darekw127 30.07.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Hehe, u mnie też była opcja "pustaki za dach". Jednak dach wziąłem w końcu gdzie indziej. Kattharina, rzuć ogłoszenie do lokalnej prasy. Może ktoś się trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 30.07.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Darek - jak roboty u Ciebie?, cos nic sie nie chwalisz swoimi postępami, zdjęć z budowy nie przybywa. Czy u Ciebie gładź już zrobiona? Ja obecnie jestem na etapie gipsowania ścian i układania regipsów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 30.07.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Darek dzięki za radę. Tam ogłoszenie i mam nadzieję, że się ktoś znajdzie a tak z innej beczki to widziałam u ciebie na zdjęciu kominek wentylacyjny na dachy przypuszczam, że do wywiewki kanalizacyjnej. Możesz mi powiedzieć co wchodziło w skład takiego kompletu, bo gościu mi wciska, ze musi być dachówka przechodnia i że mam nie kupować plastikowego "grzybka" bo traci kolor po jakimś czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 31.07.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Teresko, faktycznie nie aktualizowałem już dawno galerii. Gładzie już mamy skończone. Kattharina, jak masz dachówkę, to trzeba zastosować gotową dachówkę z kominkiem. Do blachodachówki można stosować kominki uniwersalne. U mnie są takie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 06.08.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Ile m2 Wam wyszło podbitki, bo boję się że znów przeszacuję A te zdobienia mocowane do jętki skrajne gdzie się kupuje w tartaku czy u jakiegoś stolarza? pozdr Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybaxx 09.08.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Witam wszystkich:) Właśnie zamieramy położyć panele , płytki podłogowei ścienne oraz pomalować ściany jednak podczas spotkania z wykonawcą który zajmie się w/w pracami poinformował nas że przed położeniem płytek musimy zamontować drzwi wewnętrzne ... nie podoba Nam się ten pomysł wolimy drzwi wewnętrzne założyć przed malowaniem czyli po wszystkich pracach które będą wykonywać ... Jakie jest wasze zdanie czy to dobry pomysł teraz montować drzwi wewnętrzne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybaxx 09.08.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 N blogu dodałem nowe zdjecia http://www.w2112b.mojabudowa.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 09.08.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 kattharina, u nas wyszło 70m2 podbitki, a właściwie nabitki. Wszystkie ozdobne elementy heblował na budowie cieśla, słono sobie za to licząc rybaxx, myśmy drzwi montowali tak, jak radzi Twój wykonawca. Z tym, że były to drzwi ze zwykłymi ościeżnicami, nie regulowanymi, a więc wymagały obrobienia. Podobnie przed pomalowaniem radzę obsadzić kontakty. To znaczy same "bebechy", bo plastikowe ramki to oczywiście po malowaniu. Zawsze zdarzy się, że dłubniesz gdzieś wkrętakiem za mocno, albo wyciągniesz kabel ze ściany, bo elektryk źle zamocował. Z drzwiami podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dewer1 16.08.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Bardzo prosze o podanie ile Wam poszlo stali i jakie rodzaje na W2112 z garazem i stropem lanym, moja przyszla ekipa jakos nie garnie sie do obliczen i musze sam zrobic zakupy a szczerze nie mam pojecia jak policzyc strop, wielkie dzieki pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 19.08.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Dzięki Darek. Zamówiliśmy tyle samo ile podałeś, ale dom mamy bez garażu Może znowu mi coś zostanie Chociaż mamy trochę dłuższy dach, bo ściana kolankowa jest wyżej, no i daszek nad wejściem, pocieszam się że na to zejdzie nadwyżka Aaaa, mam jeszcze pytanie odnośnie tej ozdoby rozetowej w jaskółkach jakie szerokości desek kupowaliście, wszystkie elementy ozdobne były takie same czy różne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 19.08.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 U mnie ozdoby były zrobiony z desek takich, jak krokwie. obrazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 19.08.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Czyli deska pionowa była trochę szersza (16cm) niż kalenica (14cm)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 19.08.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 No nie, wygląda na to, że ten pionowy jest węższy od pozostałych i zgodny z płatwią kalenicową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 20.08.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Darek -bardzo ładny domek już masz:)Z ciekawości jakiego koloru będzie tynk zewn.? Też będziemy mieć podobny dach i okna drewniane, brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 20.08.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Magos, dzięki. Tynk będzie mniej więcej w kolorze podkładu, czyli jasno kremowy. Wg numeracji Mapei jest to kolor 5008 (chyba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 20.08.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 ja myslałam o podobnym:jasne kakao, cappuccino, ale bardzo jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrobar2 23.08.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 teresob nie pamietam postaram sie odszukac fakture dot paneli a co do nich to sa na całej górze. domek własnie skończony zagospodraowany dół i już mieszkamy zaktualizuje album i załącze być może już jutro pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmf 24.08.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam Czy ktos z szanownych Państwa ma lub planuje zainstalować rekuperator ? Poszukuję informacji nt ew kosztów takiej instalacji i ew rozmieszczenia systemu.Bedę wdzięczny za wszelkie informację.Obecnie jestem na etapie lania stropów i tak sobie myślę ze ew mógłbym zrobic juz jekies dziurki pod rozprowadzenie powietrza. PozdrawiamRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 24.08.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam, jaki polecacie/stosowaliscie siuwaks do malowania drewna na zewnatrz? Mam duzy zadaszony taras podbity szalowka i chce to zrobic ladnie w orzechu pod kolor okien tylko nie za bardzo wiem, czym. Czytam i czytam, magicy stosuja jakies czary z podkladami, woskami, olejami i diabli wiedza czym, a ja chcialbym tak prosto ale ladnie Ot przeszlifowac, i walnac jakas trwala lakierobejce x2 np. Mozecie cos polecic - chodzi mi o firme, zeby siuwaks byl dobrej jakosci ? Jescze jedno, czy barierki na balkonie robic przed ociepleniem, wylewka czy mozna po. Chce zrobic balustrade z kantowki drewnianej grubej czy powinienem teraz zalac szpilki nawiercajac najpierw beton (balkon jest nad wykuszem) czy mozna to zrobic po wylewce na balkonie rowniez? Pozdr strix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dewer1 24.08.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Strix, mam ten sam projekt i identyczne zmiany jak Ty, mam pytanie jak zabezpieczasz taras nad wykuszem przed wilgocia i przemarzaniem? Oraz drugie pytanko jak sprawuje sie kominek w tym miejscu ja tez przenosze bo tamta sciana staje sie bezuzyteczna z kominkiem? Pozdro i dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts