Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

To dobrze, że uparłaś się przy tej ciemnej dachówce!!! Widziałam ten "jesienny liść" na dachu w czasie swoich sławetnych poszukiwań i powiem tak - mi się nie podoba!! Ale - kwestia gustu!!!! Ta Wasza ciemna jest naprawdę super!!!!

Ja tak się zastanawiam, co to będzie, jak mój Szanowny Pan wróci :roll: No bo jak to tak, bez Forum :roll:

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

niop, jest zdecydowanie ładniejsza niż ten jesinny liść :wink:

Choć tamta dachówka podobała nam się - szczególnie w katalogach, a potem jak zobnaczyliśmy kilka takich dachów na żywo.... jakoś na kolana nas nie powaliła :-? 8)

No i zdecydowały też względy estetyczno- racjonalno-praktyczne :wink: :lol: - do naszego ciemnego koloru można dobrać wszystko ( okna, drzwi, elewację ) a ten jesienny liść narzucałby tylko raczej określoną kolorystykę. A druga sprawa ... dachówka jest przynajmniej na jakieś 50 lat i teraz te "łaciate" są w modzie a za te 45 lat to może trochę dziwnie by wyglądała ... a ta czarna jednolita - to raczej klasyka ( choć w Polsce też od niedawna, wcześniej była tylko czerwona :roll: )

Ja tak się zastanawiam, co to będzie, jak mój Szanowny Pan wróci :roll: No bo jak to tak, bez Forum :roll:

hehe ... bedziesz pisać pomiędzy puszczanymi mężowi uśmieszkami, gotowaniem obiadku i jazdą na konikach :wink: :roll: :lol: :lol: :lol:

Chyba już zacznę trenować :wink: :D Jedno jest pewne - przynajmniej dwa razy dziennie wyjdzie z psuką, to wtedy heeeejaaaa!!!! :D

hehe ... bedziesz pisać pomiędzy puszczanymi mężowi uśmieszkami, gotowaniem obiadku i jazdą na konikach :wink: :roll: :lol: :lol: :lol:

Chyba już zacznę trenować :wink: :D Jedno jest pewne - przynajmniej dwa razy dziennie wyjdzie z psuką, to wtedy heeeejaaaa!!!! :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Będziesz miała piękny dach!!! :lol:

Czekaj cierpliwie i nie marudź 8) Tylko patrzeć a skończą robotę :wink: :lol:

No czekam, czekam...nie mam wyjścia :wink: i już nie marudzę :wink: :lol:

Właśnie mi trochę humor prysł bo potwierdzili mi ceny okien łukowych :evil: Chyba ktoś chce mnie przyciąć za te dwa łuki ... :-? :-? :-?

To poczekamy razem, z tym, że ja marudzić będę :evil: :cry:

Będziesz miała piękny dach!!! :lol:

Czekaj cierpliwie i nie marudź 8) Tylko patrzeć a skończą robotę :wink: :lol:

No czekam, czekam...nie mam wyjścia :wink: i już nie marudzę :wink: :lol:

Właśnie mi trochę humor prysł bo potwierdzili mi ceny okien łukowych :evil: Chyba ktoś chce mnie przyciąć za te dwa łuki ... :-? :-? :-?

To poczekamy razem, z tym, że ja marudzić będę :evil: :cry:

Marudzenie nic nie daje Kasia ... więc po co sobie psuć nastrój :-? :roll: :lol: :lol: :lol:

Dachóweczka wygląda pięknie. Normalnie przestała mi się podobać moja czerwona!!!! :lol:

A najbardziej mi sie podoba wejście na górę - meble już można wnosić :lol:

hehe ... Rom, to Ci się udzieliły cechy kobiece - ja często tak mam, ze jak po dokonanym wyborze patrzę na inne rzeczy, to zaczynają mi się bardziej podobać te inne :wink: :lol: :lol:

Ale w moim przypdaku dachówki to się tyczyć nie będzie 8)

Tak, schody są the best :wink: :lol: :lol: :lol: I tak zostanie chyba do .... kwietnia :p

Rzeczywiście te łuki kosztują majątek!!!

Nic sie nie przejmuj - bez łuków tez będzie ładnie.

Pozdrówka

No właśnie ... dobrze to ująłeś - majątek :( :cry: :cry: :cry: Czekam jeszcze na wycenę od in nej firmy ale pewnie dużo się różnić nie będzie :-? :-?

Też sobie tak wmawiam, ze będzie ładnie jak będą proste... :-? :roll:

Pozdrawiam :)

Dachóweczka wygląda pięknie. Normalnie przestała mi się podobać moja czerwona!!!! :lol:

A najbardziej mi sie podoba wejście na górę - meble już można wnosić :lol:

hehe ... Rom, to Ci się udzieliły cechy kobiece - ja często tak mam, ze jak po dokonanym wyborze patrzę na inne rzeczy, to zaczynają mi się bardziej podobać te inne :wink: :lol: :lol:

Ale w moim przypdaku dachówki to się tyczyć nie będzie 8)

Tak, schody są the best :wink: :lol: :lol: :lol: I tak zostanie chyba do .... kwietnia :p

Co za refleks :lol: :lol: :lol:

Dopiero napisałe a tu już odpowiedz.

A co do cech kobiecych to przecież "kopernik też była kobietą!!!!" :lol: :lol:

Cześć Kobieto!!!!

Ty się tymi łukami nie przejmuj!!! Na ki gwizdek Ci jakieś łuki :o Wyobraź sobie, za ...dziesiąt lat nie będziesz mogła już na nie patrzeć, a proste było, jest i będzie piękne!!! :D Za 6 patoli to Ty sobie pięęęęęęęjnyyyyyyy wypoczynek do salonu kupisz, a jak Ci się znudzi wywalisz go bez dodatkowych kosztów!!! Chcąc zmienić okno zabulisz 2 razy tyle za przeróbkę!!!!

Okna dachowe w komplecie z dachówką prezentują się bardzo dostojnie!!!

... jezioro ... lotos ... spokój ... :D

Rom już Cię lubię, a za tą panią Kopernik to nawet bardziej :D :wink:

Brazunia, wszystko to racja ale sprawa się komplikuje .... bo trochę za późno na zmiany ... :o Nie wiadomo czy się uda teraz wstawić proste nadproże - żeby się cały ten szczyt nie zawalił :o :o :o

Chyba się zaraz potnę ...

Szlag mnie trafi .

Jestem tak w&^$#@$%*(() :evil: :evil: :evil: na siebie, że szok.

Po kiego diabła nie sprawdziłam dokładnej wyceny na te cholerne łuki wcześniej :( :cry: :cry: :cry:

http://www.animowane-gify.net/gify/1/19.gif

Jezioro...

Lotos....

Spokój ...

Nie działa :-?[/img]

Bo wymurowane są już łuki z cegły i trzeba by było wykuć jakieś 40 cm po prostej i wstawić nadproże. A że jest posadowniony cały dach to jest "lekka" obawa, że się obsunie ta kalenica od jaskółki ( bo zbyt dużej odległości od łuku do końcówki całego szczytu nie ma ) ... :evil:

Tak mi mówią fachowcy ...

I nie wiem jak wybrnąć z tej sytuacji ... :(