Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-21.12 (wersja a i b) pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

Budowa domu jednak uczy cierpliwości, albo jak kto woli może doprowadzić do nerwicy ;) Nie cierpię jak coś jest zależne od drugiej osoby, a ona ma wiecznie czas albo w ogóle wszystko w nosie. Miałam ogromną nadzieję, że w tym roku zrobimy chociaż stan zero, ale powoli przestaję się już łudzić ;(

Jakie okna zamówiłeś?Jaki profil, kolor i ile Ci wyszło za całość - o ile możesz napisać ;)

te_renia to super, gratuluję i jeszcze raz moje oczy domagają się fotek, tych co dałaś nie mogę otworzyć a uwielbiam oglądać zdjęcia "naszego" domku, od razu uruchamia mi się wyobraźnia jak będzie wyglądał u mnie na działeczce :) .

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja miałem plan w tym roku zrobić SSZ + elektryka+tynki+ może co. Teraz wiem że będę zależny od pogody bo tynki będą mogli robić w listopadzie, a jak będzie taka pogoda jak w tamtym roku to po ptakach. No ale cóż ogólnie to się nie śpieszy nam, ważne żeby budynek zamknąć na zimę.

Okna zamówiłem u Jezierskiego Elita Thermo 3-szybowe. Okna wypasione w standardzie w kolorze złoty dąb. Okna wyszły około 12 tys z montażem + 3 tys rolety zewnętrzne krispol. Zastanawiam się nad bramą segmentową Krispol z napędem ale nie wiem czy mnie stać na taki luksus :)

Merks-najpierw instalacje+ tynki a pozniej okna czy na odwrot? Bo my na razie nie mamy pradu i chcemy na zime wstawic okna zeby zamknac budynek i nie wiem czy to dobry pomysl

My tez wstepnie zamowilismy zloty dab, DAKO ok 15tys wszystko z drzwiami zew

Budowa domu jednak uczy cierpliwości, albo jak kto woli może doprowadzić do nerwicy
tak Kasiu zgadzam sie z tym w pelni

Fotke wkleje najszybciej do avatara tylko wieksza

• 2 weeks później...
U nas stan surowy zamknięty. Elektryka zrobiona i od 3 dni robią tynki. Dachówke również mamy nelska mpa F12 kolor bordo - jest śliczna :), okna dachowe Roto 735 i 435 z WD, drzwi wejściowe CAL233, brma garażowa Wiśniowski, schody drewniane zamówione. Dostalismy namiar na taniego i dobrego producenta. U innych wycena na 8tyś u niego 5,5tyś

U nas stan surowy zamknięty. Elektryka zrobiona i od 3 dni robią tynki. Dachówke również mamy nelska mpa F12 kolor bordo - jest śliczna :), okna dachowe Roto 735 i 435 z WD, drzwi wejściowe CAL233, brma garażowa Wiśniowski, schody drewniane zamówione. Dostalismy namiar na taniego i dobrego producenta. U innych wycena na 8tyś u niego 5,5tyś

Xanders możesz zamieścić jakieś fotki. Jestem strasznie ciekawy jak wygląda gotowy dach u ciebie. Ja mam zamówioną dachówkę Nelskampa F10 migdał i teoretycznie powinna ona już leżeć na dachu. Praktycznie kończona jest dopiero więźba po małych perypetiach z moją ekipą budującą, ale o tym nie chce mi się pisać nawet :(

Okna też mam zamówione 735K oraz 735H do łazienki :) Zwiększyłem rozmiar pomiędzy krokwiami i wejdą mi okna 74x140 ( oglądałem te 65x118 u znajomych i jakieś małe mi się to wydawało :) ). Czy ta cena za schody to jest kompletna ? za ażurowe czy z podstopnicami? Ja robiłem wywiad w okolicy i tak poniżej 10tys to nikt za bardzo nie chciał rozmawiać :( CZy możesz napisać ile cię kosztowała sama dachówka?

Schody dwuzabiegowe ażurowe buk barwiony cena 5300zł jesli bede zmieniał tralki i słupy na takie z dodatkiem metalu to do każdej tralki + 10zł wiem ze gość robi schody na całą polske wiec namiar moge dać.

Dachówka podstawowa F12 3,05zł szt. szczytowa 28zł, gąsior 15zł szt

Koles robi takie schody jak na tej stronie ale to nie jego strona http://www.alcoschody.pl/pl,menu,5,0,galeria.html

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam chyba wszyscy strasznie zapracowani.

Jeśli chodzi o piecyk gazowy to my bierzemy taki Beretta-Kociol-kondensacyjny-Boiler-Green-25

Mam jeszcze pytanko bo nic nie moge znaleźć w necie czy mozna zamiast zaprawy Atlas Plus zastosować Atlas Stopter znajomy mówił ze skład i własciwości taklie same ale nie wiem jak jest naprawde a napewno cena inna.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam. :welcome:

Jestem w trakcie załatwiania formalności związanych z budową domu W 21,12B.

Szukam zestawienia materiałów (bądź kosztorysu) do projektu W 21.12B.

Czy ktoś z szanownych sympatyków forum posiada takowy kosztorys?

Proszę o info na maila : [email protected]

Pozdrawiam.

Edytowane przez tom7x
Ups, z rozpędu podałem zły adres email. Teraz jest już poprawny.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Sebaziom-zalezy jaka wersje w 21.12 planujecie.My mamy w 21.12b,zdjecia umiescilam w galerii muratora a kosztorys mam ale niestety z 2007 roku,takim dysponowalo biuro projektowe,moze teraz maja nowszy?

A i oczywiscie zapraszamy do nas na ogledziny, Radom znowu nie tak daleko od nas

Edytowane przez te_renia