Rom 23.11.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Reyzel to ja w związku z weekendowymi pracami zycze dużo ciepełka, dużo słoneczka i miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 23.11.2007 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Reyzel to ja w związku z weekendowymi pracami zycze dużo ciepełka, dużo słoneczka i miłego weekendu Dzięki Rom Wzajemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.11.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Dzięki 3 minuty po moim poście juz odpowiedz. Co za refleks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 23.11.2007 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Dzięki 3 minuty po moim poście juz odpowiedz. Co za refleks Tak jakoś mi się udało Pozdrawiam serdecznie ! Ps. A jakieś nowe zdjęcie Twojego słodkiego krasnoludka będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.11.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 A my chcemy znów zrobić porządek na działce ( nie wiem jak to się dzieje, ale tam cały czas jest taki burdel ... niezależnie od tego ile się sprząta ) No to mamy ten sam plan Ja mam stertę styropianu po ociepleniu. Wymysliłam co z nim zrobię Będę go kruszyc na rury od kanalizacji w celu ocieplenia przed przysypaniem ziemią. Miała tam iść wełna mineralna ale skoro jest tyle styropianu to wykorzystam go do tego celu. Wełną obłożymy tylko zbiornik Może trochę sterta śmieci sie zmniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.11.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 mayland wg mnienie ma konieczności ocieplania rur kanalizacyjnych. Przemieszczające się w nich nieczystości zawsze mają temp dużo wyższą od zera i nie ma niebezpieczeństwa zamarznięcia Ale może sie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 23.11.2007 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 A my chcemy znów zrobić porządek na działce ( nie wiem jak to się dzieje, ale tam cały czas jest taki burdel ... niezależnie od tego ile się sprząta ) No to mamy ten sam plan Ja mam stertę styropianu po ociepleniu. Wymysliłam co z nim zrobię Będę go kruszyc na rury od kanalizacji w celu ocieplenia przed przysypaniem ziemią. Miała tam iść wełna mineralna ale skoro jest tyle styropianu to wykorzystam go do tego celu. Wełną obłożymy tylko zbiornik Może trochę sterta śmieci sie zmniejszy Super pomysł A ja się zastanawiam co mam zrobić z tymi ścinkami styropianu, co to fruwają wszędzie dookoła ( a tylko po ociepleniu kawałka ciany kolankowej, pod podbitką ... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.11.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Dzięki 3 minuty po moim poście juz odpowiedz. Co za refleks Tak jakoś mi się udało Pozdrawiam serdecznie ! Ps. A jakieś nowe zdjęcie Twojego słodkiego krasnoludka będzie ? Rayzel z braku własnego dziennika w celu pochwalenia sie wykorzystam Twój http://img1.smyki.pl/0711/16/m/15432015133.jpg http://img1.smyki.pl/0711/16/m/15330415133.jpg mam nadzieję, że nie będziesz mi miała teg o za złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 23.11.2007 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 mayland wg mnienie ma konieczności ocieplania rur kanalizacyjnych. Przemieszczające się w nich nieczystości zawsze mają temp dużo wyższą od zera i nie ma niebezpieczeństwa zamarznięcia Ale może sie nie znam Teoretycznie masz rację Rom, tylko że wszystko zależy od tego, jak długie są rury doprowadzające do POŚ i np. czy nie ma po drodze "zakrętów" a co za tym idzie, kolanek. Przynajmniej tak my mamy i dlatego jakieś ( choć minimalne ) ocieplenie jest nam potrzebne ( jeden pion kanalizy jest wypr na zewnątrz i pobiegnie wzdłuż domu do POS która jest po przeciwległej stronie ). Co prowada, nie wiem czy z tego samego powodu ociepla Mayland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.11.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Jaka ładna dziewczynka gratulacje! Co zaś sie tyczy rur to ja niestety znam przypadki, ze zamarzały a pod ziemią są ponad metr Wieć pewnie ocieplenie nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 23.11.2007 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Rom, ależ bardzo Cię proszę - wykorzystuj do woli moje komentarze do wklejania tak cudnych zdjęć Ale sliczną masz tą córunię Jest słodka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.11.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Dzięki Mayland, dzieki Rayzel Ale macie skomplikowane te Nicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.11.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Wiecie coś n.t. bezfugowego położenia płytek? Tak sie je kładzie blisko siebie i bez zaprawy zadnej pomiedzy? Czy coś sie tam jednak daje? Płytki są dosć grube i wypadałoby je położyć bez fug ale jak mam to wytłumaczyć glazurnikowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 23.11.2007 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Wiecie coś n.t. bezfugowego położenia płytek? Tak sie je kładzie blisko siebie i bez zaprawy zadnej pomiedzy? Czy coś sie tam jednak daje? Płytki są dosć grube i wypadałoby je położyć bez fug ale jak mam to wytłumaczyć glazurnikowi? No niestety żadnych konkretów nie umiem Ci powiedzieć Wiem, że coś takiego się robi ale w praktyce jak to wygląda, to niestety nie mam pojęcia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.11.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Wg mnie nawet jak się robi bezfugowo czyli przykłada się jedną płytkę do drugiej to i tak się powinno zatrzeć fugą. No bo przecież zawwsze jakas szpara zostanie i nieładnie to będzie wyglądać. A jak zrobi się tak płytki na podłodze to będą tam wpadać rózne okruchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 23.11.2007 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Wiecie coś n.t. bezfugowego położenia płytek? Tak sie je kładzie blisko siebie i bez zaprawy zadnej pomiedzy? Czy coś sie tam jednak daje? Płytki są dosć grube i wypadałoby je położyć bez fug ale jak mam to wytłumaczyć glazurnikowi? znalazłam coś takiego : http://www.gres.pl/porady_techniczne/gres/duze_powierzchnie.html http://www.publikator.com.pl/files/podlogi/?item=artykul&artykul=865&SID=4b13f839820bc757d086e281f4f13b1b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.11.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Wynika z tego że jednak kładzie sie bezfugowo.Kurcze tylko że przy tej metodzie wszystkie płytki muszą być idealnie proste i równe. Tylko czy w praktyce jest to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.11.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 ALe marmur aż się prosi by nie robić fug miedzy płytkami Wyglada naprawdę duzo lepiej bez fug. szczególnie ten użylniony mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 23.11.2007 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 No to fakt, fugi do marmuru chyba nie bardzo pasują Ale racja, że musi być idealny tak jak i płytki, które się kładzie bez fugowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 23.11.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Wiecie coś n.t. bezfugowego położenia płytek? Tak sie je kładzie blisko siebie i bez zaprawy zadnej pomiedzy? Czy coś sie tam jednak daje? Płytki są dosć grube i wypadałoby je położyć bez fug ale jak mam to wytłumaczyć glazurnikowi? Może jest kumaty i zrozumi jak mu powiesz normalnie i po ludzku Mój teść pamiętam jak zawsze mi mówił, żebym właśnie w ten sposób mówiła do wszystkich fachowców, bo a nóż widelec to normalny gość, który wie o co cci chodzi. Przyznam szczerze, ze z Twojego opisy, rzecz jest prosta do wykonania więc FACHOWIE, powtarzam FACHOWIEC nie powinien mieć żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts