Lukrecja 14.07.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 podjęliśmy decyzje: roleta tylko na dużym oknie-drzwiach do ogrodu (320 cm szerokości ma to okno); wszystkie okna: szyby + okucia antywłam bardzo wszystkim dziękuję!!!! teraz pozostało mi TYLKO wybrać okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.07.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Lukrecja - tego to juz naprawde nie rozumiem taka roleta wlasciwie po co? by dodatkowo zachecic? zlodziej mysli tak : kurcze ...naja rolete na balkonie - znaczy wiedza ze jest bardzo latwy do sforswania wiec lomikiem podejdziemy do innego okienka... moze slabe jest skoro tak sie chronia znaczy maja cos do schowania tak ze na co najmniej dwie flaszki wystarczy ale nie jestem zlodziejem wiec moze to ma jakis ukryty inny sens? na pewno jesli bedzie myslal tak jak ja w tej chwili to okna co jakis czas wymieniac bedziesz - a skoro tak .... zamow okna u mnie hehehehe bede mial zarobek do konca swoich dni kurcze - byleby tylko ktos nie odebral tego jako chec pozyskania klienta i o reklame mnie nie posadzil - prosze o to do poznania i tak nie pojade chyba ze towarzysko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukrecja 14.07.2004 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Lukrecja - tego to juz naprawde nie rozumiem taka roleta wlasciwie po co? by dodatkowo zachecic? zlodziej mysli tak : kurcze ...naja rolete na balkonie - znaczy wiedza ze jest bardzo latwy do sforswania wiec lomikiem podejdziemy do innego okienka... moze slabe jest skoro tak sie chronia znaczy maja cos do schowania tak ze na co najmniej dwie flaszki wystarczy ale nie jestem zlodziejem wiec moze to ma jakis ukryty inny sens? na pewno jesli bedzie myslal tak jak ja w tej chwili to okna co jakis czas wymieniac bedziesz - a skoro tak .... zamow okna u mnie hehehehe bede mial zarobek do konca swoich dni kurcze - byleby tylko ktos nie odebral tego jako chec pozyskania klienta i o reklame mnie nie posadzil - prosze o to do poznania i tak nie pojade chyba ze towarzysko tę roletę chcę założyć ze względu na słońce bo podobno nie można wytrzymać w upalne dni w pokoju, który od południa ma takie okno. poza tym zimą można zamykać na noc i dzięki temu oszczędzać troszeczkę na ogrzewaniu. mam nadzieję, że złodziej raczej pomyśli że nie stać mnie było na rolety w całym domu, więc nie ma po co włazić do środka ) a jakie okienka sprzedajesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 14.07.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 zawodowcy nie obrabiają przypadkowych domków... A jaka różnica, czy obrobią mnie zawodowcy, czy amatorzy ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj_s 25.10.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 no wlasnie .. nie taka standardowa ..czyli z pelnymi listwami ...ale zamiast tych listew krata. Czesto takie rolety mozna psotkac na witrynach sklepow. Co powiecie na ich temat ... moja Pani nie chce pelnych rolet ... a mi same kraty nie podobaja sie ..dlatego myslimy o czyms takim ... macie moze jakies doswiadczenia ? .. polecacie jakies firmy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj_s 26.10.2004 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Czy ktos moze mi odpowiedziec na moje pytanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 26.10.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Woj_sa nie lepiej szybę P4?dla mnie rolety to szkaradziejstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj_s 26.10.2004 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 A cos wiecej ?? .co to jest szyba P4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 26.10.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 P4 to taka szyba antywłamaniowa z atestami, to ta szyba, gdzie pokazują, że nawet siekeirą jej się nie rozwali. Takie szyby mają jeszcze dodatkową zaletę, bardzo wyciszają, nic z zewnątrz nie słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewad-12 26.10.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 My mamy rolety zamotowane i nie widzę żeby dom przez to cos stracił,krat na pewno bym nie chciała.Oczywiście rolety były montowane razem z oknami tak,że skrzynki nie wystają poza okna .Pozdrawiam Ewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 26.10.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Mnie się koncepcja Didi bardziej podoba.Rolety tylko dają wyraźny znak kiedy gospodarzy nie ma napewno w domu. Złodziejom-fachowcom, którzy się zawezmą na dany "kwadrat", rolety nie przeszkodzą bo je wyrywają (np. wyciągarką samochodową), chociaż okno też pewnie da się wyrwać...A roleta ażurowa/krata - hmm... pasuje mi raczej do warzywniaka. Ale złodziei-papraków może zniechęci, może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 26.10.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Też myślę o szybie P4 ale boję się trochę o koszty. Czy to bardzo podnosi cenę okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 26.10.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 To zalezy od firmy. Niektore firmy kaza sobie doplacic nawet do 30% ceny okna, w innych to jest tylko ok 100-200 PLN od szyby. Tak bylo u nasPozdrawiam Jankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj_s 26.10.2004 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Nie wiedzialem ... mam juz zamontowane okna ... wiec pozostala by kwestia wymiany szyb ... macie jakies propozycje ... polecany firmy ktore moglyby wymienic szyby ... oczywiscie nie przeginajac z cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav 26.10.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Nie wiedzialem ... mam juz zamontowane okna ... wiec pozostala by kwestia wymiany szyb ... macie jakies propozycje ... polecany firmy ktore moglyby wymienic szyby ... oczywiscie nie przeginajac z cena ? Nie wymienisz szyby, jeśli nawet to nie ma to sensu. Okna jeśli mają być "antywłamaniowe" a raczej skutecznie je utrudniające powinny mieć 3 rzeczy: - szyby conajmniej P4 - okucia wzmocnione: np: K2 - wzmocnione antywłamaniowe ramy W przeciwnym wypadku co z tego, że szyba będzie nie do stłuczenia, jak ramę wyrwiesz łomem w 2 minuty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 26.10.2004 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Nie jestem pewien, ale zdaje się, że żeby dostać na takie okienka zniżkę w ubezpieczalni (tzn. żeby ubezpieczyciel uwzględnił naliczając wysokość składki, że okna są u Ciebie antywłamaniowe), powinny być one obsadzone cokolwiek solidniej niż zwykłe okna. Andrzej (Trach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav 26.10.2004 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Oczywiście.O obsadzeniu okien już nawet nie wspomniałem. Przeważnie okna "antywłamaniowe" wyważają w ten sposób, że wyrywają je ze ściany, bo ani okucia ani szyba nie puści.Widziałem dwa takie włamania i to przy drzwiach tarasowych. Mamy wycenę i koszt okien z szybami P4 i okuciamy antywłamaniowymi jest dokładnie 55% wyższy niż zwykłych okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 26.10.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Mamy wycenę i koszt okien z szybami P4 i okuciamy antywłamaniowymi jest dokładnie 55% wyższy niż zwykłych okien. To może jednak lepiej iść w rolety. Ale mi się rolety nie podobają. I to zamykanie rolet Na dodatek takie zasłonięte rolety to informacja, że nikogo nie ma w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj_s 26.10.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 zas same kraty rowniez za szczegolnie nie wygladaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trach 26.10.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 No to pozostaje umieścić kraty od środka Andrzej (Trach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts