Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-21.12 (wersja a i b) pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Darek dzięki za radę. Tam ogłoszenie i mam nadzieję, że się ktoś znajdzie :-? a tak z innej beczki to widziałam u ciebie na zdjęciu kominek wentylacyjny na dachy przypuszczam, że do wywiewki kanalizacyjnej. Możesz mi powiedzieć co wchodziło w skład takiego kompletu, bo gościu mi wciska, ze musi być dachówka przechodnia i że mam nie kupować plastikowego "grzybka" bo traci kolor po jakimś czasie.

Witam wszystkich:)

Właśnie zamieramy położyć panele , płytki podłogowei ścienne oraz pomalować ściany jednak podczas spotkania z wykonawcą który zajmie się w/w pracami poinformował nas że przed położeniem płytek musimy zamontować drzwi wewnętrzne ... nie podoba Nam się ten pomysł wolimy drzwi wewnętrzne założyć przed malowaniem czyli po wszystkich pracach które będą wykonywać ...

Jakie jest wasze zdanie czy to dobry pomysł teraz montować drzwi wewnętrzne ?

kattharina, u nas wyszło 70m2 podbitki, a właściwie nabitki. :-) Wszystkie ozdobne elementy heblował na budowie cieśla, słono sobie za to licząc :-?

rybaxx, myśmy drzwi montowali tak, jak radzi Twój wykonawca. Z tym, że były to drzwi ze zwykłymi ościeżnicami, nie regulowanymi, a więc wymagały obrobienia. Podobnie przed pomalowaniem radzę obsadzić kontakty. To znaczy same "bebechy", bo plastikowe ramki to oczywiście po malowaniu. Zawsze zdarzy się, że dłubniesz gdzieś wkrętakiem za mocno, albo wyciągniesz kabel ze ściany, bo elektryk źle zamocował. :-) Z drzwiami podobnie.

Dzięki Darek. Zamówiliśmy tyle samo ile podałeś, ale dom mamy bez garażu :) Może znowu mi coś zostanie :) Chociaż mamy trochę dłuższy dach, bo ściana kolankowa jest wyżej, no i daszek nad wejściem, pocieszam się że na to zejdzie nadwyżka :wink:

Aaaa, mam jeszcze pytanie odnośnie tej ozdoby rozetowej w jaskółkach jakie szerokości desek kupowaliście, wszystkie elementy ozdobne były takie same czy różne?

Witam

Czy ktos z szanownych Państwa ma lub planuje zainstalować rekuperator ? Poszukuję informacji nt ew kosztów takiej instalacji i ew rozmieszczenia systemu.

Bedę wdzięczny za wszelkie informację.

Obecnie jestem na etapie lania stropów i tak sobie myślę ze ew mógłbym zrobic juz jekies dziurki pod rozprowadzenie powietrza.

Pozdrawiam

Rafał

Witam,

jaki polecacie/stosowaliscie siuwaks ;) do malowania drewna na zewnatrz? Mam duzy zadaszony taras podbity szalowka i chce to zrobic ladnie w orzechu pod kolor okien tylko nie za bardzo wiem, czym.

Czytam i czytam, magicy stosuja jakies czary z podkladami, woskami, olejami i diabli wiedza czym, a ja chcialbym tak prosto ale ladnie ;) Ot przeszlifowac, i walnac jakas trwala lakierobejce x2 np. Mozecie cos polecic - chodzi mi o firme, zeby siuwaks ;) byl dobrej jakosci ?

Jescze jedno, czy barierki na balkonie robic przed ociepleniem, wylewka czy mozna po. Chce zrobic balustrade z kantowki drewnianej grubej czy powinienem teraz zalac szpilki nawiercajac najpierw beton (balkon jest nad wykuszem) czy mozna to zrobic po wylewce na balkonie rowniez?

Pozdr

strix