Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A my chcemy znów zrobić porządek na działce ( nie wiem jak to się dzieje, ale tam cały czas jest taki burdel ... :o :o :o niezależnie od tego ile się sprząta :-? )

No to mamy ten sam plan :lol: Ja mam stertę styropianu po ociepleniu. Wymysliłam co z nim zrobię :lol: Będę go kruszyc na rury od kanalizacji w celu ocieplenia przed przysypaniem ziemią. Miała tam iść wełna mineralna ale skoro jest tyle styropianu to wykorzystam go do tego celu. Wełną obłożymy tylko zbiornik :lol: Może trochę sterta śmieci sie zmniejszy :lol:

A my chcemy znów zrobić porządek na działce ( nie wiem jak to się dzieje, ale tam cały czas jest taki burdel ... :o :o :o niezależnie od tego ile się sprząta :-? )

No to mamy ten sam plan :lol: Ja mam stertę styropianu po ociepleniu. Wymysliłam co z nim zrobię :lol: Będę go kruszyc na rury od kanalizacji w celu ocieplenia przed przysypaniem ziemią. Miała tam iść wełna mineralna ale skoro jest tyle styropianu to wykorzystam go do tego celu. Wełną obłożymy tylko zbiornik :lol: Może trochę sterta śmieci sie zmniejszy :lol:

:o :o :o Super pomysł :D A ja się zastanawiam co mam zrobić z tymi ścinkami styropianu, co to fruwają wszędzie dookoła ( a tylko po ociepleniu kawałka ciany kolankowej, pod podbitką ... )

Dzięki :D

3 minuty po moim poście juz odpowiedz.

Co za refleks :lol:

Tak jakoś mi się udało :wink:

Pozdrawiam serdecznie !

Ps. A jakieś nowe zdjęcie Twojego słodkiego krasnoludka będzie ? :D

Rayzel z braku własnego dziennika w celu pochwalenia sie wykorzystam Twój :D

http://img1.smyki.pl/0711/16/m/15432015133.jpg

http://img1.smyki.pl/0711/16/m/15330415133.jpg

mam nadzieję, że nie będziesz mi miała teg o za złe :lol:

mayland wg mnienie ma konieczności ocieplania rur kanalizacyjnych. Przemieszczające się w nich nieczystości zawsze mają temp dużo wyższą od zera i nie ma niebezpieczeństwa zamarznięcia :D

Ale może sie nie znam :lol:

Teoretycznie masz rację Rom, tylko że wszystko zależy od tego, jak długie są rury doprowadzające do POŚ i np. czy nie ma po drodze "zakrętów" a co za tym idzie, kolanek. Przynajmniej tak my mamy i dlatego jakieś ( choć minimalne ) ocieplenie jest nam potrzebne ( jeden pion kanalizy jest wypr na zewnątrz i pobiegnie wzdłuż domu do POS która jest po przeciwległej stronie ).

Co prowada, nie wiem czy z tego samego powodu ociepla Mayland :wink: :D

Wiecie coś n.t. bezfugowego położenia płytek? Tak sie je kładzie blisko siebie i bez zaprawy zadnej pomiedzy? Czy coś sie tam jednak daje? Płytki są dosć grube i wypadałoby je położyć bez fug ale jak mam to wytłumaczyć glazurnikowi? :roll:

No niestety żadnych konkretów nie umiem Ci powiedzieć :-?

Wiem, że coś takiego się robi ale w praktyce jak to wygląda, to niestety nie mam pojęcia ...

Wiecie coś n.t. bezfugowego położenia płytek? Tak sie je kładzie blisko siebie i bez zaprawy zadnej pomiedzy? Czy coś sie tam jednak daje? Płytki są dosć grube i wypadałoby je położyć bez fug ale jak mam to wytłumaczyć glazurnikowi? :roll:

znalazłam coś takiego :

http://www.gres.pl/porady_techniczne/gres/duze_powierzchnie.html

http://www.publikator.com.pl/files/podlogi/?item=artykul&artykul=865&SID=4b13f839820bc757d086e281f4f13b1b

Może jest kumaty i zrozumi jak mu powiesz normalnie i po ludzku :roll: :wink:

Mój teść pamiętam jak zawsze mi mówił, żebym właśnie w ten sposób mówiła do wszystkich fachowców, bo a nóż widelec to normalny gość, który wie o co cci chodzi.

Przyznam szczerze, ze z Twojego opisy, rzecz jest prosta do wykonania :roll: więc FACHOWIE, powtarzam FACHOWIEC nie powinien mieć żadnych problemów :roll: