kolakao 20.08.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 No co tak cichutko, zero zdjec, zadnych wpisow - wakacje czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 20.08.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Co tam słychać w wielkim świecie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.08.2007 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Cześć dziewczyny milczenie bo czasu brak ... ale już się poprawiam i dzić z pewnością znajdzie się troszkę wpisów - bo działo się wiele ostatnio A zdjęcia są - link na dole - zapraszam i tutaj ZDJĘCIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.08.2007 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Reyzel domek piękny Jeszcze tylko drobna sprawa - budowa i już będziesz jeździć z kosiarką jak na tym zdjęciu wklejonym w dzienniczku. NApisz coś o zmianach jakie wprowadziliście w projekcie Pozdrówka Hej Rom Tak na początek to gratuluję ślicznego maleństwa Co do zmian w projekcie to są takie : * zmiany wizualno-dekoracyjne czyli powiększenie tarasu zewnętrznego ( to akurat ma bezpośredni związek z usytuowaniem naszego domu względem stron świata ) i zmiana kształtu wejścia do domu ( zaokrąglony podest + na górze zaokrąglony balkon ) * w kuchni- likwidacja okna na elewacji bocznej ( brak ścian na zabudowę kuchenną ! ) * Okna w jadalni powiększone do wymiaru 120/180 ( czyli do takiego wymiaru jak w salonie ) * Kominek przenosimy w narożnik salonu a nie tak jak jest aktualnie ( szczególnie o to było całe zamieszanie z naszym panem architektem ) . * Robimy schody ażurowe, nie betonowe a co za tym idzie nie będzie skrytki pod schodami. * W pomieszczeniu gospodarczym- robimy drzwi na ogród zamiast okna. A na górze: * trochę przesuwamy ścianę do pokoju 07 (powiększając korytarz), * powiększamy garderobę w sypialni ( przesuwając ścianę garderoby do krawędzi ściany przy oknie - analogicznie jak jest po przeciwnej stronie ). * Poza tym powiększamy łazienkę kosztem tego pokoiku przy łazience i z łazienki będzie przejście do pralni ( ta powierzchnia, która pozostanie za łazienką ). Szczególnie jest to związane z faktem, że wyjscie z tego "pokoiku" jest właściwie bezpośrednio na schody ... nie jest ani bezpieczne ani szczęśliwe rozwiązanie... Byliśmy w "gotowym" domu i jest to chyba jedyny "poważny" mankament w projekcie ... to jest chyba wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.08.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Dzięki za gratulacjeWidzę że sporo tych zmian no ale najważniejsze żebyście byli zadowoleni ze swojego domu.Pozdrawiam i czekam na kolejne wpisy w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.08.2007 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Dzięki za gratulacje Widzę że sporo tych zmian no ale najważniejsze żebyście byli zadowoleni ze swojego domu. Pozdrawiam i czekam na kolejne wpisy w dzienniku Nie aż tak dużo tych zmian - w większości kosmetyczne Najważniejsza i największa dotyczyła komina = kominka. Miło mi bardzo że śledzisz nasz dziennik pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 21.08.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 No to skoro już jest wytyczony, to... niech sie mury pną do góry Wklejaj dużo fotek!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.08.2007 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 No jakoś jak na razie mozolnie to wszystko idzie szczególnie, że geodeta namieszał myląc się w dwóch wymiarach co oczywiście wyszło przy murowaniu fundamentów ( emek ) ... a zdjęcia w linku poniżej. Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.08.2007 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 A gdzie jest Twój dziennik Rom? Bo wyczytałam, że też się budujesz ale żadnych info nie ma od Ciebie .... Czy gdzieś coś przeoczyłam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.08.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 A gdzie jest Twój dziennik Rom? Bo wyczytałam, że też się budujesz ale żadnych info nie ma od Ciebie .... Czy gdzieś coś przeoczyłam ? Nie mam talentu pisarskiego więc nie prowadzę dziennika. Wolę czytać Więc pisz jak najwięcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.08.2007 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 A gdzie jest Twój dziennik Rom? Bo wyczytałam, że też się budujesz ale żadnych info nie ma od Ciebie .... Czy gdzieś coś przeoczyłam ? Nie mam talentu pisarskiego więc nie prowadzę dziennika. Wolę czytać Więc pisz jak najwięcej No nie wiem skąd to przekonanie o braku talentu pisarskiego skoro tak wiele postów piszesz Byłby już z tego niezły dziennik Oczywiście, że pisać będę żebyś miał co czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 22.08.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 A gdzie jest Twój dziennik Rom? Bo wyczytałam, że też się budujesz ale żadnych info nie ma od Ciebie .... Czy gdzieś coś przeoczyłam ? Nie mam talentu pisarskiego więc nie prowadzę dziennika. Wolę czytać Więc pisz jak najwięcej No nie wiem skąd to przekonanie o braku talentu pisarskiego skoro tak wiele postów piszesz Byłby już z tego niezły dziennik Oczywiście, że pisać będę żebyś miał co czytać od roku już mieszkam w nowym domku. Do wykończenia wprawdzie jescze długa droga ale i tak nie zamieniłbym sie nigdy na żadne wykończone w 100% mieszkanie Teraz już wiele szczegółów z budowy wyleciało mi z głowy więc nie porwe się teraz na pisanie dzienniczka. No chyba że w temacie niemowlaków bo mam takiego jednego w domu Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 22.08.2007 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 no domyślam się Rom, że na temat swojego maleństwa mógłbyś teraz duzo pisać W kwestii domu to się nie dziwię... jak stoję na budowie i widzę jak się wyłania (wreszcie) jakiś zarys naszego domu, ptaszki dookoła śpiewają a poza tym cisza i spokój... to wcale do mieszkania w bloku nie chce mi się wracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 22.08.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Reyzel a kiedy pojawią sie nowe zdjęcia w na onecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 22.08.2007 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Reyzel a kiedy pojawią sie nowe zdjęcia w na onecie? ...jak tylko doba wydluży się do jakiś 35 godzin.... Może ten cud stanie się własnie dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 27.08.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Reyzel ja nie chce nic mowic ale twoj ostatnio wpis jest z 13 sierpnia no babo do roboty zdjecia wklejac albo przynajmniej pisac pisac!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 27.08.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Są zdjęcia na foto onecie Rayzel czyżbyś brała czynny udziął w kopaniu fundamentów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 27.08.2007 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Wiem wiem Kolakao.... hmm... jakby to powiedzieć ... jakoś czasu mi brak. Pracuję - czasem do późna - i jakoś tak albo już jestem zbyt zmęczona po całodziennym maratonie : praca - budowa- praca- wyjazdy - telefony- decyzje - spotkania itdeee Ale postaram się poprawić ... choć jak pewnie niektórzy słusznie zauważą już to obiecywałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 27.08.2007 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Są zdjęcia na foto onecie Rayzel czyżbyś brała czynny udziął w kopaniu fundamentów??? Taa.... zdjecia są , choć już niezbyt aktualne Niop, brałam czynny udział To był taki nasz wymysł, żeby mieć jakiś wkład własny ( tzw. ciężkiej pracy ) w tą budowę Oczywiście na drugi dzień, kiedy znów chciałam chwycić łopatę to się na mnie wszyscy faceci rzucili - wyrwali mi mój sprzęt i prawie nakrzyczeli , że chyba zwariowałam i dość już im udowodniłam, ze kopać potrafię kiekie ... ktoś musiał im rytm nadawać, żeby się nie obijali No i na tym się zakończył mój udziału w kopaniu w dniu drugim i ostatnim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 27.08.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 nic mi nie mów o kopaniu. Fundamenty robiłem sam z rodzinką.Myślałem że mi ręce odpadną. Przeżuciłem parę ładnych ton piasku i przeniosłem niezłą ilość bloczków. Palców nie mogłem potem wyprostować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts