Edziab 03.08.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 mam kupiony gres do przedpokoju Opoczno saturn oraz jumilla creama azteki do kuchni- ostatnio w sklepie LM zobaczyłam ze przy kazdej płytce gresowej pojawiła sie karteczka - "wymaga impregnacji" czy faktycznie gres nalezy zaimpregnowac? a jak sie sprawa ma z tymi błyszczacymi? (polerowanymi) czy impregnacja nie sprawi ze beda matowe jakimi preparatami zaimpregnowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 03.08.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Delfin.Chroni przed brudem,plamami itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 04.08.2007 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Delfin mowisz?Tylko kto bedzie mial sile aby te kafle z tego preparatu doczyscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 04.08.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Słyszałam, że dobry jest HG. Impregnować trzeba na pewno polerowane płytki, nie wiem jak z pozostałymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 04.08.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 (...) czy faktycznie gres nalezy zaimpregnowac? a jak sie sprawa ma z tymi błyszczacymi? (polerowanymi) czy impregnacja nie sprawi ze beda matowe jakimi preparatami zaimpregnowac? Gres naturalny lub polerowany wymaga impregnacji , natomiast gres szkliwiony nie wymaga impregnacji . Czym impregnować ? - ja impregnowałem moje płytki gresowe / naturalne / impregnatem f-my SanProfi . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 13.08.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 ale kiedy impregnujemy?chyba jeszcze przed położeniem? bo jak zostaną pobrudzone klejem, to będzie duży kłopot..... a potem jeszcze fuga.......czyli z tego wynika, że należy zaimpregnować płytki przed kładzeniem...co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 13.08.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Ja impregnowałem po położeniu a przed fugowaniem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edziab 13.08.2007 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 uprzejmy pan w sklepie z budowlano-remontym powiedział ze gresu polerowanego Opoczna nie trezba impregnowac - byle tylko nie mazac po całej powierzchni fuga i od razu ja zmyc (gres Saturn) w sklepie lezy taki sam na ciagu komunikacyjnym i jest niezaimpregnowany (ani gres ani fugi) - wyglada super chyba sobie wiec impregnacje gresu odpuszcze a zaimpregnuje fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 13.08.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 uprzejmy pan w sklepie z budowlano-remontym powiedział ze gresu polerowanego Opoczna nie trezba impregnowac - byle tylko nie mazac po całej powierzchni fuga i od razu ja zmyc (gres Saturn) w sklepie lezy taki sam na ciagu komunikacyjnym i jest niezaimpregnowany (ani gres ani fugi) - wyglada super chyba sobie wiec impregnacje gresu odpuszcze a zaimpregnuje fugi Podczas polerowania gresu mikropory są otwierane i powiększają się - co prowadzi do łatwiejszego wnikania brudu i pozostawania go tam - dlatego gresy polerowane sie impregnuje gdyż impregnat zatyka te powiększone pory i nic do nich sie nie dostanie ... Możesz zrobić jak chcesz - decyzja należy do Ciebie ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts