adamaria 03.08.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam.Mam następujący problem dotyczący podłogi w salonie i jadalni. Kiedy robiliśmy wylewki jakiś czas temu zdecydowana byłam na polożenie parkietu w salonie i jadalni, w związku z tym wylewka została wylana na dwie wysokości. Wyżej w kuchni i hallu, a niżej w salonie i jadalni. Teraz zmienilam zdanie, i nie chcę parkietu, ale jakąś trwalszą podłogę. No i pojawił się problem tej różnicy poziomów. Bo wiadomo panele za cienkie, deska berlinecka chyba mało trwała (mam psy, dzieci, a z salonu wychodzi się na taras i ogród). Można jeszcze wyrównać te poziomy wylewając dodatkowo wylewkę, ale to dodatkowe koszty no i czas.Może macie jakieś pomysły, może jest jeszcze jakiś rodzaj podłogi o którym nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 03.08.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 jeśli twarlszą - to masz na myśli gres, kamień?ja też miałam podobną sytuację - łączyłam drewno (które nie było planowane) z gresem - dałam pod gres siatkę z włókna szklanego (dodatkowo zwiększa elastyczność) i troszkę więcej kleju - teraz wszystko jest na tym samym poziomiepoza tym niektóre gresy są dość grube - zwłaszcza duże płyty - jeśli takie znajdziesz to różnica poziomów może nie będzie taka duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamaria 03.08.2007 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Myślałam też o gresie,ale raczej mi odradzają, że zimny. Także stawiam raczej na coś drewnianego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 03.08.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 ja mam podłogówkę i przy takim rozwiązaniu gres jest super, drewno z kolei byłoby bardziej narażone na rozsychanie i trzeba zastosować dużo droższe kleje i grunty jeśli chcesz naprawdę twarde i piękne drewno to polecam szwedzkie deski Kahrs (ewntualnie Tarkett) ale niestety cena przeraża - sensowne podłogi zaczynają się powyżej 300-400 zł za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamaria 03.08.2007 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 No niestety nie mam podłogówki. A te deski - faktycznie cena powalająca. Mogłabym dać max. 150/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 03.08.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 to w tej cenie polecę Ci parkiet i to najlepiej polski - jesion, dąb bo egzotyki (np. doussie, merbau, wenge) w tej cenie też nie są najwyższej jakości polskie też są w różnej kolorystyce - bardzo jasny jesion, ciemniejsze - dąb lub jesion bursztynowy (taki będzie u mnie) lub bardzo ciemne - dąb czy jesion parzony, wędzony - można naprawdę wybierać a ponieważ to parkiet to będzie trwale - zawsze można cyklinować i odświeżyć - dużo to twarlsze niż panele, które są cienkie i jak się zużyją to tylko do wymiany jak zdecydujesz się na olejowanie podłogi to zawsze niedoskonałości możesz poprawić sama - woskujesz i znów wygląda jak nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamaria 03.08.2007 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 No właśnie boję sie, że parkiet nie wytrzyma zbyt długo w naszym domu. Mam jesionowy parkiet w mieszkaniu, w którym teraz mieszkam i nie jestem zadowolona. A w domu będzie narażony na jeszcze większe obciążenia, bo tak jak wspomniałam salon wychodzi na taras i ogród (+ dwoje dzieci i dwa psy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 03.08.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 to pozostaje Ci tylko kamień lub gres, ale to jak już wspomniałaś będzie zimne panele są znacznie mniej trwałe niż parkiet, miałam w mieszkaniu i nie byłam zadowolona zastanawiam się jakie masz zastrzeżenia do parkietu z jesionu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamaria 03.08.2007 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Mój parkiet ma już prawie 20 lat, kiedyś był faktycznie piękny.dwa razy był cyklinowany i lakierowany, ale góra dwa trzy lata po tym wygląda ok. Po tym czasie niestety, tam gdzie sie najwięcej chodzi jest przetarty, a tam gdzie był np dywan lub jaki mebel wygląda jak nowy. Także w przypadku przemeblowania wyglądało to trochę dziwnie.Jakoś nie uśmiecha mi się cyklinowanie co dwa, trzy lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts