magangs 04.08.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 W ciągu kilku miesięcy chwasty urosły mi na 1,0 - 1,5 metra. Za 2 tyg. ściągam humus. Fadroma sobie z nimi poradzi czy trzeba to wcześniej zlikwidować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 04.08.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Fadroma to i z nie za dużym drzewem sobie poradzi.Ale Ty sobie nie poradzisz z tymi milionami nasion chwastów wszelakich, które będziesz miał w owym "humusie". Zakładając oczywiście, że planujesz jakiś ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.08.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Skosić. I nie kompostować tych z nasionami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorzkim 07.08.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Randap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.08.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Napalm może? Bo po Roundupie to i tak suche zostaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 10.08.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 To może skosić i jeszcze potraktować randapem ? Sam mam podobny dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.08.2007 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 A na cholerę Ci ten Roundup? Albo pozbywasz się chwastów mechanicznie albo chemicznie. Dublowanie tych metod powoduje, że żadna nie przynosi rezultatów jakie powinna. Skosić i cześć. Wyrzucić te z nasionami albo spalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 11.08.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Znaczy się to zły pomysł żeby najpierw skosić te metrowe zielsko, zebrać je na kupę, a skoszoną działkę spryskać Roundup-em przed ściągnięciem humusu, aby oczyścić ziemię, którą mogę potem wykorzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paskud 11.08.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 może inaczej- aby pryskać trzeba mieć na co, czyli po skoszeniu jakoś tak nie bardzo po drugie opryskanie nie zwolni Cię z koszenia- zostanie tylko żółte, no i ostatnie najfajniejsze opryskasz, usuniesz wszystko, zdejmiesz humus, rozłożysz go z powrotem za jakiś czas i co..? chwastowisko od początku- nasiona chwastów mogą leżeć w glebie nawet kilka lat - pamiętaj ze pozbycie się chwastów przed budowa nie gwarantuje czystej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta1235 11.08.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 To i ja zapytam.Działka ma 1300 m2 i niektóre chwasty rosną na wysokość 1 metra.Budowę zaczynamy w przyszłym roku na wiosne.Co mam zrobić ,jak sie pozbyć tego zielska ? Pielić ręcznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paskud 11.08.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 kosić kosić i czytać podobne wątki, a było ich sporo o zielsku i zakładaniu "naturalnego" tudzież "dzikiego" trawnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts