Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-21.12 (wersja a i b) pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

Jestem jestem chociaż jeszcze ciągle w lesie. Papiery, papiery i jeszcze raz papiery. Działkę mamy piękną. Wieś, cisza, spokój. Niedaleko miasta (Świebodzice). Jest pięknie, nie mogę się już doczekać kiedy zaczniemy (myślami wybiegam już do mojego ogrodu) , ale wszystko potrzebuje czasu (zwłaszcza w Polsce). Na wiosnę wchodzimy dopiero w ziemię. Trzymajcie kciuki. Tym bardziej, że będziemy mieli tylko 190 tyś. ha, ha.

Mój mąż zawodowo pracuję wykonując wyceny i kosztorysy i twierdzi, że w tej kwocie damy radę robiąc dużo sami + max. negocjacje z dostawcami mat. i wykonawcami...

Pożyjemy-zobaczymy. :D

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem jestem chociaż jeszcze ciągle w lesie. Papiery, papiery i jeszcze raz papiery. Działkę mamy piękną. Wieś, cisza, spokój. Niedaleko miasta (Świebodzice). Jest pięknie, nie mogę się już doczekać kiedy zaczniemy (myślami wybiegam już do mojego ogrodu) , ale wszystko potrzebuje czasu (zwłaszcza w Polsce). Na wiosnę wchodzimy dopiero w ziemię. Trzymajcie kciuki. Tym bardziej, że będziemy mieli tylko 190 tyś. ha, ha.

Mój mąż zawodowo pracuję wykonując wyceny i kosztorysy i twierdzi, że w tej kwocie damy radę robiąc dużo sami + max. negocjacje z dostawcami mat. i wykonawcami...

Pożyjemy-zobaczymy. :D

Szczerze życzę powodzenia i wytrwałości. W ziemię to my się wbijemy jeszcze później :-? bo dopiero jesienią, jak dobrze pójdzie. Odzywajcie się czasami, będzie miło.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

dobry wieczór,

hidi czy moja wiadomość nie doszła???

uprzejmie wszystkim donosze, że też budujemy (będziemy) w.21-12 z kosmetycznymi zmianami) i powtórze to co Ci (Wam) napisaliśmy, utwierdziliśmy się w przekonaniu słusznego wyboru!! dzięki oczywiście Waszym zdjęciom

serdecznie pozdrawiam

i prosze odezwijcie się!

No to wreszcie trafiłam na swoich :lol:

Jesteśmy zdecydowani na projekt W-21.12 w 90%! Dla naszej rodzinki jest w sam raz , zwłaszcza finansowo....

hdi206 super Wam wyszedł! Wreszcie mogłam sobie zobaczyć go w rzeczywistości! Co tylko mnie upewniło nad słusznością mojego, khmmm naszego wyboru.

Wydaje się ,że ogólnie trzymaliście się projektu, chociaż zlikwidowaliście ściankę działową między kuchnią a salonem, tak? Ciekawa jestem czy jeszcze coś zmienialiście? My planujemy ściankę zostawić( częsciowo będzie zasłaniała nam kuchnię z wysoką zabudową) a zrezygnujemy ze spiżarki, którą przeniesiemy pod schody.

Chciałam się dowiedzieć czy schody mogłabym zastąpić dwubiegowymi ale ze spocznikiem...bezpieczniejsze dla dzieci i starszych osób...ale to chyba pytanie do architekta. :-?

Mamy też zmiar budować garaż tylko nie wiem czy damy radę finansowo :(

hdi206Waszą stronkę wkleiłam w ulubione i teraz każdego zanudzam opowieściami jak to będzie wyglądał nasz domek...mam nadzieję ,że nam i całemu fanklubowi W się uda!

Jeżeli możecie się podzielić informacją o kosztach do stanu surowe zamkniętego to bardzo poproszę :D :D :D

A i okna połaciowe macie! Teraz zauważyłam :oops:

to ja też TU :D

Swoją opinię napisałam już w poście zmiany w projekcie W-21.12 i także zamierzam budować wg.tego projektu +garaz. Liczę (mam nadzieję ,żę się nie przeliczę :lol: ) że starczy nam 200-220tyś...agagreg Twój mąz dodał nam otuchy swoimi obliczeniami!! Czy liczył tylko samą budowę , czy przyległości tzn ogrodzenie, bramę itp. także??Chcemy zrezygnować z balkonu, na dach blachodachówkę :-? ściany chyba BK= styropian.

Mamy jeszcze trochę czasu...budowa dopiero za dwa lata ale już widzę ,że dobrze wybraliśmy :wink:

hdi206zaglądaj tu jak najczęściej :D nie mogę się doczekać nowych zdjęć w albumie! Może masz jakieś fotki schodów i małego pokoju na parterze?

Trzymam kciuki za wykończeniówkę...i pozdrawiam!

darials co planujecie zmienić w projekcie??

darials co planujecie zmienić w projekcie??

Witaj Anisia - zrezygnowaliśmy z balkonu, zamiast tych drzwi będą duże okna w pokojach dzieci, no i rozszerzyliśmy cały budynek o 60 cm - na lewo od schodów patrząc na poddasze (tam docelowo ma być nasza - czyli rodziców - sypialnia). Zastanawiamy się jeszcze nad doświetleniem pokoi dzieci na poddaszu - przez montaż okien dachowych. Kosmetyczna (?) zmiana, ale chyba oddzielimy też kuchnię od salonu. To na razie tyle:)

No i wystartujemy chyba na wiosnę:)

No to wiosna u Was wybuchnie pełną parą! :D

U nas może nastepna wiosna...

Dawajcie znać z pola bitwy...

A co sądzicie o takim tarasie, chyba da się go zrobić w W-21.12?Pozwoliłam sobie wkleić domek Enter :D bo mnie się ten taras baaaardzo podoba!

ftp://anisiaa:[email protected]/images/Domek%20taras%20zmniejszony.jpg

No to wiosna u Was wybuchnie pełną parą! :D

U nas może nastepna wiosna...

Dawajcie znać z pola bitwy...

A co sądzicie o takim tarasie, chyba da się go zrobić w W-21.12?Pozwoliłam sobie wkleić domek Enter :D bo mnie się ten taras baaaardzo podoba!

ftp://anisiaa:[email protected]/images/Domek%20taras%20zmniejszony.jpg

z jakiego biura pochodzi ten projekt ENTER?

Witajcie !

To dobrze by było z tymi schodami...

Miło Was znowu powitać-przeczytać!

Zaczynacie tej wiosny?

Witamy, witamy :p

Nam też miło,

W czwartek jesteśmy umówieni u notariusza, w międzyczasie załatwiamy sprawę z drogą dojazdową, jeszcze adaptacja, ostatnie decyzje - i mamy nadzieję wystartować późnym latem. :roll: Zobaczymy. U nas wiosna tak szybko nie przyjdzie, jest miejscami 1,5 metra śniegu...

hdi206 Dlaczego musialbyś zmieniac pozwolenie na budowę?? To w ramach adaptacji architekt tego nie uwzglednia? Za ciemno moze byc, słuszna uwaga, ale mozna zrobic troszkę krótszy ten daszek...mój mąz też namawia mnie raczej na altankę w ogrodzie...a kosztami co do stanu jaki obecnie posiadasz (tego który widoczny na zdjeciach w Twoim albumie)mógłbyś sie podzielić :oops: :D

Pomysl, aby zrobic takie zadaszenie tarasu urodzil mi sie, gdy omawialem z ekipa od dachow, jak zrobic dach.

Moj taras jest dosc duzy, bo ma 4x5 m, wiec taki daszek tez bylby duzy i dawalby duzy cień. W zwiazku z tym, ze podpory do dachu sa trwale, musialbym zglosic zmiany w pozwoleniu na budowe. Tak przynajmniej mnie poinformowal kierownik budowy.

Mój dom jest tak ustawiony, że w lecie od godz. 17 mam cień więc spokojnie można siedzieć na tarasie, wiec moglobyc w salonie za ciemno.

W sumie nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, bo chciałbym wykończyć taras (przed i za domem) drewnianymi balustradami nawiązującymi stylem i kolorem do podbitki. Już widzę jak to będzie fajnie wyglądało...;-)

Co do kosztów to wyślę na priv'a ;-) Ok?