Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

:lol: :lol: :lol: :lol:

Zobaczymy co mi podeślą inne firmy i co powie kierownik budowy.

Wtedy będzie wszystko wiadomo - czy przez własną głupotę tyle musimy przepłacić czy może uda się coś uratować :roll:

Ps. Tez już mi lepiej :)

No, i jest okey :D

No dobra ... inna firma własnie zadzowniła.

około 3700 / szt. :o :evil: :-? :-? Reszta w ofercie, która idzie mailem ( ale coś dojśc nie może :roll: )

Czyli nie jest przesadzona ta poprzednia wycena. :-? Gdyby nie ta cała sytuacja powiedzialabym, że tamta to korzystna oferta ...:-? :cry: :cry: :cry:

Pozostaje rozbiórka domu :o :o :o :o

Nadproże jest robione z cegły więc przeróbka na okno typowe nie powinna być trudna (tym bardziej, że to juz sam szczyt). Tylko czy warto?

Można dać okno proste i potem tynkiem (innym kolorem) nadać kształt łuku nad oknem.

Takie łuki narzucają też wykończenie wnetrza. :-?

Piszę to tak, jakbyś szukała alternatyw :wink:

Kurcze Reyzel moze ja czegos nie doczytalam :oops: :roll: :roll: ale uswiadom mnie czyty bedziesz miala takie waskie schody - albo one wygladaja na takie waskie!!!!!!!! :roll:

No zbyt szerokie to one niestety nie są Kolakao :-? . Mają metr szerokości. Mogliśmy je poszerzyć ale kosztem pokoju ale to bez sensu by było. A taki wymiar to często jest spotykany.

Z góry wyglądają gorzej, bo jest ta ściana od pokoju ale od dołu inaczej, bo będą ażurowe, otwarte.

Nadproże jest robione z cegły więc przeróbka na okno typowe nie powinna być trudna (tym bardziej, że to juz sam szczyt). Tylko czy warto?

Można dać okno proste i potem tynkiem (innym kolorem) nadać kształt łuku nad oknem.

Takie łuki narzucają też wykończenie wnetrza. :-?

Piszę to tak, jakbyś szukała alternatyw :wink:

Dla 6000 chyba warto... teoretycznie nie będzie to trudne, ale w praktyce właśnie będą musieli ten cały szczyt rozebrać :-?

Ciekawe co powie kierownik 8) Pewnie pomyśli, że oszaleliśmy ....

Jak już zmienię na proste, to nic nie będę kombinować z dorabianiem łuku tynkiem. Wiem o czym mówisz Mayland, dziękuję. Widziałam coś takiego w zdjeciach z innych realizacji i tak średnio mi to odpowiadało :-?

Albo proste albo łuk. Bez żadnych kombinacji :wink: 8)

No może w końcu ktoś mi odpowie, które okno droższe: czy to całkowicie okrągło, czy to z łukiem???!!!

Nie znam się na tym ale wydaje mi się że pewnie okrągłe droższe nie?

Chyba trudniej wykonać całe okrągłe niż tylko z łukiem na górze.

Ale może się mylę :cry:

I to i to jest gięte zazwyczaj z jednej lagi profilu . Więc raczej nie ma to znaczenia :roll: Tak jak napisałam wczesniej, liczy się zwykłe okno w kwadracie plus 150 % jego ceny.

:(

No może w końcu ktoś mi odpowie, które okno droższe: czy to całkowicie okrągło, czy to z łukiem???!!!

Nie znam się na tym ale wydaje mi się że pewnie okrągłe droższe nie?

Chyba trudniej wykonać całe okrągłe niż tylko z łukiem na górze.

Ale może się mylę :cry:

I to i to jest gięte zazwyczaj z jednej lagi profilu . Więc raczej nie ma to znaczenia :roll: Tak jak napisałam wczesniej, liczy się zwykłe okno w kwadracie plus 150 % jego ceny.

:(

:cry: :cry: :cry: :cry:

Gratuluję zdrowego podejscia do sprawy!!!!!!!!!!!!!!!

Bardzo zdecydowana i trudna decyzja na jaka sie zdobyliscie i w pełni ją doceniam. Naprawdę, pełen podziw!

A tak wogóle to ja nie lubię takich zaokrąglonych okien :wink: :lol: Ale nie pisałam wcześniej, żeby nie było stronniczo :oops: :lol:

Będzie ładny dom i bez tego łuku. Nadacie mu i tak charakterek wykończeniówką i podejrzewam, że ktoś kto wcześniej nie widział tam łuku wcale się nie domyśli co autor miał na myśli :wink: :lol: :lol:

Jeszcze raz gratki!!! :lol:

Gratuluję zdrowego podejscia do sprawy!!!!!!!!!!!!!!!

Bardzo zdecydowana i trudna decyzja na jaka sie zdobyliscie i w pełni ją doceniam. Naprawdę, pełen podziw!

A tak wogóle to ja nie lubię takich zaokrąglonych okien :wink: :lol: Ale nie pisałam wcześniej, żeby nie było stronniczo :oops: :lol:

Będzie ładny dom i bez tego łuku. Nadacie mu i tak charakterek wykończeniówką i podejrzewam, że ktoś kto wcześniej nie widział tam łuku wcale się nie domyśli co autor miał na myśli :wink: :lol: :lol:

Jeszcze raz gratki!!! :lol:

dzięki Mayland :D

Faktycznie, to chyba tak naprawdę pierwszy poważny problem i poważna decyzja jaką musieliśmy podjąć, bo cała reszta do tej pory to była kwestia wyborów, czekania i załtwiania różnych spraw :-?

Zdrowy rozsądek i topniejące pieniądze nas do tego przekonały :wink: Ze`tą kasę to ja wszystkie okna "ubiorę" 8)

Najważniejsze, że się da to zrobić :roll:

Wiem, ze bez łuków też wygląda ok i tak jak mówisz- nikt tego nie zauważy że cos jest nie tak, chyba że ktoś obok postawiłby dokładnie taki sam dom :wink: na co oczywiście nie pozwolimy 8) :lol: :lol: :lol:

Po niedzieli pokażę zmieniony image naszych Piwonii :D

Reyzel gratuluję podjęcia naprawdę odważnej decyzji!!!!

Podobnie jak Mayland nie podobają mi się łuki, wybacz, jeśli sprawiam Ci przykrość :oops: Proste okna i pomysłowe wykończenie sprawią, że dom będzie miał klasę i charakter :D

Jestem pewna, że wszystko pójdzie dobrze, w końcu murarze nie zgodziliby się na coś takiego, gdyby nie wiedzieli, że jest ogromna szansa na powodzenie!!!!

Pozdrawiam i trzymam kciuki!!!! Oczywiście czekam na relację!!!!