Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-21.12 (wersja a i b) pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

Jak tu ucichło w tym wątku, pewnie wszyscy ruszyli do roboty po tej długachnej zimie :)

Skawin ja nie mam nawiewników, bo mam wentylacje mechaniczną, ale coś mi się kojarzy, że okna kupujesz z nawiewnikami. Popytaj w firmach z oknami albo może pomoże Ci tu ktoś kto budowała dom wentylacja grawitacyjną.

Dawidrekin ja za położenie wody i kanalizy zapłaciłam 3000 zł z materiałem. Dodatkowo, wcześniej zapłaciłam 800 za położenie kanalizy stanu zero. Ogrzewanie właśnie mi kładą, więc nie wiem jeszcze ile mnie to będzie kosztować w całości, już się boję podsumowania:)

A tak poza tym to jesteśmy już po tynkach, a na początku czerwca będzie wylewka. Uff, dopiero się zacznie. Chodzę teraz i oglądam panele, kafelki, wanny, umywalki itp. Jakoś nie możemy znaleźć wspólnej koncepcji z moja drugą połową, co chwilę coś zmieniamy :) Darekw127, teresab jak ja Wam zazdroszczę, że macie to za sobą. A tak w ogóle teresab wprowadziłaś się już? Na ostatnich zdjęciach właściwie brakowało tylko mebli :) Blake a co u Ciebie? Robisz coś w domu, czy na razie ciągle wiatka?

Pozdrawiam wszystkich budujących i tych już mieszkających

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam. Kattarina miesiac minął jak zamieszkalismy w nowym domu. Bardzo mi się podoba rozkład domu. Wszystko co potrzebne - jest w zasiegu reki.

Jestem zadowolona ze spiżarki. Nie musieliśmy duzo pieniedzy wydawać na meble kuchenne, gdyż masę rzeczy poszło do spiżarki. No i jestem też zadowlona z garderoby, którą wygospodarowałam z łazienki na górze. Teraz zajmujemy się tarasem i ogrodem

Edytowane przez teresab

Witam.

Proszę Szanownych forumowiczów z tego wątku o wsparcie merytoryczne w sprawie budowy domu W-21.12.

Początkowo chcieliśmy budować BW-12 ale wycena biura projektowego lekko zwaliła Nas z nóg a wyceny kilku firm budowlanych różniły się od siebie o ok. 100 tys.zł.

BW-12 to bardzo ładny dom ale zdecydowaliśmy wybudować dom podobny ale nieco mniejszy - W-21.12, proszę Tych którzy zakończyli jego budowę o informacje, ile ostatecznie wyniosła ich ta budowa, czy moglibyście przesłać skany tego projekty bo muszę je przedstawić firmie budowlanej do wyceny.

To tyle na początek :)

drodzy forumowicze jesteśmy nowi na tym forum wybraliśmy projekt w 21-12 ale chcieliśmy go obejrzeć z żoną w realu jesteśmy z lubelskiego jeżeli ktoś wybudował ten domek z tego projektu lub jest na etapie budowy tego 21-12 lub21-12b w naszym województwie lub ościennych to prosiłbym o adres na [email protected] chętnie byśmy go obejrzeli i dowiedzieli się więcej na jego temat z ludźmi którzy budują lub wybudowali za co z góry dziękuje.

Teresab dziękuję za informację, zaraz zapisałam kolor farby, może już niedługo się przyda:) U mnie właśnie zrobili wylewki. Tak więc przed nami ten najgorszy etap - wykańczanie (chyba inwestora i inwestorki :) Nie wiem tylko ile trzeba czekać po wylewkach zanim można coś robić w środku. Może ktoś podpowie coś z własnego doświadczenia.

Jeśli chodzi o rekuperator to na razie mam położone dopiero kanały parteru, jak podeschną wylewki i położymy stelaże pod płyty będę montować kanały piętra i wentylator, a reku kupie dopiero przed zimą. ale tak naprawdę dopiero po przeprowadzce będę mogła coś powiedzieć na temat tego urządzenia i jego przydatności. Przykro mi, że nie mogę pomóc :(