Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

powiedz mi kobieto, jakei to uczucie mieć dachówkę na dachu??? :roll:

czy ja sie w końcu doczekam :roll:

gratuluję i zazdraszczam :oops: :wink:

Dziękuję :D

szczerze ?? CUDOWNE :oops: do tej pory chyba nic mnie tak bardzo nie cieszyło :D

Z pewnością się doczekasz ... i to już niebawem, bo przeciez na Twoje imieny ma być !!! ( a czy dekrze o tym wiedzą ? :-? :roll: )

Doczekasz sie Kasienko doczekasz - kazdy musi to przejsc -oczekiwanie na kolejne postepy na budowie - a oczekiwanie jest straszne!!!!!!!!!!!!!

To fakt, oczekiwanie jest najgorsze ... ale Kasia, nie takie rzeczy przeczekiwałaś i wierzę, że od poniedziałku zaczną i u Ciebie :D

I się tu proszę nie łamać !!! Tylko jutro na mszy trzy dodatkowe zdrowaśki odmówić za lepszą pogodę :D :D :D

Reyzel ja za wpis do hipoteki placilam 600zl bo musialam zaplacic za wpis sasiada i moj - chodzilo o prad do naszej dzialki :cry:

Kolakao, Ty mnie tu jeszcze prądem nie strasz :o :o :o

mam nadzieję, ze ten jeden akt notarialny wszystko załatwi - jest tam o wszystkich mediach, o kasie, którą mu dalismy za te główne przyłącza, że i my mamy coś do powiedzenia gdyby ktoś się chciał przyłączyć ... mam nadzieję, że na tym koszty notarialne są zamknięte :-? Bo oczywiście też sami musieliśmy za wszystko zapłacić :evil:

Doczekasz sie Kasienko doczekasz - kazdy musi to przejsc -oczekiwanie na kolejne postepy na budowie - a oczekiwanie jest straszne!!!!!!!!!!!!!

To fakt, oczekiwanie jest najgorsze ... ale Kasia, nie takie rzeczy przeczekiwałaś i wierzę, że od poniedziałku zaczną i u Ciebie :D

I się tu proszę nie łamać !!! Tylko jutro na mszy trzy dodatkowe zdrowaśki odmówić za lepszą pogodę :D :D :D

A żebyś wiedziała, że tak :roll:

Mam taką cichą nadzieję, że w końcu uda się w tym tygodniu im cos zrobić.

A tak w ogóle to jak długo twra położenie dachówki??? :oops:

W tym temacie jestem kompletnie nie w temacie :roll: :oops: :-?

A żebyś wiedziała, że tak :roll:

Mam taką cichą nadzieję, że w końcu uda się w tym tygodniu im cos zrobić.

A tak w ogóle to jak długo twra położenie dachówki??? :oops:

W tym temacie jestem kompletnie nie w temacie :roll: :oops: :-?

Sama dachówka to już szybko idzie ( przynajmniej tak mi się wydaje patrząc jak robią :roll: ) Ale do tej pory ( czyli do rozpoczęcia kładzenia samej dachówki ) położenie folii, kotrłat, łat, przybicie deski czołowej ( wiatrownicy) wraz z jej pomalowaniem ... zjęło im właściwie 2 tyg.

Robią we trójkę ( właściwie 1 tydzien robili we dwóch, bo jednen się rozchorował :( ) ... a i w tych 2 tyg. zrobili jeszcze całe ocieplenie pod podbitką.

Więc jak masz większą ekipę, to może w dobry tydzień się uwiną ???

WIdać robotę i odrazu humor sie polepszył :lol:

Bramę wreszcie zobaczyłam dokładniej. Bardzo mi sie poboda i kolor i ta szeroka deska!!!

Witaj w klubie bagiennych bo ciemny dą to bagienny :wink: Ja mam okna w bagiennym a drzwi w c. orzechu i powiem Ci nieskromnie, że tak bardzo się nie gryzą :lol: jak masz jeszcze do tego bramę w orzechu to powinno wszystko grać! :lol: Bo z drzwiami w ciemnym dąbie mogą byc problemy niestety....

Reyzel ja za wpis do hipoteki placilam 600zl bo musialam zaplacic za wpis sasiada i moj - chodzilo o prad do naszej dzialki :cry:

Kolakao, Ty mnie tu jeszcze prądem nie strasz :o :o :o

mam nadzieję, ze ten jeden akt notarialny wszystko załatwi - jest tam o wszystkich mediach, o kasie, którą mu dalismy za te główne przyłącza, że i my mamy coś do powiedzenia gdyby ktoś się chciał przyłączyć ... mam nadzieję, że na tym koszty notarialne są zamknięte :-? Bo oczywiście też sami musieliśmy za wszystko zapłacić :evil:

Wiesz na nas taki wpis wymogl zeork!!!!!!!!!!!!!!! I tak musielismy wpisac i zaplacici oczywsicie!!!!!!!!!!!!!!

Moja ekipa to podobno 5 chłopa :roll:

Z tym, że być może nie od razu wszyscy przyjdą, bo mają jakiś inny dach do skończenia

U Ciebie pytam a Ty u mnie odpowiadasz :wink: :lol: :lol:

To w tydzień folię położą .... trzymam kciuki, żeby weszli :D :D :D

No można się zgubić!! :lol:

Chyba trza jakiś grafik ustalić: w poniedziałki u Mayland, wtroki u Reyzel, środy u Kolakao, czwartki u mnie itd będziemy się komunikować, bo mi się wszystko zaczyna mieszać :lol:

WIdać robotę i odrazu humor sie polepszył :lol:

Bramę wreszcie zobaczyłam dokładniej. Bardzo mi sie poboda i kolor i ta szeroka deska!!!

Witaj w klubie bagiennych bo ciemny dą to bagienny :wink: Ja mam okna w bagiennym a drzwi w c. orzechu i powiem Ci nieskromnie, że tak bardzo się nie gryzą :lol: jak masz jeszcze do tego bramę w orzechu to powinno wszystko grać! :lol: Bo z drzwiami w ciemnym dąbie mogą byc problemy niestety....

niop Mayland, cieszą nam się mordki :lol:

No ja też mam nadzieję, że bardzo gryźć się nie będzie :roll: ( a gdzie te Twoje drzwi wejściowe ??? Zdjęcia prosimy... :roll: )

Ale rozmawiałam ostatnio ze stolarzem, ktory robił drzwi w firmie, w której zamawiałam okna ( bo akurat nową siedzibę mają :wink: ) i są dokładnie w kolorze tego mojego ciemnego dębu :D :D Więc czekamy na wycenę od niego :) I mówił coś o tym ze to barwiony jesion albo dąb ( bo kurcze nie pamietam :roll: :-? ) . Jak będzie wycena - dam znać 8)

Moja ekipa to podobno 5 chłopa :roll:

Z tym, że być może nie od razu wszyscy przyjdą, bo mają jakiś inny dach do skończenia

U Ciebie pytam a Ty u mnie odpowiadasz :wink: :lol: :lol:

To w tydzień folię położą .... trzymam kciuki, żeby weszli :D :D :D

No można się zgubić!! :lol:

Chyba trza jakiś grafik ustalić: w poniedziałki u Mayland, wtroki u Reyzel, środy u Kolakao, czwartki u mnie itd będziemy się komunikować, bo mi się wszystko zaczyna mieszać :lol:

:lol: :lol: :lol: dobre Kasia, nieźle się uśmiałam :lol: :lol: :lol:

Ja szukałam wyłącznie stalowych drzwi (silnie nasłonecznione miejsce) i drewniane nie wchodziły w grę. Miałam więc węższy rynek i możliwości stąd pojawiły się problemy w taką okleiną

W drewnianych napewno znajdziecie odpowiednie :lol:

Pełnych drewnianych też nie zrobimy!!! Po pierwsze: kasa, po drugie: też wejście od południa i duże nasłonecznienie :roll:

Więc będzie to jakis mdf czy cus takiego 8)

Dachóweczka się kładzie aż miło i fajnie!!!!!! Bardzo lubię czytać takie informacje :D

Kasiunia nie denerwuj się, u Ciebie też niedługo dachówka będzie, zobaczysz!!!! A ja będę z Tobą wrzeszczeć "hip hip huuuurrrrrraaaa!!!!" :D

A na marginesie zapytam, czy aby przypadkiem nie pominęłyście kogoś w tej wyliczance, kto do kogo zagląda i kiedy :roll: :-? :wink:

Mój zapomniany dziennik się znalazł, informuję od niechcenia :wink: [/b]

Dachóweczka się kładzie aż miło i fajnie!!!!!! Bardzo lubię czytać takie informacje :D

Kasiunia nie denerwuj się, u Ciebie też niedługo dachówka będzie, zobaczysz!!!! A ja będę z Tobą wrzeszczeć "hip hip huuuurrrrrraaaa!!!!" :D

A na marginesie zapytam, czy aby przypadkiem nie pominęłyście kogoś w tej wyliczance, kto do kogo zagląda i kiedy :roll: :-? :wink:

Mój zapomniany dziennik się znalazł, informuję od niechcenia :wink: [/b]

hehehe, oczywiście brazunia jesteśmy u ciebie w piątki :wink: :lol: