniejsza ilosc swiatla wpadajaca przez mocno zadaszone okno tarasowe, ale jednak jakies "ale" jeszcze mam do takiego pelnego zadaszenia drzwi tarasowych Czy ktos jeszcze wyciagal tak dach nad taras? 2) W kominie od kominka nie ma ciagu wentylacyjnego. Pan z biura w Jeleniej Gorze powiedzial, ze nie musi byc a przy pewnych pogodach jest ryzyko ze dym z kominka moze byc zaciagany gora przez wentylacje do wewnatrz. Jak to jest u Was? Dostawialiscie do przewodu kominkowego przewod wentylacyjny w salonie? 3) Garaz. Oczywiscie bedzie poszerzony do 4 m ale... Widzialem patent z przedluzonym dachem garazu od strony ogrodu - robi sie miejsce na drewno np. - nawet w projekcie mam taka opcje wpisana. Zastanawiam sie jednak czy nie lepsze by bylo wydluzenie garazu w sposob pokazany na rysunku ponizej - ostatnia opcja. W bocznej scianie mozna by bylo wstawic jakies swietliki z kafli szklanych zeby rozjasnic wnetrze - bo od ogrodu okno by zniklo na rzecz drzwi. To dodatkowe miejsce bylo by idealne na kosiarke i inne przybory ogrodowo narzedziowe Ma to sens i jakis wyglad wg Was? http://sloik.pl/w2112cEEooovvv12.gif Pozdrawiam strix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts