teresab 12.11.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Witamy te_renia w gronie budujących W21.12. Wydaje mi się że koleżanka z postu wyżej (Lhea) ma piec na ekogroszek w kotłowni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 12.11.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Witamy te_renia w gronie budujących W21.12. Wydaje mi się że koleżanka z postu wyżej (Lhea) ma piec na ekogroszek w kotłowni . Teresab ma rację. Na dodatek mam dorobione przejście do garażu, więc miejsca jakby mniej. Zmieścił sie piec, zapas węgla, biurko warsztatowe i dużo innych rzeczy. Generalnie miejsce jest, trzeba logicznie temat przemyśleć i dobrać odpowiedni piec. Ja mam Elektrometu 25KW. Między innymi dlatego, że był najładniejszy i pasował kolorystycznie A tak naprawdę doradzono mi go jako jeden z mniejszych w tej kategorii wydajności i najbardziej ekonomiczny i wydajny. Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 12.11.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 U mnie glify zrobione "prawidłowo" według Twojego opisu. Okno w łazience i na klatce do remontu - w sensie gips-karton. ... Mimo to jednak... masakra Pozdrawiam M. Dzieki za info - pocieszylas mnie Mimio wszystko nie wrzuce tam grzejnikow bo nie chce uciekac z lozkami pod sciany. W moim otoczeniu ludzie nie maja problemow ze skraplaniem w pokojach mimo braku grzejnikow wiec moze i ja bede mial farta Czytalem, ze jesli problem wystepuje - sa fajne, dyskretne /cieniutkie, biale/ listwy grzejne wielkosci wieklszej czekolady - mozna je podczepiac na okres zimowy. Sa ponoc stosunkowo malo pradozerne. Kurcze czemu taka syfiasta pogoda - nic nie schnie, tarasu nie moge skonczyc malowac, w sobote wylewki - chyba sobie koze kupie do suszenia Pozdr strix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
te_renia 12.11.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Meadow napisal/a zamiast zamykać się w bloku, za podobną cenę (ok, dwa razy więcej + bezcenne przeżycia z placu boju, przepraszam - budowy) można sobie zafundować własny dach i kawałek ziemi. My z mezem podjelismy taka wlasnie decyzje,mieszkanie juz sprzedane,mieszkamy znowu u rodzicow i nadzorujemy papierki a w przyszlym roku budowe. Dzialke na szczescie mamy za free. Teresab-dzieki za szybka odpowiedz Lhea-dzieki, ciesze sie ze piec sie miesci tak wydawalo mi sie ze o tym pisalas ale nie bylam pewna czy podajnik tez masz. Wyobraz sobie ze tez dzwonilam do Elektrometu w tej sprawie i pan specjalista mowil ze powinien ten najmniejszy piecyk sie zmiescic,chcialam sie upewnic jak wyglada praktyka. masz moze w zanadrzu fotke kotlowni?I tego przejscia do garazu?Please wyslij,moze chociaz na priva. My na razie garazu nie bedziemy budowac,pewnie kasy nie starczy na poczatek.Blaszaczek mamy,hehe Napiszcie prosze o czy pamietac przyz zakupie projektu:zgoda na podniesienie scianki kolankowej,aneks garazu,cos jeszcze? Chcemy kupic wersje 21.12b lustro a daszek z przodu budynku taki jak ma kattharina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skawin 13.11.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witamy te_renia w gronie budujących W21.12. Wydaje mi się że koleżanka z postu wyżej (Lhea) ma piec na ekogroszek w kotłowni . Ja mam Elektrometu 25KW. Między innymi dlatego, że był najładniejszy i pasował kolorystycznie A tak naprawdę doradzono mi go jako jeden z mniejszych w tej kategorii wydajności i najbardziej ekonomiczny i wydajny. M. 25kw to troche nie za dużo na ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 13.11.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 25kw to troche nie za dużo na ten domek? Po drobnych przeróbkach mam 170 m... Chyba nie za dużo M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 16.11.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Odnosząc się do kwestii dodatkowych okien dachowych i grzejników pod nimi, chciałem nadmienić, iż mamy jedne i drugie. To znaczy zasadnicze grzejniki znajdują się na ścianie szczytowej przy oknach balkonowych. Pod połaciówkami są małe grzejniki o szerokości okien. Jeśli chodzi o moc, to jest spory nadmiar. Wydaje się, że bez problemu obyłoby się bez tych małych grzejników. Niestety problem skraplania i tak występuje. Grzejniki przez większość czasu pozostają zimne, a włączają się tylko raz na jakiś czas, żeby podtrzymać zadaną temperaturę. A w ogóle to mieszkamy od środy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 16.11.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Acha, jeszcze chciałem dodać, że grzejników nie powinno się instalować na ścianach wewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 16.11.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Acha, jeszcze chciałem dodać, że grzejników nie powinno się instalować na ścianach wewnętrznych. Mialo to znaczenie kiedys, kiedy czesto budynki nie byly wogole ocieplone styropianem. Zmine sciany wowczas lepiej odbijaly cieplo. Obecnie jesli jest np. 15 cm styropianu na scianie szczytowej a pokoj ma 15 m2 nie ma to juz zadnego znaczenia. Moj hydraulik tez o tym wspomnial. Pozdr strix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 16.11.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Darek- gratuluję zamieszkania już w swoim domku. Przynajmniej skończyła ci się "budowa", a jest własny dom.Myślę że nadal będziesz odwiedzać nasz wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 16.11.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Oczywiście, że będę. Już się przyzwyczaiłem za bardzo do tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
te_renia 17.11.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Witam W 21-12b lustro kupiony czekamy na przesylke Z racji tego ze budujemy zabudowe siedliskowa to projekt budynku gospodarczego tez kupiony http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/g10-budynek-gospodarczy/m3f029193ce6ec,4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 04.12.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Witam, kilka swiezych zdjec z zewnatrz, w srodku na razie nuda - schna wylewki, po niedzieli bedzie sie robila kotlownia i grzejniki. po 10-tym gru. wchodzi czlowiek od ocieplenia poddasza. Po 20.12 zaczynam wygrzewanie posadzek - licze ze do tego czasu nie bedzie mrozow inaczej trzeba bedzie zanabyc jakas koze zanim nie ruszy ogrzewanie. Po poddaszu jazda z kaflami, gresami itd. Wieksze zdjecia pod ponizszym linkiem http://sloik.pl/dom http://sloik.pl/dom/1c.jpg http://sloik.pl/dom/1ac.jpg http://sloik.pl/dom/2c.jpg http://sloik.pl/dom/3c.jpg http://sloik.pl/dom/4c.jpg http://sloik.pl/dom/5c.jpg http://sloik.pl/dom/6c.jpg Pozdrawiamstrix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pece75 05.12.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Witam, Jest to mój pierwszy post, więc pozdrawiam serdecznie wszystkich budujących (tych co dopiero planują lub skończyli również). My właśnie rozpoczynamy naszą przygodę z budową W-21.12b w Witkowie koło Gniezna. Jesteśmy na etapie adaptacji projektu.W związku z tym mamy do Szanownych Forumowiczów budujących W-21.12.b ogromną prośbę. Chcielibyśmy się do kogoś "wprosić" na wizję lokalną ukończonego budynku w naszym regionie. Jeżeli komuś to nie sprawi kłopotu to proszę o informację na PW. Pozdrawiam, Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 05.12.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Piekna elewacja Strix, domek bardzo elegancko wygląda. Super.Jakie kolory zastosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 06.12.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Piekna elewacja Strix, domek bardzo elegancko wygląda. Super. Jakie kolory zastosowałeś? Dzieki, ale wybor koloru dla mnie to byla meka. Wyszlo tak jak sobie wyobrazalem mniej wiecej, ze wygladac bedzie - czyli wiecej ale nie w 100% jednak Male probniki sa o kant d... potluc. Kolory to kabe 1050 i 1060 - dekory Pozdrawiam strix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igaigi 14.12.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 strix, dom prezentuje sie świetnie! U nas pomimo początku zimowej aury jest szansa na to, ze dom zostanie zadaszony(juz częściowio jest). Jak będzie gotowe to wkleję zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dewer1 19.12.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Strix- Mam pytanie, jak sprawuje sie kominek w rogu miedzy kuchnia a pokojem, oraz ile poszlo u Ciebie styropianu na ocieplenie? ps. Super wyglada twoja chalupka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 20.12.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Strix- Mam pytanie, jak sprawuje sie kominek w rogu miedzy kuchnia a pokojem, oraz ile poszlo u Ciebie styropianu na ocieplenie? ps. Super wyglada twoja chalupka pozdrawiam Ciezko wyczuc jak sie sprawuje bo go nie mamy jeszcze Prawdopodobnie miec nie bedziemy bo planujemy duza stylowa koze ze spora szyba. Niestety to zabawka porownywalna cenowo z tanim kominkiem i obudowa wiec kupimy pewnie jak juz wszystkie wazniejsze rzeczy beda zrobione. Na razie jade na grzejnikach i podlogowke wygrzewam od 2 dni. Latwo nie jest przez te cholerne mrozy - dzis w nocy bylo -21 Pozdr strix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
te_renia 30.12.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 WitamMimo mrozu tutaj goraco...Stix-gratulacje pieknego domkuPece75-jestesmy na tym samym etapie,w 21-12b,lustro.Ze zmian-bez garazu i bez balkonu.Pozdrawiam i trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts