godul1 15.07.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 troche było o korku, troszeczkę nawet o korku w łazience ale nie znalazłem zadnych konkretów. Co sadzicie o pomyśle wyłożenia korkiem łazienki? Za i przeciw. Nie chce polegać jedynie na opiniach sprzedawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 15.07.2003 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Tak, sam widziałem taką. Kolega by zapewnić nas o jej walorach każdemu na parapetówie pokazywał jak polewa ją mocnym strumieniem prysznica, a gości było sporo Nie wiem tylko jak to będzie za 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 15.07.2003 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 U mnie w łazience były dwa rodzaje korka - w miejscach mniej narażonych na bezpośredni kontakt z wodą były płytki z tzw. korka surowego, niczym niezabezpieczanego, nad wanną i przy umywalce korek laminowany. Użytkowałam 4 lata i kiedy przyszło mi się zmienić mieszkanie a nowa właścicielka nie była zainteresowana takim rozwiązaniem łazienki, wszystkie płytki odkleiłam i ponownie zastosowałam w kuchni / w łazience były już kafelki/- laminowane nad blatem , zlewozmywakiem i piecem, a w części jadalnej surowe. Nikt nie poznał,że wszystkie płytki są z odzysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 16.07.2003 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 A wiecie moż gdzie można kupić korek laminowany? Ja znalazłem tylko korek woskowany ewentualnie laminowane panele podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 16.07.2003 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Ja kupowałm w Krakowie w "Dom korkowy" czy coś w tym stylu, ale obecnie i u nas pojawiło się stoisko z płytkami korkowymi chyba jakiś punkt sprzedaży. Spróbuj się, może z nimi skontaktować mieli swoją siedzibę na ul. Lea.Widziałam też w którymś z marketów chyba w Castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Becik 16.07.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Godul, Ty zdaje się mieszkasz gdzieś na zachód od W-wy więc odpowiadam, bo też interesowałam się tematem. Dom Korkowy ma swoje przedstawicielstwo w Warszawie przy ulicy Żurawiej, ale ich produkty znalazłam też w Pruszkowie . Tam gdzie kiedyś była Rema, tylko kilka metrów dalej w kier W-wy jest taki punkt z panelami podłogowymi i z korkiem. Nie pamiętam jak to się nazywa, ale jest na nim taki wielki napis "Korek ścienny i podłogowy" czy coś w tym rodzaju. Wyroby z korka produkuje też firma Witex: http://www.witex.com.pl/produkty/korek/korek.htm, tu jest ich lista przedstawicieli: http://www.witex.com.pl/kontakt/kontakt.htm i nie wiem czy ci z Pruszkowa to nie są ci sami . Tylko warto się upewnić którzy z nich sprzedają korek, a którzy tylko zwykłe panele. To tyle co ja wiem. Gdybyś zrobił jakieś rozeznanie, to chętnie się też dowiem, gdyż chcę położyć korek w kuchni na podłodze. Pozdr. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 16.07.2003 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Dzieki Becik. Dzis sprawdzę ten punkt koło Remy. Znalazłem punkt sprzedaży korka w Milanówku ale ceny tam to zupełny kosmos. Dzieki Edzia, W Castoramie w Wawie nie ma laminowanego korka - jest tylko woskowany. Zreszta moja żona znalazła tanie panele woskowane na bartyckiej. Co do woskowanego to mam go na ścianach w kuchni i wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 16.07.2003 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Godul1 - Dom Korkowy jest też na Bartyckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 16.07.2003 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Dzieki Maluszku,Byłem na bartyckiej ale wtedy nie myślałem o korku w łazience. Mam pytanie: czy korek laminowany do wnętrza kabiny to te same panele co panele podłogowe czy jakieś specjalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxclaudiuss 02.08.2004 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Czy ktoś z szanownych Forumowiczów miał blizsze kontakty z korkiem na ścianie? Gdzie kupić? Czy warto? jak kleić? Czy trzeba go jakoś konserwować, a - Boże broń - sprzątać???? Nie pęka? Nie kruszy się? Nie odpada całymi płatami? Czy klejenie to wielka filozofia, czy tez dla każdego lajkonika? A moze ktoś dopłaci za wzięcie jego korka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek 07.08.2004 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2004 Mam korek od 5 (?) lat. Jestem bardzo zadowolony. Kupiłem w takiej sieci sklepów "Dom korka" (chyba tak to się nazywa). Sam kleiłem. Zdecydowałem się na klej podobny do butaprenu. Śmierdział okrutnie, ale trzyma wspaniale. Jakoś jestem uprzedzony do ekologicznych po moich doświadczeniach z lakierem do parkietu Ściany muszą być równe, mocne. Jak się postarasz, to połączenia arkuszy będą widoczne tylko z bliska. Korek się świetnie obrabia. Do konserwowania są woski (ja woskowałem tylko szlifowane rogi - reszta była zakonserwowana fabrycznie). W domu który wykańczam (albo on mnie) też będę chciał mieć trochę korka (myślę o podłodze w sypialni). Widziałem nawet taki, który mi odpowiadał - nie cierpię tych lakierowanych. Wyglądają jak płytki PCV. Chcę kupić naturalny woskowany. Pozdrawiam, Heniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 08.08.2004 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2004 Uwaga na koty !Mogą sobie ostrzyć pazury na ścianie pokrytej korkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HM 08.01.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 WITAJCIE!Kupuję mieszkanie do remontu i marzy mi się KOREK (ma tyle zalet...)Czy ktoś ma zdjęcia aranżacji płyt czy tapet z korka, łączenia z innymi tapetami lub gładzią, czy płytkami ceramicznymi np. w łazience czy kuchni, przedpokoju. (Może znacie ciekawe strony internetowe... na ten temat)Czy faktycznie jest on taki trwały?A może ktoś ma własne doświadczenia z korkiem na ścianach lub podłodze.Proszę poradźcie - będę wdzięczna za każdą informację!Pozdrawiam - Hanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 09.01.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Ja w obecnym mieszkaniu mam korek na scianie w kuchni. Mąz sam go "korkował" do sciany /nie musi byc idealnie równa/. Po 7 latach nie widze wad eksploatacyjnych. Może troche blaknie w miejscach nasłonecznionych,, ale niewiele. W nowej kuchni tez planuje /zobaczymy co z tego wyjdzie/ na scianach korek, ale niebieski, jak tu http://www.domkorkowy.com.pl/pk_pkw_wic2000.php Nie zdecydowałam sie jnatomiast na podłogi z paneli korkowych winylowanych, choć miałam ochotę bo jednak wzory sa mało urozmaicone a boje się że płytki korkowe mogłyby byc mało trwałe na podłogach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 09.01.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 http://www.domkorkowy.com.pl/boazerie_gw_impressions.phpkolekcja impessions Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 09.01.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Nie zdecydowałam sie jnatomiast na podłogi z paneli korkowych winylowanych, choć miałam ochotę bo jednak wzory sa mało urozmaicone a boje się że płytki korkowe mogłyby byc mało trwałe na podłogach. Korkowe plytki i panele winylowane maja trwalosc plytek ceramicznych mniej wiecej II nawet III kl scieralnosci.W pewnym tez zakresie korek taki mozna poddawac renowacji. Widzialem kilkudziesiecioletnie parkiety korkowe, ktore wygladaly jak niedawno polozone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HM 11.01.2006 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Serdeczne dzięki!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HM 11.01.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Witam jeszcze raz!A jak wygląda sytuacja finansowa?Porównując zakup i położenie (usługę) paneli lub płytek z korka do zakupu i położenia płytek ceramicznych. Nie mogę znaleźć cenników.PozdrawiamHanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 18.01.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Jeśli chodzi o płyki korkowe na scianę to myslę, że wychodzi podobnie lub taniej. Mój mąz sam korkował kuchnię, poza tym jak pisałam sciany nie musza byc idealnie równe. Natomiast podłoga z korka winylowanego /najtrwalszego/trochę sobie kosztuje.... http://www.domkorkowy.com.pl/pk.html na tej stronie są ceny, sama zobacz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 18.01.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Swego czasu napaliłam sie na panele korkowe do pokoju syna, znalazłam śliczny wzorek malutkie ciemne dinozaury na nieco jaśniejszym tle...... ALE CENA OK 200ZŁ za mkw podziałała jak zimny prysznic. Położyłam parkiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts