Krystian 29.10.2003 02:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Jak zobaczyłem listę kandydatów to trochę się uniosłem, ale po przeczytaniu postów widzę, że nie jestem jedynym wielbicielem ach youuuuuuu... , KRTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 30.10.2003 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 A co powiecie o Sąsiadach O jejku... Ostatnio niechcący trafiłam w telewizji na Sąsiadów i ... zrywałam boki, tak mnie rozpięli psychicznie Jak mała dziewczynka patrzyłam na zawarty w bajce czarny humor i płakałam ze śmiechu... bo chłopcy akurat trzepali dywan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 02.11.2003 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 Może być i Reksio, ale nie zapominajmy o Zaczarowanym ołówku - bardzo przydatnym dla budujących A o kocie Filemonie? Eh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 05.12.2003 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 Dnia 5 grudnia 1901 roku urodził się Walt Disney (właśc. Walter Elias Disney, zm. 1966), amerykański reżyser i producent filmów rysunkowych. Zanim rozpoczął pracę w filmie, był m.in. roznosicielem gazet, wolontariuszem Czerwonego Krzyża, kierowcą ambulansu sanitarnego w czasie I wojny światowej, a następnie rysownikiem. W 1923 r. zaczął realizować seryjne kreskówki dla dzieci, a po pięciu latach odniósł olbrzymi sukces filmami animowanymi o przygodach Myszki Miki (Mickey Mouse). Wkrótce udźwiękowione kreskówki Disneya stały się znane na całym świecie. Do Myszki Miki dołączyli wówczas Kaczor Donald, Pies Pluto i wiele innych popularnych postaci. Założona przez braci Walta i Roya Disneyów wytwórnia wyprodukowała w 1937 r. pierwszy pełnometrażowy film animowany "Królewna Śnieżka", nagrodzony w 1938 r. Oscarem. W wytwórni tej wyprodukowano dla kina i telewizji niezliczoną liczbę kreskówek i filmów fabularnych, które za życia Disneya nagrodzono w sumie 29 Oscarami. W 1955 r. otwarto ponadto pierwszy Disneyland - olbrzymi park rozrywki w Kalifornii, w którym wykorzystano wizerunki postaci wykreowanych w wytwórni Disneya http://www.phil-sears.com/Folder%202/Bambi-ldg03.jpg http://www.ara-animation.com/library/disney_312/wd1062.jpghttp://www.fantasticempire.ch/A-Z%20Disney/230852_disney.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 06.12.2003 03:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2003 http://www.merlin.com.pl/images/11/5903978790919.jpgMoja kaseta "Wilk i zając" ma już 14 lat i trzyma formę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka 11.12.2003 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 A ja od zawsze marzę o zaczarowanym ołówku, ale by się przydał. Chyba to jedno marzenie mi się nie spełni, bo reszta w mniejszym lub większym stopniu w końcu się spełnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 11.12.2003 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 ja ostatnio oglądałam z córką "Żwirek i muchomorek" ale czerstwizna. ale kidyś to było coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakey 05.02.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2004 A ja uwielbiam "Oggy i karaluchy"!! Jest rewelacyjna, a poza tym Johny Bravo mnie czasem ubawi, a ze starych napewno "Sąsiedzi" Choc przyznjae ze Wilk i Zając , Pszczółka, Reksio i Bolek i lolek to bajki bez których nie mogłam sie obejść w dzieciństwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qura 30.03.2004 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Ponoć Żwirek i Muchomorek są ten tego ... no wiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Master14 01.08.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2004 Najlepszy jest "Świat według Ludwiczka" leci na fox kids Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 13.12.2004 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2004 Super były chyba węgierskie kreskówki "Gustaw" czy coś w tym stylu.No i "Sąsiedzi". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.12.2004 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 a ja lubię krecika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 15.12.2004 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Moje dziecko zachwycone jest krecikiem, sasiadami i reksiem, no i oczywiscie FRAGLESAMI, a z nowych bajek to: Ludwiczek i Wyscigi nascar Jak ogladalismy Coralgola, to patrzyl na mnie troszke dziwinie , jak mi lezki lecialy, woli Bolka i Lolka - zwlaszcza te mowione wersje. Zwirek i muchomorek go calkowicie nie rusza . Za to pelnometrazowe wersje Disneya - zwlaszcza te starsze: Zakochany kundel, 101 dalmatynczykow, Krolewna uwielbia (ma to chyba po mamusi ) i razem przy nich placzemy, on krzyczy:"nie idz tam, uwazaj!!!", bardzo je przezywa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 15.12.2004 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 oj, wstyd sie przyznac bo moja ulubiona to krowa i kurczak dla niewtajemniczonych zapodaję kadr z kreskówki, (ale wiecie - ja zawsze byłam zdeczko pokręcona ): http://members.lycos.nl/cownchicken/graphics/kitchen1.jpg dla wtajemniczonych: el resca te !!! ale moje dzieci bedą do 7 roku życia oglądać bolka i lolka, krecika i misia uszatka (jedna wariayk a w domu wystarczy ) Oczywiście o ile wczesniej ktoś ich nie nauczy jak obejść blokade kanałów w TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fanu 25.01.2005 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Mój tata uwielbiał kreskówki za komuny. Mówił, że tylko tutaj podają prawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 21.09.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Ja kocham smerfy,ale ostatnio z moim synkiem 3 lata , oglądamy to co jemu się podoba :scuby i wiele innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts