kasia28 17.09.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Budowa domu jednak uczy cierpliwości, albo jak kto woli może doprowadzić do nerwicy Nie cierpię jak coś jest zależne od drugiej osoby, a ona ma wiecznie czas albo w ogóle wszystko w nosie. Miałam ogromną nadzieję, że w tym roku zrobimy chociaż stan zero, ale powoli przestaję się już łudzić ;( Jakie okna zamówiłeś?Jaki profil, kolor i ile Ci wyszło za całość - o ile możesz napisać te_renia to super, gratuluję i jeszcze raz moje oczy domagają się fotek, tych co dałaś nie mogę otworzyć a uwielbiam oglądać zdjęcia "naszego" domku, od razu uruchamia mi się wyobraźnia jak będzie wyglądał u mnie na działeczce . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merks 17.09.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Ja miałem plan w tym roku zrobić SSZ + elektryka+tynki+ może co. Teraz wiem że będę zależny od pogody bo tynki będą mogli robić w listopadzie, a jak będzie taka pogoda jak w tamtym roku to po ptakach. No ale cóż ogólnie to się nie śpieszy nam, ważne żeby budynek zamknąć na zimę. Okna zamówiłem u Jezierskiego Elita Thermo 3-szybowe. Okna wypasione w standardzie w kolorze złoty dąb. Okna wyszły około 12 tys z montażem + 3 tys rolety zewnętrzne krispol. Zastanawiam się nad bramą segmentową Krispol z napędem ale nie wiem czy mnie stać na taki luksus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
te_renia 17.09.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Merks-najpierw instalacje+ tynki a pozniej okna czy na odwrot? Bo my na razie nie mamy pradu i chcemy na zime wstawic okna zeby zamknac budynek i nie wiem czy to dobry pomysl My tez wstepnie zamowilismy zloty dab, DAKO ok 15tys wszystko z drzwiami zew Budowa domu jednak uczy cierpliwości, albo jak kto woli może doprowadzić do nerwicy tak Kasiu zgadzam sie z tym w pelni Fotke wkleje najszybciej do avatara tylko wieksza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dewer1 17.09.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Witam ,czy ktoś może mi powiedzieć ile wyniosła go elektryka i tynki ? Pozdro dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xanders 02.10.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 U nas stan surowy zamknięty. Elektryka zrobiona i od 3 dni robią tynki. Dachówke również mamy nelska mpa F12 kolor bordo - jest śliczna , okna dachowe Roto 735 i 435 z WD, drzwi wejściowe CAL233, brma garażowa Wiśniowski, schody drewniane zamówione. Dostalismy namiar na taniego i dobrego producenta. U innych wycena na 8tyś u niego 5,5tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xanders 02.10.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 te_renia u nas najpierw stan zamkniety dopiero po tym elektryka i tynki.Okna tez mamy złoty dąb na profilu trocal, z tym,z że my w salonie mamy okno potrójne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xanders 02.10.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Witam ,czy ktoś może mi powiedzieć ile wyniosła go elektryka i tynki ? Pozdro dzięki U nas elektryka materiał ok 4000zł +robocizna, tynki dopiero zaczli ale płacimy 20zł /m2 gipsowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merks 02.10.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 U nas stan surowy zamknięty. Elektryka zrobiona i od 3 dni robią tynki. Dachówke również mamy nelska mpa F12 kolor bordo - jest śliczna , okna dachowe Roto 735 i 435 z WD, drzwi wejściowe CAL233, brma garażowa Wiśniowski, schody drewniane zamówione. Dostalismy namiar na taniego i dobrego producenta. U innych wycena na 8tyś u niego 5,5tyś Xanders możesz zamieścić jakieś fotki. Jestem strasznie ciekawy jak wygląda gotowy dach u ciebie. Ja mam zamówioną dachówkę Nelskampa F10 migdał i teoretycznie powinna ona już leżeć na dachu. Praktycznie kończona jest dopiero więźba po małych perypetiach z moją ekipą budującą, ale o tym nie chce mi się pisać nawet Okna też mam zamówione 735K oraz 735H do łazienki Zwiększyłem rozmiar pomiędzy krokwiami i wejdą mi okna 74x140 ( oglądałem te 65x118 u znajomych i jakieś małe mi się to wydawało ). Czy ta cena za schody to jest kompletna ? za ażurowe czy z podstopnicami? Ja robiłem wywiad w okolicy i tak poniżej 10tys to nikt za bardzo nie chciał rozmawiać CZy możesz napisać ile cię kosztowała sama dachówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xanders 04.10.