Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-21.12 (wersja a i b) pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

Witam

Do Darka :)

Żadnego betonu nie wyrabialiśmy w betoniarce :D

Wszystko było lane z betoniarki.

Po prostu sporo pomogła Rodzina...wujek murował (w całym domu mam kąty proste :) ) kuzyn dach położył i zakazał komukolwiek mówić ile wziął. I w ten sposób trochę jesteśmy do przodu.

Pozdrawiam serdecznie

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Podajcie dokladnie ile Was wyniosly tynki na gotowo....

to moje wyliczenia

tynk cementowo - wapienny 26,00 zł m2 z materiałem - 570m x 26 = 14.820,00

gładzenie ścian na gotowo 14,00 zł m2 - 670m x 14 = 9.380,00

materiał na gładzenie ścian 3.200,00

ogółem tynki - 27.400,00

Pozdrawiam

Lechoo

No tak, my możemy sobie tak pisać ile nas wyniosły tynki, ale jeszcze trzeba podać ile ma się ile m2.

U mnie na 400 m2 (sufitów nie robiłam) tynków cem-wap. wyszło ok. 9 000 zł . Do tego dojdzie gładż - jakies 5 000 zł z materiałem. Robociznę położenia gładzi wynegocjowałam na 7 zł za m2.

ja mialem 8 zl za m2 gladzi ale okazalo sie ze dochodzi jeszcze dwukrotne gruntowanie, szlifowanie i malowanie akrylem wiec na gotowo wyszlo 14 zł za m2, radzilbym sie podpytac zebyscie nie mieli tak jak Ja ze dowiedzialem sie o dodatkowych pracach przy tynkach po ich zakonczeniu.

ponizej link do nowych fotek z budowy:)

http://picasaweb.google.pl/Sampek81/17032009?authkey=Gv1sRgCPjKn8bt75fcQg#

Pozdrawiam

Lechoo

Kurde, przez te moje działówki k-g na górze, jestem niemiarodajny. :-)

No ale na jakieś 450m2 muszę być przygotowany. Umówiłem się po 17zł za m2 za robociznę, przy czym w garażu, kotłowni i schowkach będzie ze szlichtą. Materiał przygotowują sobie sami z wapna, cementu i piasku. To chyba taniej niż z worków. Jak dotąd zapłaciłem za to około 1500zł.

Lecho - piękne tynki masz, wszystko takie bialutkie, równiutkie. Cos nie umiem sie połapać jak masz rozwiązanę kuchnię. Rozumiem, że masz jeden duzy salon, ale co po przeciwnej stronie korytarza? Gdzie w końcu bedzie ta kuchnia, gdzie łazienka, bo ze zdjęcia widać że tez jest jedno wejście

Podpatrzyłam twój stryszek i też zrobię tak samo. Obecnie mam tylko wełnę , ale myślałam dać płyty kart-gips, ale nie chcę juz iść w dalsze koszty. Fajnie to rozwiązałaś, bo przeciez na budowie można wykorzystać drewno z szalunków

hej

u nas wyliczono okolo 500m2 tynkow, gora dol (na gorze murowane sciany dzialowe) plus sufity

z tego co widze to panuje wolna amerykanka kazdy po swojemu liczy

za tynki zaplacilismy okolo 14tys zl (tynki gipsowe i cementowo wapienne)

tereska a moglas do nas na stryszek zajrzec tak samo mamy wykonczony welna/folia i laty:)

fajne juz okna masz...teraz to juz z gorki:)

pozdr

Proszę pomożcie mi co mam teraz zrobić!!!!:

Dzisiaj byłam na budowie i zmierzyłam wysokość pozostawionej luki na posadzkę pod oknami balkonowymi na górze - i okazało się okna balkonowe zamontowane są pod posadzkę na gr. 15 cm , a przecież posadzka ma być 10 cm zgodnie z projektem!!! I wszystko inne, np schody są przygotowane na posadzkę zgodnie z projektem. Pomiary wysokości okien robiła firma która montowała okna.

Inka - myślałam o Was aby coś tam podpatrzeć ze stryszkiem, ale przyznam się, że nie chciałam ci głowy zawracać bo napewno masz dużo roboty z córcią. Ale napewno niedługo zajrzę