dodi 03.08.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Hey Na płytkach gresowych (impregnowane) i na ceramice sanitarnej (umywalka) zostały ślady od metalu a konkrtenie od poziomnicy aluminiowej, nie idzie tego niczym wyczyścić , może znacie jakiś środek? dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.08.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 gumka "myszka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 03.08.2007 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 muszę spróbować ale nawet proszkiem nie puszcza dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 03.08.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Na aluminiowe rysy dzała roztwór sody kaustycznej (kret) okolo 10%Strasznie żracy, uważac na oczy, skórę ! Nakładac pędzelkiem- potempędzelek raczej do wyrzucenia. Spłukać wodą, przemyć octem dlaneutralizacji, bo soda żzera także trochę płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 03.08.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Działa także kwas solny, też żrący- neutralizuje się proszkiem do prania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 04.08.2007 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 dzięki wielkie za porady, będę próbowac dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 07.08.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Działa także kwas solny, też żrący- neutralizuje się proszkiem do prania. To chyba nowość.... Ciekaw jestem co ma ten kwas neutralizować - siarczan sodu,? fosforan? zeolit? Fakt , że proszek ma zasadowy odczyn - ale jeszcze muy daleko do neutralizacji. Hes, pracujesz na kolejnego Nobla.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 07.08.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Ciekaw jestem co ma ten kwas neutralizować - siarczan sodu,? fosforan? zeolit? Soda amoniakalna, ważny składnik proszku do prania. Roztwór nie jest silnie alkaliczny, ale wystarczający do neutralizacji resztek po spłukaniu kwasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 07.08.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Kwas solny można zneutralizować proszkiem do pieczenia. Sypać, poki nie przestanie się piec (znaczy pienić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 08.08.2007 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Zgadza się, głównym składnikiem proszku do pieczenia jest wodorowęglanamonowy, inaczej kwaśny węglan amonowy, który mimo "kwaśnej"nazwyw roztworach wodnych jest lekko alkaliczny. Można użyć też, zamiast proszku, popularnej sody oczyszczonej ("sodki"), to właściwie ten sam związek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna605 02.03.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Też miałam ten problem. Płytki biało-szare opoczno carrara i paskudne rysy od poziomicy, widok był opłakany. Na szczęście tata wpadł na pomysł by spróbować to poczyścić płynem z Zeptera do garnków ze stali nierdzewnej. I zadziałało, rysy zeszły )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkarłatka 11.05.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Kotlet trochę odgrzewany, ale może komuś się kiedyś przyda tak jak mi. Miałam ślady metalu na płytkach po głowicy wkrętarki, mąz dokręcał wkręty i nie zauważył że rysuje. Nie pomogły ani żadne gumki, ani kret, za to pomógł odkamieniacz do urządzeń AGD IZO, kupiłam w delikatesach Frac mały woreczek za 1 zł z groszami. Rozrobić zgodnie z instrukcja i po kilku minutach nie ma najmniejszego śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts