Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

O kurcze ale mieliście przeboje z działką, urzędnikami. No ale macie już niezłe przygotowania do budowy :D Jesteście zaprawieni w bojach.

Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy :D

No i właśnie nie wiem czy mam się cieszyć czy martwić z tym zaprawieniem w bojach.... jak się domyślam na etapie budowy takich i tym podobnych przejść może być zdecydowanie więcej :o no nic, zobaczymy jak ti będzie.

Miło mi że ktoś czyta nasz dziennik :D dziękuję :D

Czytając takie dzienniki ze zdziwieniem spostrzegam, że nasza budowa to nie wyjątek :o :-? :o Widać wszyscy musimy przejść przez trudne ścieżki urzędniczej papierologii... Ale życzę powodzenia i trzymam kciuki (z obawą czekam na projekty przyłączy) ;) Zapraszam do naszego domku :D

No tak... nikt nie mówił że budowa ( a raczej droga do niej ) jest prosta, łatwa i przyjemna :D Także życzę powodzenia i z pewnością odwiedzę i poczytam Wasz dziennik :) Pozdrawiam!

O kurcze ......wiele sie już na tym forum naczytałem o urzędnikach, o ich bezsensownych decyzjach i licznych absurdach ale to o czym przeczytałem w Waszym dzienniku przechodzi ludzkie pojęcie. :evil: :evil:

Taka prosta rzecz a tak potrafią nagmatwać.

Wysłałbym ich wszystkich na przymusowe lekcje polskiego!!! Ale czy to pomoże????

Najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło :D Tylko kto zadośćuczyni za straty moralne?? :lol:

O kurcze ......wiele sie już na tym forum naczytałem o urzędnikach, o ich bezsensownych decyzjach i licznych absurdach ale to o czym przeczytałem w Waszym dzienniku przechodzi ludzkie pojęcie. :evil: :evil:

Wysłałbym ich wszystkich na przymusowe lekcje polskiego!!! Ale czy to pomoże????

Najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło :D Tylko kto zadośćuczyni za straty moralne?? :lol:

Ano właśnie ... zadośćuczynienia ze strony urzędników pewnie nie będzie - a dla nas najlepszą nagrodą za cierpliwość będzie bezproblemowa ( hahaha ... :lol: sama siebie rozbawiałam tym pobożnym życzeniem :roll: ) budowa :D :D :D !!! Tak na marginesie a propos tego, że denerwują mnie najdrobniejsze szczegóły ( podbno jestem zbyt wymagająca w stosunku do tej branży :-? a ja po prostu nie znoszę nieprofesjonalnego podejścia do wykonywanej pracy... :-? :-? :-? ) dostałam od kolegi ( czyli naszego generalnego wykonawcy :D ) buteleczkę nerwosolu .... tak na prezent, jako żarcik :o No to drugą taką kupuję dla niego, żeby też dzielnie mógł znosić telefony ode mnie :wink: :wink: :wink:

Ano właśnie ... zadośćuczynienia ze strony urzędników pewnie nie będzie - a dla nas najlepszą nagrodą za cierpliwość będzie bezproblemowa ( hahaha ... :lol: sama siebie rozbawiałam tym pobożnym życzeniem :roll: ) budowa :D :D :D !!! Tak na marginesie a propos tego, że denerwują mnie najdrobniejsze szczegóły ( podbno jestem zbyt wymagająca w stosunku do tej branży :-? a ja po prostu nie znoszę nieprofesjonalnego podejścia do wykonywanej pracy... :-? :-? :-? ) dostałam od kolegi ( czyli naszego generalnego wykonawcy :D ) buteleczkę nerwosolu .... tak na prezent, jako żarcik :o No to drugą taką kupuję dla niego, żeby też dzielnie mógł znosić telefony ode mnie :wink: :wink: :wink:

...a działa? :x :x :o :o :x :x

...a działa? :x :x :o :o :x :x

hehe... ale na kogo - na mnie?? czy na ekipę budowlańców :wink: :wink:

zobaczymy - jak na razie nie musiałam stosować, bo dopiero SIĘ zaczyna :D Ale dam znać czy jest konieczność stosowania .... mam nadzieję, ze za tydzień nie bedę musiała pójść do apteki kupić sobie butli 10 litrowej... :roll: :roll:

No mayland w komentarzach tez musze byc druga, no coz tak to juz widac byc musi :wink: , fajniusi ten domek, ja prawde mowiac nie jestem zbyt zaskoczona papierologia, my przeszlismy bardzo podobna droge, chociaz o tyle bylismy do przodu ze to nie my skladalismy kolejne odwolania do gminy i nie my otrzymywalismy ew odmowy - a nasi najbizsi bardzo stopniowo przekazywali nam przez skype naplywajace informacje - wiec pare zawalow mamy z glowy :wink: :wink: , zycze powodzenia w dalszym budowaniu!!!!!

