Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Reyzel odświeżę troche komentarze bo się wewontek babcino-alkoholowy zrobił :wink: :lol: Musisz koniecznie coś napisać w dzienniku (choćby o tej podniesionej ściance kolankowej i mężu dochodzącym do połowy :oops: ...yy...powierzchni :wink: ) :lol: Wtedy zaczniemy komentować :wink: :lol:

A mąż dochodzi do połowy ...yyy... powierzchni ...yyyy... jakiej :o Bo to wbrew pozorom ważne jest, ta powierzchnia!!!

:o :lol: :lol: :lol: no nic, muszę chyba te wypowiedzi ukryć przed nim, bo sobie jeszcze jaką teorię dorobi że cosik dziwnego tu wygaduję 8) 8) 8)

:lol: :lol: :lol:

no niestety nie udało mi się zrobić zdjęć "na żywca" tych profili z prostego powodu :-? Zabrakło mi czasu w tracie dnia, przy świetle dziennym :(

Więc pokazuję różnicę z kolorystyki producenta a jutro wkleję swoje zdjątka.

Tak więc był kolor orzech na tapecie ( do wczoraj :roll: ) :

http://www.tanie-okna.pl/cenniki/orzech_02.jpg

a teraz jest ciemny dąb ( od wczoraj :lol: ) :

http://www.tanie-okna.pl/cenniki/ciemny_dab_02.jpg

W rzecywistości ten ciemny dąb jest duuuużo ciekwaszy, bo te nierówności kolorystyczne mają ... jakby to powiedzieć ... głębię 8)

No więc zmiana się dokonała tylko co ja wymyslę z bramą, która będzie orzechowa ? :o

Ale takiej okleiny jak ta na oknach, to niestety w bramach nigdzie nie ma :-? :(

Reyzel no to mamy ten sam problem bo ja też nie mogłam dobrać bramy do okien. Drzwi wejsciowych zresztą też nie ma w dębie bagiennym :( Zamówiłam drzwi w orzechu ale to bedzie widać że nie ten kolor. Noszę się z zamiarem przmalowania drzwi pod kolor bramy ale narazie wstawiamy takie jakie będą a potem się zobaczy :lol:

Reyzel ten ciemny dąb jest świetny! A bramą się nie martw, na pewno dobierzesz zbliżony kolor - firmy mają twórczą wyobraźnię w nazewnictwie kolorów, a jak przychodzi co do czego, okazuje się że np.: "teak" wygląda dokładnie jak "ciemny dąb" :wink:

Mayland na zdjęcia różnicy pomiędzy drzwiami i oknem nie widać :D

Reyzel no to mamy ten sam problem bo ja też nie mogłam dobrać bramy do okien. Drzwi wejsciowych zresztą też nie ma w dębie bagiennym :( Zamówiłam drzwi w orzechu ale to bedzie widać że nie ten kolor. Noszę się z zamiarem przmalowania drzwi pod kolor bramy ale narazie wstawiamy takie jakie będą a potem się zobaczy :lol:

Też myslę o tym, że moze jak się tak delikatnie jakąś bejcą machnie tę bramę, to wyjdzie bardzo podobnie. Gorzej, jak się skopie całą bramę i za niczym to będzie wygladać :-? A mój mąż jeszcze cosik bąka o gwarancji, że jak sobie przemalujemy tę bramę to jeszcze gwarancję stracimy ... :-? :roll:

No nic, tak jak napisałas, założymy i zobaczymy jak będzie wyglądało. :wink:

Reyzel ten ciemny dąb jest świetny! A bramą się nie martw, na pewno dobierzesz zbliżony kolor - firmy mają twórczą wyobraźnię w nazewnictwie kolorów, a jak przychodzi co do czego, okazuje się że np.: "teak" wygląda dokładnie jak "ciemny dąb" :wink:

Mayland na zdjęcia różnicy pomiędzy drzwiami i oknem nie widać :D

Brazunia, to nie chodzi o to, że cosik znajdę, bo ja tę bramę mam już zamówioną od 4 tyg :roll: :roll: Orzechową, oczywiście 8) :wink:

Wydaje mi sie że ten ciemny orzech będzie lepiej pasował do podbitki.

Ale myślę że różnica nie jest aż tak duża żeby brama w kolorze orzechu jakoś żle wyglądała. Zobaczymy jak zamontujesz okna i bramę.

Te okna to drewno czy te z okeina?

Pozdrówka

hej Rom! :D

Ten orzech co to wybralismy na podbitke idealnie pasował do poprzedniego koloru okna ( przykładalismy profil do wzornika bejc :roll: ). Ale jak się okazało, w rzecywistości orzech okazał się być palisandrem i wyszedł dużo ciemniej. I masz rację, zdecydowanie bardziej pasuje do tego nowy kolor okienek :wink:

To oczywiscie okna pcv, okleinowane - obustronnie ( profile aluplast-a).

Czy żaluzje zewnętrzne też będziecie dawać???

Jeżeli tak to w jakim kolorze??

P.S. Ale jestem ciekawski :lol:

hehe 8) ... wybaczam :lol:

Nie robimy rolet. I tak nie będę codziennie rano biegac po całym domu i ich zasłaniac ... A kasy na centralne sterowanie nie mam :-? Inna kwestia - jak nie ma nas po 12 godz w domu, to byłby to totalny bunkier :o I wszystkie kwiatki by mi padły z braku światła ...