Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

No dobra, juz dobra ... ale marudzicie 8) :lol: :lol: :lol:

Aparat zazwyczaj wożę ze sobą w aucie Brazunia ( to torebki już się nie mieści, tam mam 1782746172642897 innych super najbardziej w świecie najpotrzebniejszych rzeczy :-? :roll: ) , ale akurat dziś nie miałam bo musiałam zmienić chwilowo na inne :-?

Zaraz się zbieram na budowę, jak wrócę, obiecuję, że zdjęcia będą :D

Hej!!!! Co tu tak cicho????

Zapomniałąm zapytać, co to za lakiero-bejca, którą malujecie podpbitkę?? Jaki kolor i producent, bo się mi podoba :D

eh... cicho jakoś bo czasu brak :(

Cały dzień dziś jeździłam po Poznaniu - załatwiając dziesiątki spraw ... :-? I cały dzień w pracy mi uciekł. Nie znoszę tego :evil:

A lakiero- bejca to kolor nr 284 , jak się potem okazało palisander 8) . Ale nazwy firmy nie pamiętam, sprawdzę jutro na budowie :roll:

Byłam, sprawdziłam i zrobiłam zdjęcie puszce po lakiero-bejcy :D :

http://foto3.m.onet.pl/_m/402cfbfb9eb2839a0c605a8937c5a567,5,19,0.jpg

Przed tą lakiero- bejcą malowali ( jako podkład i ochrona ) drewnochronem , kolor ciemny orzech :D

W związku z tym, że straszznnnnnie niecierpliwi :wink: :lol: ludzie tutaj zaglądają - wklejam w komentarzach te nasze pierwsze 7 ( nie 5, coś źle widzialam rano :oops: ) dachówek 8) :

http://foto3.m.onet.pl/_m/1e59721f7a0cc186ad55ca4c144b1c5b,5,19,0.jpg

http://foto1.m.onet.pl/_m/ce2d619e36b157e083a598a30673c571,5,19,0.jpg

Oczywiście są tylko tak dla "przypasowania" położone :wink: ... bo przecież dachówkę się kładzie od dołu ... podobno 8) :lol:

Ale i tak oko bardzo cieszą :lol: :lol: :lol: [/img]

Na dzisiaj czuję się usatysfakcjonowana :D Ale tylko na dzisiaj!!!

Niech żyją ciemne dachówki!!!!

kiekie... na dziś też mi wystarczyło, ale jutro to juz bym chciała ich więcej na dachu zobaczyć :wink:

A chyba jutro - najdalej pojutrze, zaczną juz na "porządnie" do dachówki się przykładać :lol: Jutro haki na rynny będą mocować a potem to już ..... tyyyyyyyyyylko 270 m2 ułożenia dachówki :wink: :lol: :lol: :lol:

Z setką wycinanek :-? :roll: :roll: :roll:

dziś majster stwierdził, że za duzo tych dachówek sobie na górę nie powiciągają, bo potem nie będzie miejsca na cięcie .... :o :lol:

Jakiś wygodny ten majster - miejsca by chciał!!! Ty mu powiedz, że to nie sypialny :wink: :D

a przekażę, przekażę :wink: :lol: :lol: :lol:

Swoją drogą to oni często leżące pozycje na tym dachu przyjmują :roll: Gdyby nie fakt, że jest zimno jak ch*%$%$ , wieje , pada mogłabym pomysleć, że tylko sobie tam na górze leniuchują i odpoczywają 8) :lol: :lol: :lol:

Skoro dekarze w akcji to niedługo można się spodziewać kompletnego dachu!!! Niniejszym zobowiązuje Cię do natychmiastowego zdania relacji fotograficznej z efektów ciężkiej pracy tych panów!!

A co z tą bramą :roll: bo ja wyczytałam tylko, że po nerach Wam już nie wieje, znaczy płyty osb zamontowali :roll:

Reyzel jaka brama? Czekam jutro na fotki :wink: Teraz masz już zamkniety garaż a to dużo, bo można tam bedzie wstawiać różne potrzebne materiały do budowy. :lol:

Fotki się wieszają i zaraz będą :roll:

A z tym zamkniętym garażem to ...egehe... tak sobie ... po przeciwnej stronie bramy garażowej jest wyjście na ogród z pomieszczenia gospodarczego :wink: i tam drzwi jeszcze nie ma 8) :lol: :lol: :lol: :lol:

Musimy je w sobotę zabić dechami, bo właściwe drzwi będziemy wstawiać dopiero na wiosnę :D