pawelkaczygdy 05.08.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Witam . Moje pytanie dotyczy domku jednorodzinnego z 1930 r (data wybita na elewacji). Chciałbym zaadaptować na mieszkanie poddasze znajdujace się w tym domku (domek poniemiecki takze solidnie wykonany) . Zerwałem deski leżące na podłodze ze względu na to , że miały nierówne grubości oraz "pozjadane" przez korniki. Moje pytanie dotyczy belek stropowych : czy przed impregnacją preparatem HYLOTOX PLUS wyczyścic te belki szarym mydłem do białości czy wystarczy tylko odkurzyć je z pyłu ? Serdecznie pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.08.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Zależy, co chcesz mieć. Jeśli belki maja być zasłonięte, wystarczy odkurzyć. Jeśli będą widoczne, to lepiej wyczyścić. Ja swoje ca 100 letnie piaskowałem. Nie znam Twojego preparatu, sprawdź, czy nadaje się do impregnacji drewna wewnątrz pomieszczeń gdzie przebywają ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts