Peteros 06.08.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Od trzech miesięcy trwa u mojego sąsiada trwa budowa domu (już położył strop), a ja do dzisiaj nie dostałem ze starostwa zawiadomienia o rozpoczęciu tej inwestycji. Czy coś zmieniło się w przepisach? Pamiętam, że wcześniej dostawałem urzędowe pisma o działaniach podejmowanych na wszystkich graniczących z moją działkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.08.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 W moim przypadku informacje o WZ otrzymali sąsiedzi. W przypadku PnB - dostli tylko zainteresowanie - czyli współwłaściciele działki. Sąsiadów na rozpisce nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 06.08.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 W moim przypadku informacje o WZ otrzymali sąsiedzi. W przypadku PnB - dostli tylko zainteresowanie - czyli współwłaściciele działki. Sąsiadów na rozpisce nie ma. U mnie było tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peteros 06.08.2007 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 W takim razie coś się w ostatnich paru latach musiało zmienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanuszC 09.08.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Jeśli sąsiad buduje w odległościach nie wymagających twojej zgody to nie jesteś stroną w postępowaniu i powiadamiać cie nie musza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejm 09.08.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 nieprawda. Musisz byc informowany na każdym etapie. Jeżeli nie to zgodnie z KPA uwalisz decyzje sąsiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 09.08.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 JanuszC ma racjęzmiany w prawie budowlanym wprowadzone od 11 lipca 2003 r. zmieniły postępowanie w odniesieniu do stron inwestycji. Obecnie bada się obszar oddziaływania obiektu. Chodzi o to, czy lokalizacja budynku na działce może wpłynąć na działki sąsiednie. Jeżeli budynek usytuowany jest zgodnie z przepisami to nawet nie zawiadamia się sąsiadów o budowie. Postępowanie toczy się szybko, bo praktycznie nie ma stron tego postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 09.08.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 nieprawda. Musisz byc informowany na każdym etapie. Jeżeli nie to zgodnie z KPA uwalisz decyzje sąsiada. Janusz ma racje. Moich sasiadow nikt nie powiadamial. Minely stare czasy , kiedy to sie wstrzymywalo bezsensownie ludziom budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts