Reyzel 20.11.2007 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Zobaczymy co mi podeślą inne firmy i co powie kierownik budowy. Wtedy będzie wszystko wiadomo - czy przez własną głupotę tyle musimy przepłacić czy może uda się coś uratować Ps. Tez już mi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.11.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Zobaczymy co mi podeślą inne firmy i co powie kierownik budowy. Wtedy będzie wszystko wiadomo - czy przez własną głupotę tyle musimy przepłacić czy może uda się coś uratować Ps. Tez już mi lepiej No, i jest okey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 20.11.2007 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Zobaczymy co mi podeślą inne firmy i co powie kierownik budowy. Wtedy będzie wszystko wiadomo - czy przez własną głupotę tyle musimy przepłacić czy może uda się coś uratować Ps. Tez już mi lepiej No, i jest okey No dobra ... inna firma własnie zadzowniła. około 3700 / szt. Reszta w ofercie, która idzie mailem ( ale coś dojśc nie może ) Czyli nie jest przesadzona ta poprzednia wycena. Gdyby nie ta cała sytuacja powiedzialabym, że tamta to korzystna oferta ... Pozostaje rozbiórka domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.11.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 No może w końcu ktoś mi odpowie, które okno droższe: czy to całkowicie okrągło, czy to z łukiem???!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 20.11.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Kurcze Reyzel moze ja czegos nie doczytalam ale uswiadom mnie czyty bedziesz miala takie waskie schody - albo one wygladaja na takie waskie!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.11.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 No może w końcu ktoś mi odpowie, które okno droższe: czy to całkowicie okrągło, czy to z łukiem???!!! Nie znam się na tym ale wydaje mi się że pewnie okrągłe droższe nie? Chyba trudniej wykonać całe okrągłe niż tylko z łukiem na górze. Ale może się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.11.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Nadproże jest robione z cegły więc przeróbka na okno typowe nie powinna być trudna (tym bardziej, że to juz sam szczyt). Tylko czy warto? Można dać okno proste i potem tynkiem (innym kolorem) nadać kształt łuku nad oknem. Takie łuki narzucają też wykończenie wnetrza. Piszę to tak, jakbyś szukała alternatyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.11.2007 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 No może w końcu ktoś mi odpowie, które okno droższe: czy to całkowicie okrągło, czy to z łukiem???!!! To wszystko zalezy od wielkosci okna - po kwadracie. I już teraz wiem, ze do ceny "normalnego" okna ( wytyczonego po kwadracie ) należy dodać jakieś 150 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.11.2007 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Kurcze Reyzel moze ja czegos nie doczytalam ale uswiadom mnie czyty bedziesz miala takie waskie schody - albo one wygladaja na takie waskie!!!!!!!! No zbyt szerokie to one niestety nie są Kolakao . Mają metr szerokości. Mogliśmy je poszerzyć ale kosztem pokoju ale to bez sensu by było. A taki wymiar to często jest spotykany. Z góry wyglądają gorzej, bo jest ta ściana od pokoju ale od dołu inaczej, bo będą ażurowe, otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.11.2007 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Nadproże jest robione z cegły więc przeróbka na okno typowe nie powinna być trudna (tym bardziej, że to juz sam szczyt). Tylko czy warto? Można dać okno proste i potem tynkiem (innym kolorem) nadać kształt łuku nad oknem. Takie łuki narzucają też wykończenie wnetrza. Piszę to tak, jakbyś szukała alternatyw Dla 6000 chyba warto... teoretycznie nie będzie to trudne, ale w praktyce właśnie będą musieli ten cały szczyt rozebrać Ciekawe co powie kierownik Pewnie pomyśli, że oszaleliśmy .... Jak już zmienię na proste, to nic nie będę kombinować z dorabianiem łuku tynkiem. Wiem o czym mówisz Mayland, dziękuję. Widziałam coś takiego w zdjeciach z innych realizacji i tak średnio mi to odpowiadało Albo proste albo łuk. Bez żadnych kombinacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.11.2007 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 No może w końcu ktoś mi odpowie, które okno droższe: czy to całkowicie okrągło, czy to z łukiem???!!! Nie znam się na tym ale wydaje mi się że pewnie okrągłe droższe nie? Chyba trudniej wykonać całe okrągłe niż tylko z łukiem na górze. Ale może się mylę I to i to jest gięte zazwyczaj z jednej lagi profilu . Więc raczej nie ma to znaczenia Tak jak napisałam wczesniej, liczy się zwykłe okno w kwadracie plus 150 % jego ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.11.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 No może w końcu ktoś mi odpowie, które okno droższe: czy to całkowicie okrągło, czy to z łukiem???!!! Nie znam się na tym ale wydaje mi się że pewnie okrągłe droższe nie? Chyba trudniej wykonać całe okrągłe niż tylko z łukiem na górze. Ale może się mylę I to i to jest gięte zazwyczaj z jednej lagi profilu . Więc raczej nie ma to znaczenia Tak jak napisałam wczesniej, liczy się zwykłe okno w kwadracie plus 150 % jego ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.11.2007 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 No to rozbiórkę domu, jeszcze nie do końca wybudowanego, rozpoczęto Nadproża będą proste. Okna też. Mam na zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.11.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 No to rozbiórkę domu, jeszcze nie do końca wybudowanego, rozpoczęto Nadproża będą proste. Okna też. Mam na zakupy co powiedział kieras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.11.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Gratuluję zdrowego podejscia do sprawy!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo zdecydowana i trudna decyzja na jaka sie zdobyliscie i w pełni ją doceniam. Naprawdę, pełen podziw! A tak wogóle to ja nie lubię takich zaokrąglonych okien Ale nie pisałam wcześniej, żeby nie było stronniczo Będzie ładny dom i bez tego łuku. Nadacie mu i tak charakterek wykończeniówką i podejrzewam, że ktoś kto wcześniej nie widział tam łuku wcale się nie domyśli co autor miał na myśli Jeszcze raz gratki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.11.2007 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 No to rozbiórkę domu, jeszcze nie do końca wybudowanego, rozpoczęto Nadproża będą proste. Okna też. Mam na zakupy co powiedział kieras? Kierasowi to ryba Byle by się chata nie zawaliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.11.2007 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Gratuluję zdrowego podejscia do sprawy!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo zdecydowana i trudna decyzja na jaka sie zdobyliscie i w pełni ją doceniam. Naprawdę, pełen podziw! A tak wogóle to ja nie lubię takich zaokrąglonych okien Ale nie pisałam wcześniej, żeby nie było stronniczo Będzie ładny dom i bez tego łuku. Nadacie mu i tak charakterek wykończeniówką i podejrzewam, że ktoś kto wcześniej nie widział tam łuku wcale się nie domyśli co autor miał na myśli Jeszcze raz gratki!!! dzięki Mayland Faktycznie, to chyba tak naprawdę pierwszy poważny problem i poważna decyzja jaką musieliśmy podjąć, bo cała reszta do tej pory to była kwestia wyborów, czekania i załtwiania różnych spraw Zdrowy rozsądek i topniejące pieniądze nas do tego przekonały Ze`tą kasę to ja wszystkie okna "ubiorę" Najważniejsze, że się da to zrobić Wiem, ze bez łuków też wygląda ok i tak jak mówisz- nikt tego nie zauważy że cos jest nie tak, chyba że ktoś obok postawiłby dokładnie taki sam dom na co oczywiście nie pozwolimy Po niedzieli pokażę zmieniony image naszych Piwonii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.11.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Dobrze, że tego nie widzę, bo bym się chyba rozpłakała Najlepiej jedz zobaczyć jak będzie gotowe. Po co się stresować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.11.2007 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Dobrze, że tego nie widzę, bo bym się chyba rozpłakała Najlepiej jedz zobaczyć jak będzie gotowe. Po co się stresować I tak wlaśnie zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.11.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Reyzel gratuluję podjęcia naprawdę odważnej decyzji!!!! Podobnie jak Mayland nie podobają mi się łuki, wybacz, jeśli sprawiam Ci przykrość Proste okna i pomysłowe wykończenie sprawią, że dom będzie miał klasę i charakter Jestem pewna, że wszystko pójdzie dobrze, w końcu murarze nie zgodziliby się na coś takiego, gdyby nie wiedzieli, że jest ogromna szansa na powodzenie!!!! Pozdrawiam i trzymam kciuki!!!! Oczywiście czekam na relację!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts