Rom 09.11.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Mam pytanie co do ostatniego zdjęcia w dzienniczku. Chodzi o zaczątek ściany między garażem a kotłownią. Czy ta ściana jest jakoś kotwiona do ściany nośnej?? Czy tylko jest przykejona?? hahaha zachowuje się jakbym był waszym inspektorem budowlanym ach... Panie Inspektorze , zapomniałam napisać, ze po Pana słusznej sugestii sprawdziłam temat i już wiem na pewno, że nasze ściany działowe nie są kotwione ale za to są "dowiązywane" - wzdłuż kolejnych bloczków siporexu są wkładane wzmocnienia - z jednej strony do działówek z drugiej do nośnych no kamień spadł mi z serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 09.11.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 No patrzcie, a ja szukam działki na której taras właśnie byłby od płd.-zach. strony Chyba muszę to przemyśleć!! Jak to dobrze poczytać spostrzeżenia doświadczonych ludzi Braza mi też się zawsze wydawało że taras powinien być od nasłonecznionej strony ale latem to naprawdę masakra - no może to tylko u mnie tak słońce daje Nieraz jak spóbowałem zorganizować popołudniami jakies spotkanie na tym tarasie to po godzinie wszyscy uciekali do środka bo niezła sauna tam była. Wejście mam od strony północnej więc w przyszłym roku chyba tam wystawię stolik i będę popijał kawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.11.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Byłam w tej komfortowej sytuacji, że działkę swą znam od lat. Wiem jak "wędruje" po niej słońce w ciągu dnia. Faktycznie, latem nasłoneczniony taras to wcale nie jest fajna sprawa. Poza tym jak się tak człowiek zastanowi to posiedzieć na tym tarasie ma czas ale... popołudniami lub wieczorem. A wtedy słonko już jest na zachodniej stronie. Od południa daliśmy taras odkryty. Jednak liczymy, że przed zbytnim nasłonecznieniem osłoną nas wysokie brzozy. Natomiast południowo-zachodni jest taras w podcieniu więc nie powinno tak palić słonko. Kurcze wiele godzin spędziłam na samym planowaniu lokalizacji domu. To była jedna z priorytetowych spraw. Tak, by było wygodnie. No i trudno było znaleść odpowiedni proejkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 09.11.2007 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 My mamy taras na wschód i południe, może jakoś przetrzymamy, nie?? Spoko!!!! W południe -idziesz na wschód z kawą, o wschodzie - na południe ... Albo coś mi się pogmerało ... W każdym razie będzie dobrze No to mnie pocieszyliście wszyscy, bo ja się martwiłam, ze to tylko ja mam dziwnie "nieprzepisowo" dom ustawiony Tylko Mayland wedle wszekich prawideł się ustawiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 09.11.2007 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 [No, ale ma się ten dar przekonywania No w to nikt nie wątpi Dobrze, że ich przekonałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 09.11.2007 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Mayland, faktycznie miałaś już asa w rękawie z tym rozeznaniem na swojej działeczce. Ale śmieszne jest to, ze własnie wszystkie projekty zakładają tarasy ( zazwyczaj otwarte ) od strony południowo- zach , a tak jak piszecie - kto wytrzyma siedząc na tarasie w największym , palącym słońcu ... Jak się będę chciała poopalać, to wezmę leżaczek i pójdę na trawkę Ja się tylko obawiam o nasłonecznienie salonu, bo z tym może być kiepsko ... Juz mi świtał pomysł wstawienia jakiś luster na końcu działki, ale mój mąz chyba by padł , jakby to usłyszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 09.11.2007 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 No patrzcie, a ja szukam działki na której taras właśnie byłby od płd.-zach. strony Chyba muszę to przemyśleć!! Jak to dobrze poczytać spostrzeżenia doświadczonych ludzi Braza mi też się zawsze wydawało że taras powinien być od nasłonecznionej strony ale latem to naprawdę masakra - no może to tylko u mnie tak słońce daje Nieraz jak spóbowałem zorganizować popołudniami jakies spotkanie na tym tarasie to po godzinie wszyscy uciekali do środka bo niezła sauna tam była. Wejście mam od strony północnej więc w przyszłym roku chyba tam wystawię stolik i będę popijał kawkę I tak do mnie mów , Rom !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 09.11.2007 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 no kamień spadł mi z serca Słyszałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 09.11.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 no kamień spadł mi z serca Słyszałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 12.11.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 A co nowego na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 12.11.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Hej!!!! Co tu tak cicho???? Zapomniałąm zapytać, co to za lakiero-bejca, którą malujecie podpbitkę?? Jaki kolor i producent, bo się mi podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 12.11.2007 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 A co nowego na budowie? nowego ... nie wiele Chciałabym żeby więcej się działo ... W przerwie pomiędzy kolejnymi atakami deszczu, gradu lub sniegu dekarze próbują robić dach ... Murarze zrobili w pt część ścianek działowych na górze. Zaraz zamieszczę zdjęcia w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 12.11.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Cześć kobieto, fajnie to wygląda u mnie walczyli z więźbą całe dwa dni Podobno w przyszły poniedziałek ma przyjść ekipa od dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 12.11.2007 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Hej!!!! Co tu tak cicho???? Zapomniałąm zapytać, co to za lakiero-bejca, którą malujecie podpbitkę?? Jaki kolor i producent, bo się mi podoba eh... cicho jakoś bo czasu brak Cały dzień dziś jeździłam po Poznaniu - załatwiając dziesiątki spraw ... I cały dzień w pracy mi uciekł. Nie znoszę tego A lakiero- bejca to kolor nr 284 , jak się potem okazało palisander . Ale nazwy firmy nie pamiętam, sprawdzę jutro na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 12.11.2007 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Cześć kobieto, fajnie to wygląda u mnie walczyli z więźbą całe dwa dni Podobno w przyszły poniedziałek ma przyjść ekipa od dachówki Cześć kobieto No wygląda, szczególnie jak już nie pada na głowę Więźbę też szybko zrobili ( trzy dni, choć ździebko skomplikowana ona jest ) a teraz walczą cały czas z folią, kontrłatami i łatami ... Gdyby nie pogoda już dawno by mieli skończone... Ale w tym tygodniu ( mam nadzieję !!! ) zaczną już kłaść dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 12.11.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Dachóweczka No to czekamy na zdjecia Ładny jest ten palisander. Sporo osób go wybiera, musi być naprawdę ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.11.2007 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Cześć kobieto, fajnie to wygląda u mnie walczyli z więźbą całe dwa dni Podobno w przyszły poniedziałek ma przyjść ekipa od dachówki Cześć kobieto No wygląda, szczególnie jak już nie pada na głowę Więźbę też szybko zrobili ( trzy dni, choć ździebko skomplikowana ona jest ) a teraz walczą cały czas z folią, kontrłatami i łatami ... Gdyby nie pogoda już dawno by mieli skończone... Ale w tym tygodniu ( mam nadzieję !!! ) zaczną już kłaść dachówkę Wy mnie dziewczyny załamujecie U mnie minał tydzień, a więżba dalej nie gotowa, tylko murłaty zdążyli położyc i też zganiają na pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 13.11.2007 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Verunia, nie załamuj się Każdy musi trafić na jakieś specyficzne egzemplarze - tak jak ja mam murarzy... Kominy z klinkieru robią od ... ponad 3 tygdni I nadal są nieskonczone . Oczywiście też wszystko zganiają na pogodę A ekipa ceslarsko - dekarską trafiliśmy rewelacyjną. Ale to pewnie ewenement ... Nie martw się - najważniejsze, żeby zrobili. Ja już do tego wszystkiego tak podchodzę, bo inaczej już bym osiwiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 13.11.2007 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Dachóweczka No to czekamy na zdjecia Ładny jest ten palisander. Sporo osób go wybiera, musi być naprawdę ciekawy No fakt, często się przewija ten kolorek. A my wybralismy go przypadkiem, nie z nazwy ale własnie dlatego, że nam się spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 13.11.2007 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 PIERWSZE 5 DACHÓWEK JUŻ TERAZ JEST NA DACHU Jestem dziś w domu, bo muszę znów iść do notariusza ( napiszę w dzienniku o co chodzi ) , pojechałam godz temu na budowę a tam ... pierwsze dachówki na dachu !!! Ale się ucieszyłam Oczywiście nie miałam aparatu przy sobie Pojadę za jakiś czas, to zrobię zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts