Tomaszek 05.08.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Na posesji od strony ulicy mam dwa drzewa iglaste (chyba świerki) - posadzone na dziko prosto z lasu przez poprzedniego właściciela. Mimo podcięcia nadal mocno zacieniają, a zaniedbane przez lata wyglądają paskudnie. Jedno drzewo chciałbym usunąć i tu mam dylemat - kiedy pojawiłem się w Urzędzie pani z wydziału ochrony środowiska wypiętrzyła mnóstwo warunków do spełnienia aby drzewo usunąć - oczywiście pytałem nieformalnie - żadnego wniosku nie składałem. Zastanawiam się czy nie mogę tego jednego drzewka sam usunąć - oba nie widnieją na mapie geodezyjnej. Czy w przypadku gdy "życzliwi" doniosą urzędowi - dowodem w sprawie będzie mapa geodezyjna czy "fotki"? Oczywiście planuję zazielenić miejsce po wycince - ale czymś co nie będzie się kładło po dachu. Co mi radzicie? Ciąć czy brnąć na drogę biurokratyczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.08.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Jeśli jest na mapie - nie ryzykowałabym. Złóż o pozwolenie na wycinkę. Jeśli to stare świerki to będzie bolało jak ktoś Cię podpier... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk99 05.08.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 podsyp jakiegoś środka drzewo samo padnie.....jak juz uschnie wtedy zgłoś wycinke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.08.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 podsyp jakiegoś środka drzewo samo padnie.....jak juz uschnie wtedy zgłoś wycinke Gorzej jak wcześniej spadnie komuś na głowę lub samochód/dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszek 05.08.2007 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Tych drzew nie ma na mapie - więc pozwolenie na wycinkę uruchamia chyba całą procedurę uzupełnienia ich położenia na mapie - mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.08.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Jeśli nie ma na mapie to ja bym nie szalała z tymi pozwoleniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts