pattaya 29.12.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 U nas jest P4 i WKII Dlaczego? 1,Taniej niż rolety "antywłamaniowe".Mówię o oknach drewnianych,bo w plastikach dopłata do P4 WKII była horrendalna. 2,Żona pracuje w domu,wie że nikt błyskawicznie nie wejdzie a nie musi siedzieć po ciemku 3,Jak już kiedyś rolety mają dla mnie jedną zaletę-latem chronią przed słońcem.Reszta to wady. Do tego alarm z monitoringiem. Kontaktrony i czujki reagujące na uderzenie a nie zbicie szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i wojtek 01.02.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam, czy jest sens wstawiać okna zwykle pcv 3 komorowe ze zwyklymi okuciami a do tego zamontować rolety zewnętrzne antywłamaniowe? Dom będzie podłączony do monitoringu. Jakie jest Wasze zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mockba 01.02.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 sens jest zawsze montowac rolety bo one odstraszaja potencjalnych wlamywaczy. a druga sprawa nikt sobie okien nie obejrzy przez zamknieta rolete.A z tego co wiem sa specjalisci od wszystkiego wiec czy jest sens wogole cos robic? Mysle ze zawsze to utrudni wejscie... odstraszy drobnych zlodziejaszkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 01.02.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Takich tematów już było wiele, szukaj więc, szukaj i czytaj: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=40173 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=8608 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=39598 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=67480 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 01.05.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Witam Problem: chciałbym jakoś zabezpieczyć dom przed włamaniem i tak myślę jak to sensownie zrobić. Będę miał dwie pary drzwi "c" ale co z tego skoro okna będą tradycyjne. Pomyślałem więc że może rolety zew. załatwią sprawę, ale to chyba nie jest fajne... trochę szpeci i podobno tworzą się jakieś mostki terminczne czy coś takiego. Zależy mi aby na całość nie wydać fortuny a zabezpieczyć się przez "niedzielnym" złodziejem i aby ktoś np. pijany nie wszedł do domu. rozwiązania jakie przyszły mi do głowy: 1. Okna z PCV bez zabezpieczeń + rolety zew2. Okna z zabezpieczeniem przez włamaniem co jest lepsze? Co wyjdzie taniej? PSTak jak pisałem - nie zalezy mi aby z domu zrobić twierdzę ponieważ nie bardzo sobie wyobrażam co moznaby z takiego domu ukraść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedzio 02.05.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Wg opinii na forum, do których się przychylam, zdecydowanie lepszym zabezpieczeniem będą okna "bezpieczne" tzn. okucia WK1/WK2 + szyby P4. Ja u siebie zakładam rolety na największych oknach ze względu na izolację cieplno/słoneczną (nie traktuję zwykłych rolet dostępnych na rynku jako "coś" antywłamaniowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 02.05.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Ja też zakładam rolety zewnętrzne podtynkowe Intego. One nie szpecą bo skrzynki nie widać z zew i wew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milka-nowa 05.05.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Ja u siebie mam bezpieczne okna z Oknoplastu z Krakowa z szybami P4 i okuciami WK2. Są to naprawdę solidne okna, nieporównywalne z klasycznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waski77 05.05.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 ja też miałem ten problem - idę w okna z wkłądem P2 i okuciami WK2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 05.05.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 waski a jak wyszło porównanie cen okna "normalne" + rolety <- vs -> okna z wkładem P2 i okuciami WK2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waski77 05.05.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 o rolety nie pytałem bo szybko z nich zrezygnowałem więc nie moge powiedzieć. z tego co rozmawiałem z osobami będącymi w temacie różnica jest podobno niewielka.po pierwsze zrezygnowałem nie z powodu ceny tylko z uwagi na fakt, iż my pracujemy do godz 16.30 - 17.00. mając rolety to przez większość czasu były by zasłonięte bo powrocie do domu na pewno nie podnosiłbym ich bo by mi się już nie chciało. może to głupie ale na tyle siebie znam. potem bym żałował że je mam bo ciągle je muszę podnosić i opuszczać. poza tym żeby jakoś to wszystko wyglądało to musiałbym też założyć u góry - a po co? po drugie faktem też jest iż większość zamontowanych rolet ma widoczną ( często lekko wystającą ) skrzynkę co mi sie nie podoba. wiem że są też takie których nie widać ale pewnie za to też sie więcej płaci ( coś za coś). roleta spełnia przy okazji w pewnym stopniu funkcję osłony przed wiatrem - zdawałem sobie z tego sprawę rezygnując. dlatego wybrałem okna - bez kłopotu. a co do złodzieja - jak będzie chciał to i tak wejdzie czy będą rolety, okna antywłamaniowe czy inne cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abel44 05.05.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 Witam Jestem technikiem kryminalistyki w jednej z Komend. Na włamania do domków jeżdżę co jakiś czas.Sposoby wejść złodziei są przeróżne.Zdecydowanie odradzam rolety, gdyż otwarcie ich to kwestia niedużego sprytu. Najlepszym zabezpieczeniem jest oczywiście zabezpieczenie osobowe. Osobiście proponuję zainwestować w dobry alarm z powiadomieniem + ewentualnie jakiś piesek.Jeśli już okna to szyba musi być klejona, ale co do okuć to nic nie podpowiem bo jeszcze nie widziałem plastikowego okna którego złodziej nie otworzył. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.05.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2007 ....Zdecydowanie odradzam rolety, gdyż otwarcie ich to kwestia niedużego sprytu. od dawna mowimy tutaj ze nie ma rolet antywlamaniowch z alu - maks 15 sekund a im okno szersze tym czas do pokonania mnijeszy - nawet dwie sekundy Zapomnijcie w koncu o roletach antywlamaniowych - chyba ze specjalne, stalowe a 1500 za 1 mkw i wiecej ...Jeśli już okna to szyba musi być klejona, ale co do okuć to nic nie podpowiem bo jeszcze nie widziałem plastikowego okna którego złodziej nie otworzył. zapraszam do Warszawy - tam gdzie byly naprawde okucia antywlamaniowe i to WK-2 okno w drzazgi ale nie wpuscilo intruza do srodka do czasu przyjazdu ochrony Coz.... wielokrotnie mowimy tutaj o okuciac WK-2 i tym co niektorzy dealerzy w to miejsce sprzedaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_k1978 05.08.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 jeśli w domu nie masz klimatyzacji rolety zewnętrzne docenisz w upał, osłaniają nawet ramy okienne nie pozwalając na ich nagrzewanie ...są bardziej efektywne niż roletki wewnętrzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts