Bibi1 06.08.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Budują w systemie kanadyjskim. Z jednej budowy na Warszewie ich wygonili przed końcem, bo był krzywy dach i ściany miały po kilkanaście centymetrów odchyłek od projektu, inny W Wołczkowie spalił się, bo źle zamontowano kominek. W innym w Dołujach nie zabezpieczone drewno, źle umocowana konstrukcja i wyjścia do kaloryferów wychodziły na środku przejścia w korytarzu. U mnie nie zabezpieczyli drewnianej konstrukcji preparatami przeciwgrzybicznymi i przeciwogniowymi, słabo poskręcali konstrukcję. Miała ona w całości przyjechać z fabryki i na miejscu zostać złożona, jednak na miejscu sami zbijali ścianki od podstaw. Strop piętra zamontowany był na opasce drewnianej przybitej gwoździami do belek (a raczej desek) nośnych ?!?!, zamiast na nich stać. Dom miał być gotowy na 1 września 2006r., a dopiero wprowadzam się tam powoli. Pod koniec listopada ub.roku kładli terakotę, a jeszcze nie skończyli zadaszenia. Kominy najkrzywsze w okolicy. Blachodachówka tam, gdzie powinna prawie dochodzić do siebie, no ewentualnie mieć kllka cm odległości zrobiona tak, jakby pijany przejechał wypadającą mu z rąk szlifierką, nierówna i od 0 cm do prawie 20 cm szerokości pomiędzy blachami. HORROR!!! Naszczęście w nieszczęściu uciekli z budowy i spotkam się z nimni w Sądzie.Idę na urlop, ale chyba po nim skuszę się zamieścić tu kilka zdjęć tych popaprańców, którzy mi to budowali. A..., to nie wszystko. Podłożyli mi jeszcze 5 jaj. Mam nadzieję, że tyle, bo tyle znalazłem po tym jak rzeczoznawca nakazał nieco rozebrać i poprawiać. Przez sk......nów mało mi się małżeństwo nie rozpadło. A mieli budować 3 miesiące..... Firma WARKO z siedzibą na Twardowskiego w Szczecinie.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/84230-firma-warko-ze-szczecina-powinna-mie%C4%87-s%C4%85dowy-zakaz-budowania/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts