Reyzel 06.08.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Jak macie ochotę - piszcie I zadawajcie pytania- jeśli będą Chętnie odpowiemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.08.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 zAPOWIADA SIĘ CIEKAWIE!!! Piszcie jak nawięcej no i jakieś zdjęcia działeczki wklejcie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 06.08.2007 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Oczywiście że powklejam zdjęcia- jak tylko się wprawię dzięki za zachętę - będę opisywać nasze przeboje z urzędnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 07.08.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 O kurcze ale mieliście przeboje z działką, urzędnikami. No ale macie już niezłe przygotowania do budowy Jesteście zaprawieni w bojach. Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 07.08.2007 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 O kurcze ale mieliście przeboje z działką, urzędnikami. No ale macie już niezłe przygotowania do budowy Jesteście zaprawieni w bojach. Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy No i właśnie nie wiem czy mam się cieszyć czy martwić z tym zaprawieniem w bojach.... jak się domyślam na etapie budowy takich i tym podobnych przejść może być zdecydowanie więcej no nic, zobaczymy jak ti będzie. Miło mi że ktoś czyta nasz dziennik dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 07.08.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Czytając takie dzienniki ze zdziwieniem spostrzegam, że nasza budowa to nie wyjątek Widać wszyscy musimy przejść przez trudne ścieżki urzędniczej papierologii... Ale życzę powodzenia i trzymam kciuki (z obawą czekam na projekty przyłączy) Zapraszam do naszego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 08.08.2007 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Czytając takie dzienniki ze zdziwieniem spostrzegam, że nasza budowa to nie wyjątek Widać wszyscy musimy przejść przez trudne ścieżki urzędniczej papierologii... Ale życzę powodzenia i trzymam kciuki (z obawą czekam na projekty przyłączy) Zapraszam do naszego domku No tak... nikt nie mówił że budowa ( a raczej droga do niej ) jest prosta, łatwa i przyjemna Także życzę powodzenia i z pewnością odwiedzę i poczytam Wasz dziennik Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 13.08.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 O kurcze ......wiele sie już na tym forum naczytałem o urzędnikach, o ich bezsensownych decyzjach i licznych absurdach ale to o czym przeczytałem w Waszym dzienniku przechodzi ludzkie pojęcie. Taka prosta rzecz a tak potrafią nagmatwać. Wysłałbym ich wszystkich na przymusowe lekcje polskiego!!! Ale czy to pomoże???? Najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło Tylko kto zadośćuczyni za straty moralne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 13.08.2007 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 O kurcze ......wiele sie już na tym forum naczytałem o urzędnikach, o ich bezsensownych decyzjach i licznych absurdach ale to o czym przeczytałem w Waszym dzienniku przechodzi ludzkie pojęcie. Taka prosta rzecz a tak potrafią nagmatwać. Wysłałbym ich wszystkich na przymusowe lekcje polskiego!!! Ale czy to pomoże???? Najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło Tylko kto zadośćuczyni za straty moralne?? Ano właśnie ... zadośćuczynienia ze strony urzędników pewnie nie będzie - a dla nas najlepszą nagrodą za cierpliwość będzie bezproblemowa ( hahaha ... sama siebie rozbawiałam tym pobożnym życzeniem ) budowa !!! Tak na marginesie a propos tego, że denerwują mnie najdrobniejsze szczegóły ( podbno jestem zbyt wymagająca w stosunku do tej branży a ja po prostu nie znoszę nieprofesjonalnego podejścia do wykonywanej pracy... ) dostałam od kolegi ( czyli naszego generalnego wykonawcy ) buteleczkę nerwosolu .... tak na prezent, jako żarcik No to drugą taką kupuję dla niego, żeby też dzielnie mógł znosić telefony ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 13.08.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 O kurcze ......wiele sie już na tym forum naczytałem o urzędnikach, o ich bezsensownych decyzjach i licznych absurdach ale to o czym przeczytałem w Waszym dzienniku przechodzi ludzkie pojęcie. Taka prosta rzecz a tak potrafią nagmatwać. Wysłałbym ich wszystkich na przymusowe lekcje polskiego!!! Ale czy to pomoże???? Najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło Tylko kto zadośćuczyni za straty moralne?? Ano właśnie ... zadośćuczynienia ze strony urzędników pewnie nie będzie - a dla nas najlepszą nagrodą za cierpliwość będzie bezproblemowa ( hahaha ... sama siebie rozbawiałam tym pobożnym życzeniem ) budowa !!! Tak na marginesie a propos tego, że denerwują mnie najdrobniejsze szczegóły ( podbno jestem zbyt wymagająca w stosunku do tej branży a ja po prostu nie znoszę nieprofesjonalnego podejścia do wykonywanej pracy... ) dostałam od kolegi ( czyli naszego generalnego wykonawcy ) buteleczkę nerwosolu .... tak na prezent, jako żarcik No to drugą taką kupuję dla niego, żeby też dzielnie mógł znosić telefony ode mnie ...a działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 13.08.2007 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 O kurcze ......wiele sie już na tym forum naczytałem o urzędnikach, o ich bezsensownych decyzjach i licznych absurdach ale to o czym przeczytałem w Waszym dzienniku przechodzi ludzkie pojęcie. Taka prosta rzecz a tak potrafią nagmatwać. Wysłałbym ich wszystkich na przymusowe lekcje polskiego!!! Ale czy to pomoże???? Najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło Tylko kto zadośćuczyni za straty moralne?? Ano właśnie ... zadośćuczynienia ze strony urzędników pewnie nie będzie - a dla nas najlepszą nagrodą za cierpliwość będzie bezproblemowa ( hahaha ... sama siebie rozbawiałam tym pobożnym życzeniem ) budowa !!! Tak na marginesie a propos tego, że denerwują mnie najdrobniejsze szczegóły ( podbno jestem zbyt wymagająca w stosunku do tej branży a ja po prostu nie znoszę nieprofesjonalnego podejścia do wykonywanej pracy... ) dostałam od kolegi ( czyli naszego generalnego wykonawcy ) buteleczkę nerwosolu .... tak na prezent, jako żarcik No to drugą taką kupuję dla niego, żeby też dzielnie mógł znosić telefony ode mnie ...a działa? hehe... ale na kogo - na mnie?? czy na ekipę budowlańców zobaczymy - jak na razie nie musiałam stosować, bo dopiero SIĘ zaczyna Ale dam znać czy jest konieczność stosowania .... mam nadzieję, ze za tydzień nie bedę musiała pójść do apteki kupić sobie butli 10 litrowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 13.08.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Cześć Reyzel Przeboje z architektem nie są nam obce, oj niee Nie zakatrupiliśmy go tylko dla tego, że to dawny kolega małża. Aleeeeee, teraz to już musi być TYLKO do przodu I tej wersji się trzymajmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.08.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 No to teraz to juz z górki będzie jak dom wytyczony Domek bardzo mi się podoba. Powodzenia! Mi geodeta wymierzył o 20cm szerszy dom z jednej strony Błąd ciagnie sie do tej pory. Wszystko co było zamawiane z projektu było do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 14.08.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 No mayland w komentarzach tez musze byc druga, no coz tak to juz widac byc musi , fajniusi ten domek, ja prawde mowiac nie jestem zbyt zaskoczona papierologia, my przeszlismy bardzo podobna droge, chociaz o tyle bylismy do przodu ze to nie my skladalismy kolejne odwolania do gminy i nie my otrzymywalismy ew odmowy - a nasi najbizsi bardzo stopniowo przekazywali nam przez skype naplywajace informacje - wiec pare zawalow mamy z glowy , zycze powodzenia w dalszym budowaniu!!!!! Bede odwiedzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 14.08.2007 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Cześć Reyzel Przeboje z architektem nie są nam obce, oj niee Nie zakatrupiliśmy go tylko dla tego, że to dawny kolega małża. Aleeeeee, teraz to już musi być TYLKO do przodu I tej wersji się trzymajmy No to widzę, ze nie tylko my trafiliśmy na profesjonalistów Ja tego swojego nie zabiłam jeszcze tylko dlatego, że ma mi dać plany wykonawcze do zmienionego kształtu balkonu... ale jak tylko te papiery dostanę do ręki to chyba się pofatyguję o ogłoszenie w lokalnej prasie z anty reklamą dla gościa... wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... aż mi włosy dęba stają jak myślę o tym panacie. No ale co racja to racja ... teraz już tylko do przodu. Małymi kroczkami do przodu ale nie cofać się. TAKA mi przyświeca dewiza od dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 14.08.2007 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 No to teraz to juz z górki będzie jak dom wytyczony Domek bardzo mi się podoba. Powodzenia! Mi geodeta wymierzył o 20cm szerszy dom z jednej strony Błąd ciagnie sie do tej pory. Wszystko co było zamawiane z projektu było do wymiany Dzięki Mayland O geodecie od wczoraj też mam niestety już swoje zdanie ( a taki był miły i sympatyczny ) - przy murowaniu emek wczoraj murarze przez 3 godz szukali 2 cm, które gdzieś zniknęły. Co geodeta skomentował, że taki drobny błąd mógł się zdarzyć... ale gdy dziś przez kolejne 4 godz szukali kolejnych 7 cm na innej ścianie ... to już nawet tel nie odebrał papudrak jakiś jeden Na szczęście u nas wszystko wyszło na samym początku, więc już teraz to prostują. Ale 20 cm ???!!! to nieźle gość poszalał na imprezie poporzedniego dnia Pozdrawiam i również życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 14.08.2007 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 No mayland w komentarzach tez musze byc druga, no coz tak to juz widac byc musi , fajniusi ten domek, ja prawde mowiac nie jestem zbyt zaskoczona papierologia, my przeszlismy bardzo podobna droge, chociaz o tyle bylismy do przodu ze to nie my skladalismy kolejne odwolania do gminy i nie my otrzymywalismy ew odmowy - a nasi najbizsi bardzo stopniowo przekazywali nam przez skype naplywajace informacje - wiec pare zawalow mamy z glowy , zycze powodzenia w dalszym budowaniu!!!!! Bede odwiedzac Hi Kolakao Miło Cię gościć się u mnie hehe... teraz wiesz czemu taka stara jestem choć w tym samym wieku co Ty ja mam po prostu tych kilka zawałów za sobą Teraz tylko wreszcie niech się zacznie porządnie budować a nie tylko porawiać po innych a będzie ok. Ja odwiedzam także te Wasze piękne zakątki "na R." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 15.08.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Hej Widzę, że zaczęliście z kopyta (zwłaszcza z urzędami )) ) Może nie wypada tak mówić, ale kiedy patrzę na znajomych, którzy teraz zaczynają lub są w trakcie, to cieszę się, że tak naprawdę mamy budowanie za sobą Powodzenia i wytrwałości ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 15.08.2007 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Hej Widzę, że zaczęliście z kopyta (zwłaszcza z urzędami )) ) Może nie wypada tak mówić, ale kiedy patrzę na znajomych, którzy teraz zaczynają lub są w trakcie, to cieszę się, że tak naprawdę mamy budowanie za sobą Powodzenia i wytrwałości ! Jak miło, że zajrzałeś do nas - teraz dopiero to zobaczyłam taaa... zaczęliśmy z kopyta .. oby teraz wszystko szło zdecydowanie szybciej niż papierologia w urzędach a co do radości, że budowanie macie za sobą - pewnie dokładnie to samo powiemy ( mam nadzieję ) za rok! Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.08.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Reyzel domek piękny Jeszcze tylko drobna sprawa - budowa i już będziesz jeździć z kosiarką jak na tym zdjęciu wklejonym w dzienniczku. NApisz coś o zmianach jakie wprowadziliście w projekcie Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts