jakow 21.09.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Uff.... Wrzuciłem nowe zdjęcia na stronkę. Niewiele tego przybyło. Niestety w tym roku musimy przerwać budowę - Zakład Energetyczny nie podłączy nas do sieci. Najpierw obiecywali, że jak będą podciągać sieć na sąsiedniej ulicy to i nasza ulica też się załapie. Teraz okazuje się, że nie, tym bardziej, że jesteśmy jedyni na naszej ulicy, którzy chcieli się wprowadzić w tym roku. Z prac, które jeszcze zrobimy w tym roku: dokończenie GWC (położenie rur i zakopanie), uprzątnięcie terenu (rozwiezienie humusu z pryzmy), byc może betonowanie słupków do ogrodzenia (tylko z 3 stron działki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 26.09.2005 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam serdecznie forumowiczów.Wiem,że się powtarzam, czytałam wiele postów na temat kosztów domów...a jednak zapytam, czy dam radę zbudować za 200-220tyś. ten przykładowy domek(jeśli uda mi się dobrze wkleić )nie wliczam w to działki http://www.postawdom.pl/projekty/01_budynki%20jednorodzinne/W-21.12/thumb.jpgPiętro planuję wykończyć później,jednak chciałabym tam położyć instalacje i tynki. Co do parteru to wliczam w to stan do zamieszkania, ale skromnego(tańsze panele, terakota, tani biały montaż itd.)W wykończeniówkę oprócz instalacji nie wliczam robocizny(robimy sami i z rodziną)Jedna z niewiadomych to koszt mediów(przypuszczalnie szambo i gaz z butli lub ogrzew. elektr...??)Jeżeli ktoś się połapał w tym wszystkim, to proszę o opinie i rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 26.09.2005 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Witam serdecznie forumowiczów.Wiem,że się powtarzam, czytałam wiele postów na temat kosztów domów...a jednak zapytam, czy dam radę zbudować za 200-220tyś. ten przykładowy domek(jeśli uda mi się dobrze wkleić )nie wliczam w to działki http://www.postawdom.pl/projekty/01_budynki%20jednorodzinne/W-21.12/thumb.jpg Piętro planuję wykończyć później,jednak chciałabym tam położyć instalacje i tynki. Co do parteru to wliczam w to stan do zamieszkania, ale skromnego(tańsze panele, terakota, tani biały montaż itd.)W wykończeniówkę oprócz instalacji nie wliczam robocizny(robimy sami i z rodziną) Jedna z niewiadomych to koszt mediów(przypuszczalnie szambo i gaz z butli lub ogrzew. elektr...??) Jeżeli ktoś się połapał w tym wszystkim, to proszę o opinie i rady. oczywiście wkleiłam nie pełne dane, ten domek pochodzi ze strony http://www.postawdom.pl projekt W-21.12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 26.09.2005 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 W-21.12 Powierzchnia zabudowy 85,20 m2 Powierzchnia użytkowa 109,90 m2 Powierzchnia netto 109,90 m2 Powierzchnia całkowita 142,70 m2 Kubatura 513,30 m2 bedzie latwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 26.09.2005 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 może teraz mi się uda... http://www.postawdom.pl/projekty/01_budynki%20jednorodzinne/W-21.12/rzuty.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 26.09.2005 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 W-21.12 Powierzchnia zabudowy 85,20 m2 Powierzchnia użytkowa 109,90 m2 Powierzchnia netto 109,90 m2 Powierzchnia całkowita 142,70 m2 Kubatura 513,30 m2 bedzie latwiej Dzięki rrmi, już myślałam, że spędze następne pół nocy na próbach... Też nie śpisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 26.09.2005 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 e tam , zdolna dziewczyna z Ciebie Bardzo milutki ten domek , ktory wybralas. Zycze powodzenia na budowie . Wejdz do grupy lodzkiej , napewno w wielu sprawach pomoga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 27.09.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Spokojnie dasz rade. Za 220 tyś. skończysz go całkowice w przyzwoitym standardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 27.09.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Nie wliczasz robocizny??200tys za taki dom?! Z paluszkiem w "pupci"..powinno jeszcze na mebelki starczyć i jakąś plazmę do salonu...No chyba ,że standard wykończenia będzie wysoki...gres polerowany, kafle w łazience 2*2cm,kabina z sauną i hydromasażem, barlinecka na podłodze itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 27.09.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Nie wliczasz robocizny?? 200tys za taki dom?! Z paluszkiem w "pupci"..powinno jeszcze na mebelki starczyć i jakąś plazmę do salonu...No chyba ,że standard wykończenia będzie wysoki...gres polerowany, kafle w łazience 2*2cm,kabina z sauną i hydromasażem, barlinecka na podłodze itp Witam, dziękuję za wszystkie odpowiedzi! Dom do stanu surowego zamkniętego ma wybudować ekipa, położenie instalacji też ekipa, natomiast reszta tzn. tynki, wylewki, hydraulika i tzw.kosmetyka (podłogi,malowanie, płytki)we własnym zakresie...nie wiem niestety ile będą mnie kosztowały przyłącza Ale mnie trochę podbudowaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 27.09.2005 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Mój dom ma 109m, parterowy z dość skomplikowanym dachem (Lipińscy projekt LBM 42). Stan surowy otwarty łącznie z pokryciem dachowym wyszedł mi ok. 80 tys, przyłącza, projekty itp ok. 8. Liczę że zamknę się łącznie w 210 tys - bez fajerwerków. Ty będziesz miała znacznie tańszy dach. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 27.09.2005 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Mój dom ma 109m, parterowy z dość skomplikowanym dachem (Lipińscy projekt LBM 42). Stan surowy otwarty łącznie z pokryciem dachowym wyszedł mi ok. 80 tys, przyłącza, projekty itp ok. 8. Liczę że zamknę się łącznie w 210 tys - bez fajerwerków. Ty będziesz miała znacznie tańszy dach. Powodzenia A czy może ktoś ma podobny projekt i może podzielić się doświadczeniami z budowania? Może jakieś uwagi co do wnętrza? Czy np. schody drewniane czy wylewane? Kominek nie lepiej przenieść w inne miejsce np. na ścianę między kuchnią a salonem, wtedy ogrzewałby także dwie sypialnie na górze? Nie wiem czy dobrze kombinuję?(oczywiście kominek nie byłby jedynym źródłem ciepła) A strop :Teriva, monolit czy może drewniany...(na dachu ma być blachodachówka) Może jakieś podpowiedzi? Robię oczywiście wstępne rozeznanie, projektu jeszcze nie kupiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radlid 27.09.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Ja bym kominek przeniósł między pokój a kuchnie ,strop monolit a na dach to blachodachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 30.09.2005 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Ja mam nadzieję wybudować domek 120 m2 za około 200 - 250 tys. Zobaczymy jak będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 30.09.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2005 Ja mam nadzieję wybudować domek 120 m2 za około 200 - 250 tys. Zobaczymy jak będzie... Witaj Bad! Masz już działkę? I jak z przyłączami- to wielka niewiadoma jeżeli chodzi o koszty Ja dopiero szukam...chcialabym kupić w bliskich okolicach Łodzi. Zyczę ci powodzenia w budowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bad 03.10.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Dzięki za życzenia . Właśnie kupuję działkę pod Łęczycą bez mediów. Koszty podłączenia wody i prądu szacuję na około 8 tys. Mam około 40 m do prądu i wody. Mam nadzieję, że się zmieszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.10.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Anisia - wybraliśmy ten sam projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 27.10.2005 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 W poniedziałek zdecydowaliśmy - kupujemy w-21.12a (prawie identyczny+ garaż)- wczoraj nam przysłali projekt. Kosztorys: ok. 200.000 zł (ceny z I kwartału 2004r). Rok przerzucaliśmy tysiące projektów. Ten odpowiada nam najbardziej. Powodzenia i odwagi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkob 29.12.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Czy ktoś z Was lub Waszych znajomych zbudował ten domek. Ja zaczynam właśnie budowę. Poproszę o plusy i minusy tego projektu. Pozdrawiam Aga[color=darkred ][/color] witam ja rozniez buduje wg tego projektu, w chwili obecnej jestem jeszcze w "ziemi" tj. mam wylane fundamenty, wymurowane sciany fundamentowe. na wiosne planuje rozprowadzic kanalizacje zalac podloge na gruncie i rozpoczac murowanie scian. ps. na jakim etapie ty jestes ? z jakigo materialu stawiasz sciany? pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 29.12.2005 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Czy ktoś z Was lub Waszych znajomych zbudował ten domek. Ja zaczynam właśnie budowę. Poproszę o plusy i minusy tego projektu. Pozdrawiam Aga[color=darkred ][/color] witam ja rozniez buduje wg tego projektu, w chwili obecnej jestem jeszcze w "ziemi" tj. mam wylane fundamenty, wymurowane sciany fundamentowe. na wiosne planuje rozprowadzic kanalizacje zalac podloge na gruncie i rozpoczac murowanie scian. ps. na jakim etapie ty jestes ? z jakigo materialu stawiasz sciany? pozdrowienia odpowiem, chociaż pytanie nie za bardzo do mnie. Aga się coś nie odzywa... Jesteśmy na etapie- kupiony projekt W- 21.12a + papierologia czyli nawet nie w ziemi. Będziemy budować z porothermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts