bwojtek 10.09.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Akurat osobiście nie sprzedaję wyrobów Portos-a bo uważam, że za niską ceną (chyba najniższą na rynku) idzie niska jakość.Przykład z samochodem to akurat doskonała analogia. Za samochód musisz zawsze najpierw zapłacić a dopiero później dostaniesz kluczyki. Nawet jeżeli popsuje się za bramą salonu to jest już twój i szansa na zwrot czy wymianę na nowy jest marna. Do tego istnieje płynnie interpretowane pojęcie "wady istotnej" a także, co w tej sprawie najważniejsze, to z jakich uprawnień w swojej sytuacji korzystasz - z gwarancji czy "niezgodności z umową" bo to zasadniczo inne możliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 10.09.2007 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Akurat osobiście nie sprzedaję wyrobów Portos-a bo uważam, że za niską ceną (chyba najniższą na rynku) idzie niska jakość ... Szkoda, że taka opinia pojawia się dopiero przeszło miesiąc po zadaniu pytania, okna musiałem już zamówić i przy okazji zamówiłem rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 10.09.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 mam pytanie czy przy tynkowaniu skrzynki rolety od wew trzeba stosowac jakas specjalna technologie? czy dawac siatke i jaka? jaka grubosc tynku minimalna? tynk bedzie gipsowy Najlepiej zastosować płytę G-K zachodzącą po około 10cm na ścianę - wtedy nie będzie pękało na łączeniu puszka-ściana. a co zastosowac jezeli skrzynka jest troche cofnieta w stosunku do sciany? jak przyłoze płyte K-G do scian to miedzy skrzynka bedzie szczelina.czym ja wypełnic i jak zamaskowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_r 10.09.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Akurat osobiście nie sprzedaję wyrobów Portos-a bo uważam, że za niską ceną (chyba najniższą na rynku) idzie niska jakość. Przykład z samochodem to akurat doskonała analogia. Za samochód musisz zawsze najpierw zapłacić a dopiero później dostaniesz kluczyki. Nawet jeżeli popsuje się za bramą salonu to jest już twój i szansa na zwrot czy wymianę na nowy jest marna. Do tego istnieje płynnie interpretowane pojęcie "wady istotnej" a także, co w tej sprawie najważniejsze, to z jakich uprawnień w swojej sytuacji korzystasz - z gwarancji czy "niezgodności z umową" bo to zasadniczo inne możliwości... Problem jest w tym, że Portos nie jest dla mnie stroną. Umowę na "roboty ogólnobudowlane" mam z firmą montażową i od nich będę wymagał usunięcia wady. Natomiast zgodzę się z Tobą całkowicie, że jakość rolet, obsługa i podejście do klienta Portosa są na bardzo niskim poziomie. Szkoda, że jak zamawiałem okna (Jezierskiego) wraz z roletami, nie miałem informacji o jakości Portosa - cena nie była dla mnie wyznacznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 10.09.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 oooo.... pytanie mam - kto produkował te rolety?Jak rozumiem chodzi o rolety BeClewer - czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_r 11.09.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 oooo.... pytanie mam - kto produkował te rolety? Jak rozumiem chodzi o rolety BeClewer - czy tak? http://www.portos-rolety.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holusio 11.09.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 powiem tak mialem tylko jeden problemz portosem lecz bardziej estetyczny niz technicznysytuacja ktora zostala opisana mogla sie przytrafic kazdej firmie jesli dotyczy wszystkich rolet to tzw blad jednej zmiany-ktos zle ustawil pily i towszystkko natomiast jesli chodzi o procedury reklamacyjne to portos ma je BARDZO ciezkie ale wynika to z duzej produkcji teoria mowi ze powinna to wziac na siebie firma montujaca ale portos musi robic ogledziny i sie wcina konczac to nie wierze ze rolety podczas odbioru chodzily ok--nie placi si wowczas...pozdrholusio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_r 11.09.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 powiem tak mialem tylko jeden problemz portosem lecz bardziej estetyczny niz techniczny sytuacja ktora zostala opisana mogla sie przytrafic kazdej firmie jesli dotyczy wszystkich rolet to tzw blad jednej zmiany-ktos zle ustawil pily i towszystkko natomiast jesli chodzi o procedury reklamacyjne to portos ma je BARDZO ciezkie ale wynika to z duzej produkcji teoria mowi ze powinna to wziac na siebie firma montujaca ale portos musi robic ogledziny i sie wcina konczac to nie wierze ze rolety podczas odbioru chodzily ok--nie placi si wowczas... pozdr holusio niestety uwierz, część rolet dalej chodzi dobrze, ale mają za małe luzy w prowadnicach i przy wysokich temperaturach brak jest miejsca na kompensację. Jaka według Ciebie powinna być szerokość lameli wraz z aretkami względem prowadnic (tzn. ile luzu powinno zostać w prowadnicach po obu stronach)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 28.01.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Ktos wie jaka jest róznica pomiedzy roletami beclever a termolux? Kotre sa lepsze?I jakie sa rodzaje silnikow? Bo mam 2 wyceny jedne za 3tys 13silnikow a drugie za 5 tys 13 silnikow:|Ale w szczegoły jeszcze sie nie wgłebialem.Mowa tu o roletach elektrycznych.czy te za 3tys to moze byc jakis bubel? czy poprostu ci drudzy chca na mnie zbic kasiore? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.01.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 rozpiętość cen w zależności od rodzaju silnika jest znaczna - od najtańszych po cirka 160 zeta po najdroższe po 500 zeta Mowie o cenach orientacyjnych na rynek warszawski 160 to badziew made in nie wiadomo skąd najdroższe i ponoć najlepsze (tez tak sadze) to Somfy po 480-550 zeta (zależy od producenta) mowie o cenach dla klienta a nie cenach zakupu co lepsze? zalezy z jakiego punktu sie patrzy dla mnie najlepsze to jednak INTEGRO - reszta zawsze jakie kłopoty sprawia - jak nie tu to tam aczkolwiek integro tez wadę ma - widać skrzynkę - co z innej strony patrząc - w przypadku jakiejkolwiek awarii podstawowa zaleta jest A jaka może być awaria? Ot choćby - pełna automatyka w domu a dziecię zostawiło pod samym oknem taborecik czy rowerek - już skrzynka przy zamykaniu rozerwana poza tym ciagle jedno mnie zastanawia i jakoś uzasadnienia znaleźć nie mogę jakże często rolety to wydatek prawie drugie tyle co okna - idzie to w dziesiątki tysięcy - czy ktoś kiedykolwiek wyliczył po jakim czasie mu sie ta inwestycja zwróciła? np.na oszczędności kosztów ogrzewania? wątpię - bo jakby podszedl do sprawy ekonomicznie to zamiast rolet zainwestowałby w skuteczna wentylacje, w cieplejsze szyby, lepszy kocioł czy coś innego Mity o wyciszeniu od wiatru miedzy bajki włożyć - jak pięknie hałasuje roleta szerokości ponad 1500 mm przy wietrze Na antywłamaniowość rolet to już chyba nikt sie nie łapie - mit dość skutecznie obalony Wiec co powoduje ze tyle kasy wydajecie na rolety? Dodajmy do tego sterowanie itp to naprawdę tyle kasy ze ho ho ho - samochód można za to kupić - ostatnio prosto z USA tanie jak barszcz Wiec - dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 28.01.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Jareko dzieki za fochowe slowa. Jutro dowiem sie jakiej marki sa te silniki za 3k a jakiej te za 5k.Mowisz ze nie kupowac badziwi tylko jak juz to te lepsze...A po co rolety? Zawsze chciałem miec, mozna zasłonic i swiatla nie mamy w domu jak nie potrzeba( choc tu i nawet te zwykle roelty by starczyły) nowy domek i wychodze z załozenia ze warto miec, nie chodzi tu o to zeby cieplo zatrzymywały ale mi ogolnie o to zeby chronily przed swiatlem.Montowalem kiedys alarmydlatego rolety chce miec elektryczne bo lubie sie bawic elektronika i chce miec tak ze zazbrajam alarm i rolety sie zamykaja, taka pasja. Choc dziwne i niedobre rozwiazanie dla mnie-ze jak w dzien sa roelty zasloniete to złodziej wie ze nie ma nikogo w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BZYQMYQ 24.07.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 (edytowane) . Edytowane 24 Lipca 2010 przez BZYQMYQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty_123 28.07.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Z tymi napędami to oczywiście ważna jest marka, jeżeli myślimy tu o najwyższej klasie, to mamy do wyboru Becker, Somfy, ewentualnie Nice. Jednak ważny jest również typ. Mamy napędy mechaniczne, wtedy stołek, czy taboret pod roletą powoduje duże zniszczenia. mamy jednak również napędy elektroniczne z możliwością wykrywania przeszkód. Tu zdecydowanie najlepsze na rynku są napędy Becker RP+ - obecnie najczulsze na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts