Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jesli to gorale i maja spoko majstra co odpowiednio zaplanuje budowe to zrobia do mrozow napewno.

Jak mają zdążyć do mrozów jak qwert pisał, że mrozy mogą być na podhalu już we wrześniu a zaczynają we wrześniu ??? :o

Skoro opóźnili rozpoczęcie to sprawa jest o kasę. Mają lepszą inna robotę, a twój dom mają "w 10-tej kolejności odśnieżania".

Jeśli nawet zdążą przed zimą to pociągnie to za sobą wymuszanie na tobie ustępstw wygodnych wykonawcy. To taki sposób wykonawcy na inwestora lub dosadniej, szantaż.

Zgadzam się z przedmówcą gdyż ... - doświadczyłem czegoś podobnego :cry:

Mój dom - dach - powierzchnia około 300m2 , dach dwuspadowy z dwiema lukarnami , krycie - dachówka ceramiczna - ekipa dekarzy / 8 chłopa / stawiała mi więźbę i kryła dach ... DWA I PÓŁ MIESIĄCA !!!! - moi drodzy - przez ten dach będę żył krócej o jakieś 5 lat ...

Fakt - ekipa bardzo dobra - bardzo dokładni i skrupulatni - żadnych zastrzeżeń do ich roboty nie mam - dach pięknie i dokładnie wykonany - tylko te 5 lat życia krócej przez te nerwy ...

A dlaczego robili to tak długo ?? - bo oprócz mojego dachu mieli jeszcze równolegle dwa inne ...- o których oczywiście nie wiedziałem :cry:

Pozdrawiam