Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pomóżcie przestać sie denerwować na weekend proszę.

Jesteśmy w trakcie podziału działki i znoszenia współwłasności. Jestem właścicielką działki wraz z bratem, dzielimy działkę na pół. Proponowany podział jest zgodny z warunkami zabudowy.

Geodeta stwierdził, ze do czasu podziału właściwego i aktu notaralnego w sprawie budowy nie mozemy zrobic nic oprocz mapy projektowej i adaptacji projektu. ok. Mape projektowa otrzymalismy ale jest to mapa calosci dzialki.

Na mapie miala byc projektowana linia podziału, jest ona oczywiscie zgodna z warunkami zabudowy i juz zatwierdzona przez wydzial architektury i urbanistyki miasta. Linii nie ma.

Poszlismy z ta mapa do architekta, ktory powiedzial, ze z ta mapa nie mozemy nic zrobic (czytaj: wyrzucone pieniadze) bo nie ma na niej lini podzialu i nie mozna zrobic nawet projektu zagospodarowania dzialki. Geodeta twierdzi, ze na tej mapie mozna nanosic budynek i przylacza a on tylko dorysuje projektowana linie podzialu wraz z jej opisem w legendzie mapy.

Czy taka mapa z projektowana linia podziału wystarczy potem w urzędzie do uzyskania pozwolenia na budowe czy kaza mi wszystko robic od nowa? Nie wiem czy wszystkie oficjalne rzeczy nanosic na tej mapie i rzeczywiscie uznadza ja do pozwolenia na budowie czy czekac na podzial wlasciwy (3 miesiace) robic nowa mape i wtedy dopiero robic adaptacje projektu?

czy ktos moglby rozjasnic mi sytuacje czy rzeczywiscie wyrzucilam pieniadze na te mape?

https://forum.murator.pl/topic/84075-mapa-projektowa-adaptacja-projektu-i-podzia%C5%82-dzia%C5%82ki/