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Schody dwuzabiegowe ażurowe buk barwiony cena 5300zł jesli bede zmieniał tralki i słupy na takie z dodatkiem metalu to do każdej tralki + 10zł wiem ze gość robi schody na całą polske wiec namiar moge dać.Dachówka podstawowa F12 3,05zł szt. szczytowa 28zł, gąsior 15zł sztKoles robi takie schody jak na tej stronie ale to nie jego strona http://www.alcoschody.pl/pl,menu,5,0,galeria.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domtk 13.10.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 witam mam pytanie do osób ogrzewających dom gazem. Jaki macie piec (lub jaki planujecie zamontować), chodzi mi o moc i producenta. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xanders 22.10.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Witam chyba wszyscy strasznie zapracowani.Jeśli chodzi o piecyk gazowy to my bierzemy taki Beretta-Kociol-kondensacyjny-Boiler-Green-25 Mam jeszcze pytanko bo nic nie moge znaleźć w necie czy mozna zamiast zaprawy Atlas Plus zastosować Atlas Stopter znajomy mówił ze skład i własciwości taklie same ale nie wiem jak jest naprawde a napewno cena inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
te_renia 24.11.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 HejWitam sympatykow w 21. 12. U nas stan surowy zamkniety, wkleilam fotki do galerii. Co u wszystkich budujacych?Odezwijcie sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 29.11.2010 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Hej Witam sympatykow w 21. 12. U nas stan surowy zamkniety, wkleilam fotki do galerii. Co u wszystkich budujacych?Odezwijcie sie. Super, GRATULUJĘ! I tak troszkę zazdroszczę Bardzo ładnie się prezentuje Wasz w. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom7x 13.12.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 (edytowane) Witam. Jestem w trakcie załatwiania formalności związanych z budową domu W 21,12B. Szukam zestawienia materiałów (bądź kosztorysu) do projektu W 21.12B. Czy ktoś z szanownych sympatyków forum posiada takowy kosztorys? Proszę o info na maila : [email protected] Pozdrawiam. Edytowane 16 Grudnia 2010 przez tom7x Ups, z rozpędu podałem zły adres email. Teraz jest już poprawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
te_renia 15.12.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Tom-poszlo na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
te_renia 25.12.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 (edytowane) Hej witam wszystkichCzy ktos moglby napisac z czego ma parapety wewnetrzne i zewnetrzne i jaka macie moc kominka- u nas bedzie uzywany raczej rekreacyjnie HEJ NIKT NIE BUDUJE? My chyba szaleni ale ocieplamy poddasze w tym tygodniu Edytowane 3 Stycznia 2011 przez te_renia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boja 05.01.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Parapety zewnętrzne mamy z blachy, bo wychodziło taniej. Zrobili panowie od elewacji i wyglądają bardzo ładnie. Wewnętrznych nie mamy. A projekt inny, ale to chyba w kwestii parapetów nie przeszkadza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seboziom 07.01.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 (edytowane) Witam, jestem w trakcie papierologi do budoway W 21-12, czy ktoś może przysłać zdjęcia z budowy i a ktualny kosztorys. [email protected] Edytowane 9 Stycznia 2011 przez seboziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seboziom 08.01.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Jeszcze jedna sprawa czy ktoś stawia lub już postawił W 21-12 a,b,c w okolicach Radomia ( mazowieckie ). Edytowane 9 Stycznia 2011 przez seboziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
te_renia 19.01.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 (edytowane) Sebaziom-zalezy jaka wersje w 21.12 planujecie.My mamy w 21.12b,zdjecia umiescilam w galerii muratora a kosztorys mam ale niestety z 2007 roku,takim dysponowalo biuro projektowe,moze teraz maja nowszy?A i oczywiscie zapraszamy do nas na ogledziny, Radom znowu nie tak daleko od nas Edytowane 19 Stycznia 2011 przez te_renia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts