agagreg 04.01.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Jestem jestem chociaż jeszcze ciągle w lesie. Papiery, papiery i jeszcze raz papiery. Działkę mamy piękną. Wieś, cisza, spokój. Niedaleko miasta (Świebodzice). Jest pięknie, nie mogę się już doczekać kiedy zaczniemy (myślami wybiegam już do mojego ogrodu) , ale wszystko potrzebuje czasu (zwłaszcza w Polsce). Na wiosnę wchodzimy dopiero w ziemię. Trzymajcie kciuki. Tym bardziej, że będziemy mieli tylko 190 tyś. ha, ha. Mój mąż zawodowo pracuję wykonując wyceny i kosztorysy i twierdzi, że w tej kwocie damy radę robiąc dużo sami + max. negocjacje z dostawcami mat. i wykonawcami... Pożyjemy-zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 05.01.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Jestem jestem chociaż jeszcze ciągle w lesie. Papiery, papiery i jeszcze raz papiery. Działkę mamy piękną. Wieś, cisza, spokój. Niedaleko miasta (Świebodzice). Jest pięknie, nie mogę się już doczekać kiedy zaczniemy (myślami wybiegam już do mojego ogrodu) , ale wszystko potrzebuje czasu (zwłaszcza w Polsce). Na wiosnę wchodzimy dopiero w ziemię. Trzymajcie kciuki. Tym bardziej, że będziemy mieli tylko 190 tyś. ha, ha. Mój mąż zawodowo pracuję wykonując wyceny i kosztorysy i twierdzi, że w tej kwocie damy radę robiąc dużo sami + max. negocjacje z dostawcami mat. i wykonawcami... Pożyjemy-zobaczymy. Szczerze życzę powodzenia i wytrwałości. W ziemię to my się wbijemy jeszcze później bo dopiero jesienią, jak dobrze pójdzie. Odzywajcie się czasami, będzie miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hdi206 13.01.2006 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Jak w temacie. Budynek stoi, schnie i czeka na wykończenie w środku. Zapraszam na stronę: http://www.weronika.mapi.com.pl/budowa.php PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hdi206 13.01.2006 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Zapraszam na stronę: http://www.weronika.mapi.com.pl/budowa.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 14.01.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Oglądaliśmy. Taki dom chcemy mieć. Wyszedł wam ładniejszy niż w projekcie! Będziemy tu często zaglądać, w poszukiwaniu natchnienia i otuchy ps. W wolnej chwili zajrzyj na priv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 23.01.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 dobry wieczór, hidi czy moja wiadomość nie doszła???uprzejmie wszystkim donosze, że też budujemy (będziemy) w.21-12 z kosmetycznymi zmianami) i powtórze to co Ci (Wam) napisaliśmy, utwierdziliśmy się w przekonaniu słusznego wyboru!! dzięki oczywiście Waszym zdjęciom serdecznie pozdrawiam i prosze odezwijcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 30.01.2006 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 No to wreszcie trafiłam na swoich Jesteśmy zdecydowani na projekt W-21.12 w 90%! Dla naszej rodzinki jest w sam raz , zwłaszcza finansowo.... hdi206 super Wam wyszedł! Wreszcie mogłam sobie zobaczyć go w rzeczywistości! Co tylko mnie upewniło nad słusznością mojego, khmmm naszego wyboru. Wydaje się ,że ogólnie trzymaliście się projektu, chociaż zlikwidowaliście ściankę działową między kuchnią a salonem, tak? Ciekawa jestem czy jeszcze coś zmienialiście? My planujemy ściankę zostawić( częsciowo będzie zasłaniała nam kuchnię z wysoką zabudową) a zrezygnujemy ze spiżarki, którą przeniesiemy pod schody. Chciałam się dowiedzieć czy schody mogłabym zastąpić dwubiegowymi ale ze spocznikiem...bezpieczniejsze dla dzieci i starszych osób...ale to chyba pytanie do architekta. Mamy też zmiar budować garaż tylko nie wiem czy damy radę finansowo hdi206Waszą stronkę wkleiłam w ulubione i teraz każdego zanudzam opowieściami jak to będzie wyglądał nasz domek...mam nadzieję ,że nam i całemu fanklubowi W się uda! Jeżeli możecie się podzielić informacją o kosztach do stanu surowe zamkniętego to bardzo poproszę A i okna połaciowe macie! Teraz zauważyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 30.01.2006 01:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 to ja też TU Swoją opinię napisałam już w poście zmiany w projekcie W-21.12 i także zamierzam budować wg.tego projektu +garaz. Liczę (mam nadzieję ,żę się nie przeliczę ) że starczy nam 200-220tyś...agagreg Twój mąz dodał nam otuchy swoimi obliczeniami!! Czy liczył tylko samą budowę , czy przyległości tzn ogrodzenie, bramę itp. także??Chcemy zrezygnować z balkonu, na dach blachodachówkę ściany chyba BK= styropian. Mamy jeszcze trochę czasu...budowa dopiero za dwa lata ale już widzę ,że dobrze wybraliśmy hdi206zaglądaj tu jak najczęściej nie mogę się doczekać nowych zdjęć w albumie! Może masz jakieś fotki schodów i małego pokoju na parterze? Trzymam kciuki za wykończeniówkę...i pozdrawiam! darials co planujecie zmienić w projekcie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 30.01.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 darials co planujecie zmienić w projekcie?? Witaj Anisia - zrezygnowaliśmy z balkonu, zamiast tych drzwi będą duże okna w pokojach dzieci, no i rozszerzyliśmy cały budynek o 60 cm - na lewo od schodów patrząc na poddasze (tam docelowo ma być nasza - czyli rodziców - sypialnia). Zastanawiamy się jeszcze nad doświetleniem pokoi dzieci na poddaszu - przez montaż okien dachowych. Kosmetyczna (?) zmiana, ale chyba oddzielimy też kuchnię od salonu. To na razie tyle:) No i wystartujemy chyba na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 30.01.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Cześć Anisia! schody ze spocznikiem - powinno się dać. "jakow", kilka (postów wyżej) takie robi w podobnym projekcie w- 20.12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 30.01.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 No to wiosna u Was wybuchnie pełną parą! U nas może nastepna wiosna... Dawajcie znać z pola bitwy... A co sądzicie o takim tarasie, chyba da się go zrobić w W-21.12?Pozwoliłam sobie wkleić domek Enter bo mnie się ten taras baaaardzo podoba! ftp://anisiaa:[email protected]/images/Domek%20taras%20zmniejszony.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 30.01.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Witajcie ! To dobrze by było z tymi schodami...Miło Was znowu powitać-przeczytać!Zaczynacie tej wiosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hallina 31.01.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 No to wiosna u Was wybuchnie pełną parą! U nas może nastepna wiosna... Dawajcie znać z pola bitwy... A co sądzicie o takim tarasie, chyba da się go zrobić w W-21.12?Pozwoliłam sobie wkleić domek Enter bo mnie się ten taras baaaardzo podoba! ftp://anisiaa:[email protected]/images/Domek%20taras%20zmniejszony.jpg z jakiego biura pochodzi ten projekt ENTER? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 31.01.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Przyznam się ,że nie mam pojęcia mnie zainteresował tylko taras Ale wklep w wyszukiwarkę Enter i znajdziesz tam posty z jej udziałem...i napisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 31.01.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Witajcie ! To dobrze by było z tymi schodami... Miło Was znowu powitać-przeczytać! Zaczynacie tej wiosny? Witamy, witamy Nam też miło, W czwartek jesteśmy umówieni u notariusza, w międzyczasie załatwiamy sprawę z drogą dojazdową, jeszcze adaptacja, ostatnie decyzje - i mamy nadzieję wystartować późnym latem. Zobaczymy. U nas wiosna tak szybko nie przyjdzie, jest miejscami 1,5 metra śniegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 31.01.2006 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Wszystkiego dobrego i powodzenia w sprawach urzędowych! My też coraz bliżej celu...a te urzędy...niech je.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hdi206 01.02.2006 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Myslalem o takim tarasie, ale balem sie, ze bedzie za ciemno. Do tego musialbym zmieniac pozwolenie na budowe, wiec dalem sobie z tym spokoj... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 01.02.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 hdi206 Dlaczego musialbyś zmieniac pozwolenie na budowę?? To w ramach adaptacji architekt tego nie uwzglednia? Za ciemno moze byc, słuszna uwaga, ale mozna zrobic troszkę krótszy ten daszek...mój mąz też namawia mnie raczej na altankę w ogrodzie...a kosztami co do stanu jaki obecnie posiadasz (tego który widoczny na zdjeciach w Twoim albumie)mógłbyś sie podzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hdi206 01.02.2006 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Pomysl, aby zrobic takie zadaszenie tarasu urodzil mi sie, gdy omawialem z ekipa od dachow, jak zrobic dach. Moj taras jest dosc duzy, bo ma 4x5 m, wiec taki daszek tez bylby duzy i dawalby duzy cień. W zwiazku z tym, ze podpory do dachu sa trwale, musialbym zglosic zmiany w pozwoleniu na budowe. Tak przynajmniej mnie poinformowal kierownik budowy. Mój dom jest tak ustawiony, że w lecie od godz. 17 mam cień więc spokojnie można siedzieć na tarasie, wiec moglobyc w salonie za ciemno. W sumie nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, bo chciałbym wykończyć taras (przed i za domem) drewnianymi balustradami nawiązującymi stylem i kolorem do podbitki. Już widzę jak to będzie fajnie wyglądało... Co do kosztów to wyślę na priv'a Ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 01.02.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 A, no to wszystko jasne! U nas dom ma być tak ustawiony, że taras będzie w słońcu niemal do wieczora... już sama nie wiem, na szczęscie mam dużo czasu aby to jeszcze rozważyć Ja też już widzę te Twoje balustrady...ech ...zazdroszczę Z góry dziękuję...i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts