Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Nie chcę Cię dołować ale jutro to jest przed wielkim świętem, nie wiem czy będzie im się chciało :-? Jeśli przyjdą, to odszczekam swoje słowa !!!

Co wyszło z kominem?? Poprawili, bo chyba mi gdzieś ta informacja umknęła :oops: A deskowanie będziesz robić czy tylko na folię?? Rany, ale fachura ze mnie :wink:

Nie chcę Cię dołować ale jutro to jest przed wielkim świętem, nie wiem czy będzie im się chciało :-? Jeśli przyjdą, to odszczekam swoje słowa !!!

Co wyszło z kominem?? Poprawili, bo chyba mi gdzieś ta informacja umknęła :oops: A deskowanie będziesz robić czy tylko na folię?? Rany, ale fachura ze mnie :wink:

No właśnie Brazunia, pewnie masz rację :-? Ale dziś dekarz powiedział mi, że ręczy obiema rękami za to, ze na pewno przyjdą 8) A w tym fachu ręce się przydają :wink: :wink: :wink: Zobaczymy jutro. Ale sama się cudów nie spodziewam :-? :roll:

No fachowiec z Pani pełną gębą, psze Pani :lol: Nie robimy deskowania, bo koszty by nas zjadły na śniadanie :o Tylko folia. Ale w miarę dobra, z membranami i taki tam pierdółkami :wink:

I aktualnie poszukujemy desek czołowych ( o których &R%^$$#$# wszyscy zapomnieli :evil: A i ja głupia też :evil: - choć kiedyś u Kolakao się o deskach czołowych kształciłam :wink: )... no i jest problem czasowy. Kosztowy też :o Za metr kwadr chcą 53 zł !!! Zwariowali chyba :evil:

No ale wyjścia nie ma - trza kupić :roll:

Komin poprawili - wczoraj, dziś rano robiłam inspekcję :wink: 8) Informacji nie pominęłaś Brazunia, bo jeszcze jej nigdzie nie było :roll:

Dziś murują resztę kominów z klinkieru ( mam ich w ilości sztuk 3 :) ).

Ja myślę o deskowaniu, ale sama wiesz jak to z moim domem w tej chwii jest ... wszystko na razie w sferze marzeń :-? Czekamy na jakiś ruch banku, a tzw. międzyczasie uprzyjemiam sobie życie przelewając na komputer moje wizje pomieszczeń. Koleżanka myślała długo nad deskowaniem, w końcu je zrobiła. To chyba dobra decyzja, ale włąśnie cholera droga :-?

Reyzel, fajny ten Gienek :lol: :lol: :lol:

oj, ja się dziwię, że tacy ludzie jeszcze robotę mają :lol: :lol: :lol:

a jacy fachowcy, to normalnie na śmierć cię zagadają, bo lepiej wiedzą..

tylko im świat stanął jakieś kilka lat temu w miejscu...

:lol: :lol: :lol:

gratuluję więźby (czy jak to się tam nazywa :lol: ) cieszy oko, nie??

Ja myślę o deskowaniu, ale sama wiesz jak to z moim domem w tej chwii jest ... wszystko na razie w sferze marzeń :-? Czekamy na jakiś ruch banku, a tzw. międzyczasie uprzyjemiam sobie życie przelewając na komputer moje wizje pomieszczeń. Koleżanka myślała długo nad deskowaniem, w końcu je zrobiła. To chyba dobra decyzja, ale włąśnie cholera droga :-?

Wiesz my tez myśleliśmy o deksowaniu ale w związku z tym, że koszty materiałów w tym roku z leksza sobie poszalały :evil: to żeby się jako- tako zmieścić w założonym kosztorysie z czegoś trzeba zrezygnować.... co nie znaczy, ze dom bardzo na tym straci. Przynajmniej fachowcy tak tego nie określają. Deskowanie to tradycja ... niekoniecznie mająca ogromne przełożenie na termoizolację.... no tak sobie przynajmniej wmawiam 8) :lol: :lol: :lol:

I tym oto sposobem deskowania nie ma, ocieplenie będzie styropianem a nie wełną, rynny są pcv a nie miedziane itd...

Wszystkiemu winny budżet, jakiego przeskoczyć się nie da... :-? bank da chętnie więcej pieniędzy tylko kto to będzie spłacał ? :wink: :lol: :lol: :lol:

A Twoje marzenia Brazunia są jak najbardziej wskazane . A im bardzej pragniesz - tym blizej ich realizacja :D :D :D

I bardzo miło spędzasz czas tego oczekiwania - przynajmniej potem nie będziesz miała dylematow, co tu szybko wymyśleć :wink: :wink: :wink: No chyba, ze koncepcja się drastycznie zmieni :lol: :lol: :lol:

Reyzel, fajny ten Gienek :lol: :lol: :lol:

oj, ja się dziwię, że tacy ludzie jeszcze robotę mają :lol: :lol: :lol:

a jacy fachowcy, to normalnie na śmierć cię zagadają, bo lepiej wiedzą..

tylko im świat stanął jakieś kilka lat temu w miejscu...

:lol: :lol: :lol:

gratuluję więźby (czy jak to się tam nazywa :lol: ) cieszy oko, nie??

Masz rację, Darioas - sama nie wiem, jak Ci tzw. fachwocy funcjonują :o Choć z drugiej strony - z pewnością znajdzie takich ludzi, którym wiele rzeczy przeszkadzac nie będzie a przynajmniej nie zapłacą dużo 8) 8) A że będzie krzywo, brzydko i nie wiadomo kiedy ( zapomniałam napisać, że Pan Genek nie potrafił się określić jak długo te płytki by kładł -miesiąc dwa czy trzy .... :o Bo on to mi nic obiecać nie może :lol: ) to moze mało istotny szczególik :wink:

Dziękuję - więżba oko cieszy tylko teraz dachówka by się przydała :roll:

Przez to Wasze poddasze troszkę takiego oczekiwania Cię ominęło :D

A i jesteś tez coraz bliżej końca :wink: :lol:

dachówka 8)

no to koleżanko mamy te same marzenia :lol:

Boże, jak czytam o tych problemach i "zapomnieniach" fachowców, to składam rączki i dziękuję że tatusia pilnować nie muszę i robi wszystko jak ta lala 8)

To bardzo wiele znaczy, dużo problemów odchodzi :D

Widzę, ze pilnujesz na każdym kroku co i jak robią. To dobrze. Ja nie na wszystko miałam czas :(

Co do kredytu to razem bedziemy spłacać bo my też do 2037roku :lol: Ja mam tylko nadzieję, że jednak uda się to wcześniej spłacić :wink: :lol:

Ktoś mówił o kredycie do 2037?????? 8) :lol: :lol:

Luzik dziewczęta, jest nas więcej, więc damy radę, nie??? :lol: :lol:

Widzę, ze pilnujesz na każdym kroku co i jak robią. To dobrze. Ja nie na wszystko miałam czas :(

Co do kredytu to razem bedziemy spłacać bo my też do 2037roku :lol: Ja mam tylko nadzieję, że jednak uda się to wcześniej spłacić :wink: :lol:

Ktoś mówił o kredycie do 2037?????? 8) :lol: :lol:

Luzik dziewczęta, jest nas więcej, więc damy radę, nie??? :lol: :lol:

Pewnie że damy - taką silną grupą :lol: :lol: :lol:

Ja też się łudzę ( tryb życzeniowy :wink: ), że zdecydowanie wcześniej ten kredyt się spłaci....