kattharina 15.05.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Jak tu ucichło w tym wątku, pewnie wszyscy ruszyli do roboty po tej długachnej zimie Skawin ja nie mam nawiewników, bo mam wentylacje mechaniczną, ale coś mi się kojarzy, że okna kupujesz z nawiewnikami. Popytaj w firmach z oknami albo może pomoże Ci tu ktoś kto budowała dom wentylacja grawitacyjną. Dawidrekin ja za położenie wody i kanalizy zapłaciłam 3000 zł z materiałem. Dodatkowo, wcześniej zapłaciłam 800 za położenie kanalizy stanu zero. Ogrzewanie właśnie mi kładą, więc nie wiem jeszcze ile mnie to będzie kosztować w całości, już się boję podsumowania:) A tak poza tym to jesteśmy już po tynkach, a na początku czerwca będzie wylewka. Uff, dopiero się zacznie. Chodzę teraz i oglądam panele, kafelki, wanny, umywalki itp. Jakoś nie możemy znaleźć wspólnej koncepcji z moja drugą połową, co chwilę coś zmieniamy Darekw127, teresab jak ja Wam zazdroszczę, że macie to za sobą. A tak w ogóle teresab wprowadziłaś się już? Na ostatnich zdjęciach właściwie brakowało tylko mebli Blake a co u Ciebie? Robisz coś w domu, czy na razie ciągle wiatka? Pozdrawiam wszystkich budujących i tych już mieszkających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 16.05.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 (edytowane) Witam. Kattarina miesiac minął jak zamieszkalismy w nowym domu. Bardzo mi się podoba rozkład domu. Wszystko co potrzebne - jest w zasiegu reki. Jestem zadowolona ze spiżarki. Nie musieliśmy duzo pieniedzy wydawać na meble kuchenne, gdyż masę rzeczy poszło do spiżarki. No i jestem też zadowlona z garderoby, którą wygospodarowałam z łazienki na górze. Teraz zajmujemy się tarasem i ogrodem Edytowane 14 Października 2010 przez teresab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurij 20.05.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Witam. Proszę Szanownych forumowiczów z tego wątku o wsparcie merytoryczne w sprawie budowy domu W-21.12. Początkowo chcieliśmy budować BW-12 ale wycena biura projektowego lekko zwaliła Nas z nóg a wyceny kilku firm budowlanych różniły się od siebie o ok. 100 tys.zł. BW-12 to bardzo ładny dom ale zdecydowaliśmy wybudować dom podobny ale nieco mniejszy - W-21.12, proszę Tych którzy zakończyli jego budowę o informacje, ile ostatecznie wyniosła ich ta budowa, czy moglibyście przesłać skany tego projekty bo muszę je przedstawić firmie budowlanej do wyceny. To tyle na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 24.05.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 teresab fajnie, ze jesteś zadowolona z układu, tzn. że wybraliśmy dobry projekt będę miała taki sam kolor mebli w kuchni i jakos nie bardzo wiedziałam jaki kolor ścian wybrać. U ciebie nieźle to wygląda, jaki masz kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 26.05.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Kattarina - kolor ścian w kuchni - to promienne słońce z Duluxa (chyba nie pokręciłam nazwy) Jurij - co do kosztów wybudowania W 21.12 to musisz przyjąć ok. 3200 - 3500 zł za m2 powierzchni użytkowej, >Sa to ceny już z wykończeniem wewnątrz i na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 30.05.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Teresa, zdaje się, że Ty montowałaś rekuperator, jesteś z niego zadowolona, tzn jeśli jeszcze raz musiałabyś podjąć taką decyzję to czy była by ona taka sama? i Jeszcze jedno czy możesz zdradzić ile Cię taka przyjemność kosztowała?Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 30.05.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Ja niestety nie mam rekuperatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 31.05.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Jeszcze raz przejrzałam wątek i okazało się, że rekuperator ma Kasia. Nie wiem dlaczego wydawało mi się, że Teresa . O kosztach już było, ale nadal nie wiem czy warto go instalować, dlatego ładnie się uśmiecham tym razem do Kasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widuch sławomir 03.06.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 darials jeżeli możecie to napiszcie gdzie wybudowaliście swój w21-12 chętnie bym go obejrzał i porozmawiał na jego temat w realu my też zamierzamy taki budować lecz jeszcze się wahamy proszę o odp na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widuch sławomir 03.06.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 drodzy forumowicze jesteśmy nowi na tym forum wybraliśmy projekt w 21-12 ale chcieliśmy go obejrzeć z żoną w realu jesteśmy z lubelskiego jeżeli ktoś wybudował ten domek z tego projektu lub jest na etapie budowy tego 21-12 lub21-12b w naszym województwie lub ościennych to prosiłbym o adres na [email protected] chętnie byśmy go obejrzeli i dowiedzieli się więcej na jego temat z ludźmi którzy budują lub wybudowali za co z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylah 07.06.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 A może ktoś buduje lub już wybudował w Kujawsko-Pomorskim? Bardzo nam zależy na zobaczeniu takiego domku w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skawin 09.06.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 może być zachodniopomorskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylah 09.06.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Dzięki za odpowiedź. Pewnie, że może być, byle tylko zobaczyc na własne oczy, bo to bardzo dużo daje. A skąd dokładnie jesteście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kattharina 09.06.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Teresab dziękuję za informację, zaraz zapisałam kolor farby, może już niedługo się przyda:) U mnie właśnie zrobili wylewki. Tak więc przed nami ten najgorszy etap - wykańczanie (chyba inwestora i inwestorki Nie wiem tylko ile trzeba czekać po wylewkach zanim można coś robić w środku. Może ktoś podpowie coś z własnego doświadczenia. Jeśli chodzi o rekuperator to na razie mam położone dopiero kanały parteru, jak podeschną wylewki i położymy stelaże pod płyty będę montować kanały piętra i wentylator, a reku kupie dopiero przed zimą. ale tak naprawdę dopiero po przeprowadzce będę mogła coś powiedzieć na temat tego urządzenia i jego przydatności. Przykro mi, że nie mogę pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skawin 10.06.2010 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Okolice Pyrzyc, jesteśmy na etapie więźby dachowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylah 10.06.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 To zgodzilibyście się na małe odwiedziny, jak już będzie dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skawin 11.06.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 czemu nie, mój kontakt: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylah 11.06.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Bardzo dziękuję, to kiedy mniej więcej się odezwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skawin 14.06.2010 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Bardzo dziękuję, to kiedy mniej więcej się odezwać? na poczatku lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta kr 14.06.2010 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam wszytkich budyjących W!jestem na etapie wyboru projektu, wstępnie zdecydowalam się na W2112b. Pomyślałam, że dobrze byłoby wcześniej zobaczyć ten domek w naturze. Czy ktoś może buduje W w okolicach Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts