Gość bd 15.07.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 witajcie!mam problem, ponieważ juz od dłuższego czasu próbuję wybrać odpowiednią dachówkę, aby przykryć dom. Niestety, ale nie mogę na nic się zdecydować. W każdym składzie budowlanym polecają co innego, a ja chcę solidną i mocną dachówkę. Czy ktoś ma rozeznanie na temat dachówek ceramicznych i betonowych? Jesli tak to napiszcie do mnie:[email protected] pozdrawiam beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaa 22.07.2003 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 (edytowane) G Edytowane 29 Listopada 2012 przez aa***a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marie 22.07.2003 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Ja tez zainwestowałam w Creatona nie żałuję-antracytowa Kerapfanne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 22.07.2003 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Ja też wybrałam ceramiczną Creatona tylko Symfonię (angobowana miedź). Na dachu wygląda extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Grześ z Krakowa 24.07.2003 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Ja tez mam na swoim dachu Creatona karpiowke ulozona w luske i wyglada super. Co do wytrzymalosci to tez moge potwierdzic ze jest solidna. W celach oszczednosciowych gasiary dalem z wiekora . na dachu zadnej roznicy a koszt o 50% tanszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 24.07.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Właśnie wychodzą z produkcji pierwsze dachówki RuppCeramika barwione w masie (modele Sirius i Neptun w kolorach antracyt i brąz). Jest to dachówka ceramiczna, angobowana, jest tansza od Creatona i ma dobrą raczej opinię, natomiast miałam wątpliwości co do ciemnej angoby bez barwienia dachówki w masie (tak było do tej pory i tak samo robi Wiekor i Roben). Wiadomo, dachówka ceramiczna z natury jest czerwona, więc jakiekolwiek odpryśnięcie i czy uszkodzenie ciemnej angoby powoduje, że widać kolor czerwony. To samo przy cięciu dachówki ( a czasem cięcia nie da sięuniknąć. No ale skoro zaczęli barwić w masie, to chyba na Ruppa się zdecydujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2003 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Ja wybrałem śliczny Tondach angobowany. Wygląda super i nie wierzę w brednie sprzedawców, że to najgorsza dachówka na rynku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyżan 28.07.2003 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Ja wybrałem wiekora naturalna, angobowana. Dostałem dobrą cenę, a nie dotarły do mnie informacje, że coś z nią nie tak. W projekcie mam tzw. wole oko, a karpiówka wiekora (jak chyba żadna inna, jest nieco wypukła w osi dł. - można sprawdzić ! ) Przedstawiciel firmy twierdzi, że lepiej się układa ( z wiekiem dachu ). Co Wy na to ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 29.07.2003 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 jak więc beata widzisz wielu jest producentów którzy mają dobre produkty. Zauważ jednak że w wypowiedziach omawiane sa tylko ceramiczne dachówki. ja również taką mam (Wiekor) i raczej na betonową bym się nie zdecydował, ale jeżeli już; to weź przede wszystkim pod firmę Roben - znana, solidna i jakościowo niezła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaa 29.07.2003 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Ja właśnie jestem w trakcie krycia dachu. Wybraliśmy Rupp ceramika Sirius miedziana. Bardzo jesteśmy z niej zadowoleni, goście którzy kładą nam dach też mówią że jest dobra jakościowo. Mamy parterowy dom z dachem na którym sa 4 jaskółki i bardzo ładnie to wszystko zaczyna wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyrus 12.08.2003 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 proponuję karpiówkę, natomiast co do firmy - Wiekor, Creaton, Rupp, ze wskazaniem na tego pierwszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 12.08.2003 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 U mnie też jest Creaton, karpiówka. Dachówka super a na wiosne można było dostać na nie całkiem niezły rabat. Jedyny minus (przynajmniej dla niektóych) to fakt, że Creaton nie ma fabryki w Polsce i wszystko musi być sprowadzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.08.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Wybraliśmy IBF - betonowa zdecydował wygląd i cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 16.08.2003 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2003 hmm a ja mam pytanko do wszystkich ktorzy maja ceramiczną,.....ilu z Was buduje sie na kredycie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
james brown 17.08.2003 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 Majac na dachu 260 m. kw. na szczescie nie musze budowac na kredyt, przy tym: nie jestem z Warszawy, jak wiekszosc z wasnie jestem Informatykiem jak wiekszosc z wasnie wypisuje bzdur, nie znajac przy tym tematu, jak wiekszosc z wasnie planuje dgp (czy jakos tak) jak wiekszosc z was Srodki wlasne bez "wsparcia" banku badz tesciow, lotto, cyganow, hazardu itd.Dom przy szacunkowych kosztach wg. muratora 350.000 powstal bez specjalnych oszczednosci na materiale za 200.000. Wszystkim milego budowaniajb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.08.2003 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 james brown.... to dobrze ze wszystko u Ciebie jest ok.... hmm...to czemu zagladasz na forum??? tak sobie coby bzdury poczytac?? czy jest inny powód..bo cos taj zgorzkniale piszesz... Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.08.2003 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 james brown.... to dobrze ze wszystko u Ciebie jest ok.... hmm...to czemu zagladasz na forum??? tak sobie coby bzdury poczytac?? czy jest inny powód..bo cos taj zgorzkniale piszesz... Miłego dnia Drogo Liderze tego forum dla naiwnych, budowanie bez wszelkiej masci posrednikow tzw. systemem gospodarczym pochlania mase energii inwestora, zwlaszcza w koncowym etapie, w ktorym ja sie znajduje. Masz racje, to forum nie wnosi dla mnie nic nowego, po moich postach widac jednak, ze bywam tutaj bardzo rzadko. Troche zmeczony ale szczesliwy Milego budowania i jb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaa 17.08.2003 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 Jezu, chyba faktycznie Mr James Brown zmęczyło Cię budowanie, zwłaszcza psychicznie:) Teska - co do Twojego pytania, zrobiłam dach z Rupp ceramiki i prawdą jest że buduję za kredyt. Najgorsze jest to, że widać już koniec pieniędzy z kredytu a końca wydatków niestety nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 17.08.2003 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 witam wszystkich i powrocmy do tematu,Pokrylem swoj dom dachowka ceramiczna Von Mullera w kolorze kasztan. Zakupilem ja w kwietniu i wtedy byla na nia promocja. wyglada bardzo ladnie. Uwazam ze kazda dachowka jezeli chodzi o wzgledy estetyzcvzne jest ladna jest to po prostu sprawa gustu. Ja moge polecic Von Mulera jest ladna i jak mowili fachowcy bardzo dobra pod wzgledem jakosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.08.2003 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 Jezu, chyba faktycznie Mr James Brown zmęczyło Cię budowanie, zwłaszcza psychicznie:) Obys i Ty pozostala przy zdrowych zmyslach do konca iwestycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts