Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Rayzel ani się nie obejrzysz a już więżba będzie zamontowana i dopiero tak napradę wtedy zobaczysz ile masz miejsca na poddaszu.

Oby pnaowie dekarze więcej Ci takich niespodzianek robili.

Pozdrówka

Masz rację - dlatego też trochę czekam z tym planowaniem łazienki :roll:

Dekarze mówili, że do miesiąca będą robić ale wszystko - więźbę, dachówkę, podbitkę i rynny ... No zobaczymy jak im to pójdzie :wink:

Też sobie więcej takich przyjemności życzę :wink: :D :lol: :lol:

Kurczaki ... nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale zawsze jak dodaję nowe zdjęcia w albumie to w linku nigdy ich nie ma :evil: Muszę na nowo wklajać link, kombinować , cudowac i dopiero po jakimś czasie pokazują się wszystkie zdjęcia łącznie z tymi nowymi ... :-? Czy ktoś może wie o co chodzi ??

Jakbym słyszała rozmowy u mnie na budowie.... to się potem zrobi..... :o :o Ja mam speirniczoną obróbkę okien i drzwi, nie wszystkich ale kilku. Tynkarze zrobili glify nie zwracajać uwagi, że i tak musze tam podkleić styropian. Teraz nie mogę na to patrzeć. Wogóle tamat tynków i obróbki okien to temat drażliwy u mnie :evil:

Ale kurcze tak to już jest. Sama muszę załatwić ekipę, ustalić ceny, zorganizować materiał, pilnować budowy, rozliczyć się i jeszcze odebrać robotę. A przecież nie mam doświadczenia, nie wiem czy dobrze czy źle :( Ech.... wkurzam się ale sama tego chciałam. Niech tylko nikt mi nie chodzi po budowie i nie wytyka bo mam już dość :evil:

No niby masz rację Mayland, ale w albumie jest zdecydowanie więcej zdjęć - wszystkich nie ma sensu wklejać a tam mozna obejrzeć ( jak ktoś ma ochotę :D )

Co do budowy - straszne to jest ... bo człowiekowi ręce opadają. I niby argument, że przecież potem nie będzie tego widać jest poniekąd uzasadniony - to mnie to i tak wnerwia, ze tak brzydko jest coś zrobione... :evil: Bo wiem, że to nie jest standard i wszystko można było zrobić lepiej :-?

ehhh... samo życie :-? No nic Mayland - głowy do góry - jakoś przeżyjemy tych naszych fachmanów 8) :D

Wstępnie udało mi się tylko coś takiego skombinowac, z weną twórczą coś nie tak :-? Trudno jest mi znaleźć w sieci jakieś przykłady dużych łazienek pod skosem, zresztą nie tylko dużych... :-?

Napisz jeszcze koniecznie, czy prawa ściana też ma skos!

http://images31.fotosik.pl/15/d2b3dea7069157e1m.jpg

http://images31.fotosik.pl/15/a8af4ef5e94404f9m.jpg

http://images34.fotosik.pl/15/431fc9b75c605c71m.jpg

:o :o :o Braza toż to jest profesjonalny projekt :o :D :D :D

:* :* :*

Ty naprawdę poważnie przemyśl czy się "zawodowo" nie zająć tą wykończeniówką ... :D

Co do projektu - podoba mi się koncepcja :) Bardzo dziękuję

No niestety ( albo stety :lol: bo takie dachy zawsze mi się podobały ) skosy są z każdej strony :D

Własnie chciałam Ci zamieścić bardziej konkretny projekt niż ten rzut co to ostatnio wkleiłam 8) I zaraz to zrobię.

I masz rację, że w necie nie ma zbyt dużo ( właściwie to prawie ich brak ) propozycji dotyczących łazienek na poddaszu :-? Cosik się wykombinuje :D W szczególności z Twoją pomocą :D :D :D

:D :D :D

A rzut jest taki :

http://foto1.m.onet.pl/_m/8075792745295f7d906736d25fd83f89,5,19,0.jpg

Te bazgroły to moje przymiarki - kombinowałam, rysowałam, mazalam, znów rysowałam ... :roll: i dlatego tak nieciekawie ten rzut wygląda :-?

Co prawda nie jestem pewna czy taki będzie podział ( czy nie odwrotnie ) bo oczywiście pion do kanalizy zrobiliśmy nie w tym narożniku co trzeba :lol: :lol: :lol: I teroretycznie podział powinien być odwrotny do tegfo, co jest na tym rzucie ale tak pasuje mi bardziej ... Muszę porozmawiać z fachowcem czy to nie będzie problem...