Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kredyt TYLKO na stan surowy

Madroxy

Recommended Posts

Heja,

Czy to jest wykonalne, zeby dostac kredyt wylacznie na postawienie stanu surowego zamknietego? Marzy nam sie duzy dom, a na tyle mam obecnie zdolnosci kredytowej. Oczywiscie sa perspektywy, ze drugie tyle na wykonczenie tez sie w niedalekiej przyszlosci znajdzie. Czy bank uzna wpis w dzienniku za wykonanie zadania?

Tadek

Może dostaniesz ale nie kredyt mieszkaniowy. Kredyt mieszkaniowy plus twoje pieniądze muszą wystarczyć na skończenie budowy i zamieszkanie przez Ciebie w nowym domu. Sam to przerabiałem podczas budowy. GE bank wciskał mi dodatkowo 50 tys. wiecej niż potrzebowałem. Po prostu analitykom w banku wyszło, że do dokończenia budowy zabraknie mi tych 50 tys. Może spróbuj budowę podzielić na etapy np. wybuduj parter i zamieszkaj, a później jak Ci się poprawi dokończ resztę. Oczywiście zatwierdzony projekt budowlany musi przewidywać te etapy.

Może dostaniesz ale nie kredyt mieszkaniowy. Kredyt mieszkaniowy plus twoje pieniądze muszą wystarczyć na skończenie budowy i zamieszkanie przez Ciebie w nowym domu. Sam to przerabiałem podczas budowy. GE bank wciskał mi dodatkowo 50 tys. wiecej niż potrzebowałem. Po prostu analitykom w banku wyszło, że do dokończenia budowy zabraknie mi tych 50 tys. Może spróbuj budowę podzielić na etapy np. wybuduj parter i zamieszkaj, a później jak Ci się poprawi dokończ resztę. Oczywiście zatwierdzony projekt bydowlany musi przewidywać te etapy.

Zajefajny domek,a i okolice super :wink:

Może dostaniesz ale nie kredyt mieszkaniowy. Kredyt mieszkaniowy plus twoje pieniądze muszą wystarczyć na skończenie budowy i zamieszkanie przez Ciebie w nowym domu. Sam to przerabiałem podczas budowy. GE bank wciskał mi dodatkowo 50 tys. wiecej niż potrzebowałem. Po prostu analitykom w banku wyszło, że do dokończenia budowy zabraknie mi tych 50 tys. Może spróbuj budowę podzielić na etapy np. wybuduj parter i zamieszkaj, a później jak Ci się poprawi dokończ resztę. Oczywiście zatwierdzony projekt bydowlany musi przewidywać te etapy.

Zajefajny domek,a i okolice super :wink:

Dzięki. Rzeczywiście fajnie się tu mieszka.