Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-21.12 (wersja a i b) pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu/Andrzeju

bardzo proszę o fotki waszego domu, ja też będę budować w 21.12a.Śledzę wszystkie informacje na forum. I jeśli można to przybliżone koszty na priw. Będę bardzo wdzięczna.

Jest problem. Nie mamy jeszcze fundamentów... być może wybudujesz prędzej od nas :wink: W każdym razie pozdrawiamy serdecznie :p

Witam wszystkich :) !

Ja i moja druga połówka przymierzamy się na 90% do projektu w-21.12a. Niestety narazie jestesmy na etapie kupna działki, ale mamy nadzieję że w tym roku jeszcze staną fundamenty tego pięknego domku, a na przyszłyu rok reszta. Optymistka ze mnie :lol:

W każdym bądz razie będę śledzić wasze losy budowy i szczerze Wam dopingować :D !!!.

Witam wszystkich :) !

Ja i moja druga połówka przymierzamy się na 90% do projektu w-21.12a. Niestety narazie jestesmy na etapie kupna działki, ale mamy nadzieję że w tym roku jeszcze staną fundamenty tego pięknego domku, a na przyszłyu rok reszta. Optymistka ze mnie :lol:

W każdym bądz razie będę śledzić wasze losy budowy i szczerze Wam dopingować :D !!!.

Bardzo budujące jest to, że takich optymistów jak my jest więcej :lol:

Pozdrowienia!

• 2 weeks później...

Witam jestem jedną myślę ze szczęśliwych posiadaczek projektu W 21.12, a co za tym idzie realizujemy ten projekt z niewielkimi zmianami, w tej chwili jest stawiana więźba dachowa w zasadzie od samego początku byłam pewna ,że to jest to czego szukaliśmy, nie duży, prosty , a co za tym idzie tani w wykonaniu i bardzo funkcjonalny. wprowadziliśmy pewne modyfikacje m.in dodatkowe przejście z kotłowni do garażu, zwiększenie garażu, a i jeszcze kilka innych drobnych poprawek......

Chetnie odpowiem jeśli masz jakieś pytania dot .realizacji. Pozdrawiam Kama

• 2 weeks później...

Witaj Kama

mam w palnie budowe bardzo podobnego domu bo W21-12a, podziel sie ze mna swoimi odczuciami, czy nie jest ten domek za mały dla czteroosobowej rodziny. mam duże watpliwości co do salonu, ale nie chcialabym rezygnować ze spiżarni co najwyżej przeniosę ja pod schody. Jeśli możesz przeslij mi jakieś fotki, a może przybliżony kosztorys. Będę bardzo wdzięczna.

• 4 weeks później...
Zapomniałbym - JAKOW - kiedy wrzucicie nowe fotki z Waszej budowy ?? Czekamy z utęsknieniem ;)

my również!!!

Witajcie

Przepraszam ale mam tyle na głowie, że momentami nie wiem za co się najpierw złapać. Kłopoty z wykonawcami: najpierw obiecują i oglądają domek a potem zwodzą że "już, już zaraz zaczynają" i... zero kontaktu, nerwy i szukanie wykonawców od nowa - a czas leci :evil:

Położona jest inst.eletryczna, wywiercona studnia, wkopana studzienka (3 kręgi) nad rurą wodną i zainstalowany hydrofor (obiecany wodociąg gminny jakoś się spóźnia), poprowadzone rury wodne do domu i do kraników na zewnątrz, zrobiona kanalizacja (z podłączeniem do szamba) i hydraulika wewnątrz, założone okna, założone drzwi zewnętrzne (osobiście tymi ręcami :wink: ), założona brama garażowa, zrobiona wentylacja garażu i spiżarni pod schodami. Lada dzień wchodzą tynkarze a zaraz po nich posadzkarze.

Pomieszkujemy teraz na budowie (nie mamy jeszcze alarmu a okna założone). Rano pobudka... do pracy... po pracy na budowę i tak codziennie.

Uff...Zdjęcia będą, nie mam po prostu czasu... a jak mam chwilę czasu to nie mam siły :-?

Proszę o jeszcze chwilkę cierpliwości

dlaczego tu nikt nic nie pisze??????????!!!!!!!!!!!!!

hdi206 napiszcie co u Was!!!!

z penością coś ciekawiego i budujacego!

a może ktoś inny buduje te małe co nie co???

hdi pokaż jak wygląda wasz plac boju!!! prosze!!!!!!!!!

pokaż i napisz!!!

u nas stan zero zkończony, teraz czekamy na solbet 24-700 ma być w przyszłą sobotę (daj Boże żeby był!) na chudziaku juz stoi 10 palet bloczów 30.

z "ciekawostek Dropsa" w czwartek podłączyli naszą skrzynkę pps do swojej sieci!! teraz musimy kopać i podłączyć swoją docelową lub budowlaną, jak da radę to tą docelową zamontujemy w garażu!! (blaszaku na rupiecie) może ktoś z Was tak zrobił!!???

musimy jeszcze podnieść poziom naszej działki o kilkadziesiąt wywrotek ziemi!!

ale to później

...

pozdrawiamy serdecznie

(szczególnie bardzo bardzo budujących ten projek!)

ps

sobie i waszytkim życze doby 36-48h

hi :lol:

hdi206

czy możesz pi przesłać kosztyrys na priv [email protected] będę budować bardzo podobny domek W 21-12a . Zastanawiam się czy skosy na górze nie są zbyt duże, jak teraz z perspektywy czasu oceniacie ten domek pod względem funkcjonalności, mamy czteroosobową rodzinę. Będę wdzięczna za każdą informaję ( a może jakieś zdjęcia).

Pozdrowionko

hela