Bede odwiedzac :D

Cześć Reyzel :)

Przeboje z architektem nie są nam obce, oj niee :evil:

Nie zakatrupiliśmy go tylko dla tego, że to dawny kolega małża.

Aleeeeee, teraz to już musi być TYLKO do przodu :D

I tej wersji się trzymajmy :D

No to widzę, ze nie tylko my trafiliśmy na profesjonalistów :evil: Ja tego swojego nie zabiłam jeszcze tylko dlatego, że ma mi dać plany wykonawcze do zmienionego kształtu balkonu... ale jak tylko te papiery dostanę do ręki to chyba się pofatyguję o ogłoszenie w lokalnej prasie z anty reklamą dla gościa... wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... aż mi włosy dęba stają jak myślę o tym panacie.

No ale co racja to racja ... teraz już tylko do przodu. Małymi kroczkami do przodu ale nie cofać się. TAKA mi przyświeca dewiza od dziś :D :D :D

No to teraz to juz z górki będzie jak dom wytyczony :wink: :lol: Domek bardzo mi się podoba. Powodzenia!

Mi geodeta wymierzył o 20cm szerszy dom z jednej strony :lol: Błąd ciagnie sie do tej pory. Wszystko co było zamawiane z projektu było do wymiany :lol:

Dzięki Mayland :) O geodecie od wczoraj też mam niestety już swoje zdanie ( a taki był miły i sympatyczny :roll: ) - przy murowaniu emek wczoraj murarze przez 3 godz szukali 2 cm, które gdzieś zniknęły. Co geodeta skomentował, że taki drobny błąd mógł się zdarzyć... ale gdy dziś przez kolejne 4 godz szukali kolejnych 7 cm na innej ścianie ... to już nawet tel nie odebrał :evil: papudrak jakiś jeden :evil: Na szczęście u nas wszystko wyszło na samym początku, więc już teraz to prostują.

Ale 20 cm ???!!! to nieźle gość poszalał na imprezie poporzedniego dnia :o

Pozdrawiam i również życzę powodzenia :)

No mayland w komentarzach tez musze byc druga, no coz tak to juz widac byc musi :wink: , fajniusi ten domek, ja prawde mowiac nie jestem zbyt zaskoczona papierologia, my przeszlismy bardzo podobna droge, chociaz o tyle bylismy do przodu ze to nie my skladalismy kolejne odwolania do gminy i nie my otrzymywalismy ew odmowy - a nasi najbizsi bardzo stopniowo przekazywali nam przez skype naplywajace informacje - wiec pare zawalow mamy z glowy :wink: :wink: , zycze powodzenia w dalszym budowaniu!!!!!

Bede odwiedzac :D

Hi Kolakao :) Miło Cię gościć się u mnie :D hehe... teraz wiesz czemu taka stara jestem choć w tym samym wieku co Ty :) ja mam po prostu tych kilka zawałów za sobą :lol: Teraz tylko wreszcie niech się zacznie porządnie budować a nie tylko porawiać po innych :roll: a będzie ok.

Ja odwiedzam także te Wasze piękne zakątki "na R." :)

Hej

Widzę, że zaczęliście z kopyta ;) (zwłaszcza z urzędami ;))) )

Może nie wypada tak mówić, ale kiedy patrzę na znajomych, którzy teraz zaczynają lub są w trakcie, to cieszę się, że tak naprawdę mamy budowanie za sobą :)

Powodzenia i wytrwałości :) !

Jak miło, że zajrzałeś do nas - teraz dopiero to zobaczyłam :roll:

taaa... zaczęliśmy z kopyta .. oby teraz wszystko szło zdecydowanie szybciej niż papierologia w urzędach :evil: a co do radości, że budowanie macie za sobą - pewnie dokładnie to samo powiemy ( mam nadzieję 8) ) za rok!

Dzięki !