Reyzel 30.11.2007 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Dekarze ( przekazałam im Brazunia!!! ) do konca tego tyg mają zakonczyć dachówkę Więc jak pojadę w sobotę - będzie juz wszystko A do środy mają zrobić podbitkę Jedna rzecz, której nie zrobią przez tę pogodę to zamalowanie dachówek w miejscach przycinania , bo w mrozie, deszczu i śniegu ta farba nie chwyta I powiedzieli, ze przyjdą wiosną, pomalują i założą piony rynien ( juz po ociepleniu i tynkach ). A okna .... ciiiiiiiiiiiiiiiiii Hejka Reyzel Widzę, że nasi dekarze do innych szkół chadzali Moi mi powiedzieli, że podbitke dopiero po otynkowaniu domu, a rynny mamy już założone A o malowaniu dachówek pierwsze słyszę, o co kaman?? Cześć Kasia! Faktycznie - co kraj to obyczaj Rynny poziome też już są ale piony nie, bo i tak trzeba by było je zdjąć do ocieplenia i tynkowania A podbitkę robimy teraz, zeby był swięty spokój i dlatego np. teraz robiliśmy ocieplenie pod podbitką. Może to też zależy od tego czy robisz poprzeczną czy równoległą podbitkę ? Nie wiem A z tym malowaniem - chodzi o te dachówki, które były przycinane ( a na naszym dachu sporo tego jest ), żeby nie było widać pomaranczowych rantów ceramiki, która jednak bardzio się odbija od prawie czarnej powłoki dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 30.11.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 A jaką farbą się takie dachówki maluje?? Plakatową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 01.12.2007 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 A jaką farbą się takie dachówki maluje?? Plakatową? Nie, akwarelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.12.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Zaniedbałaś Dziennik... Co słychać??? Jak się drzwi zewnętrzne sprawują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.12.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Reyzel jak dach? Skończyli? Jak bedizecie wykańczać ten okrągły balkonik? Tam rynien nie bedzie więc tylko obróbka blacharska pod płytki? U mnie muszę szybko ja robić bo zacieka mi na wykuszu na elewację. Jak pójdize mróz to pokruszy klej na styropianie Dobrze, że wykreńciliscie ten wodomierz. U mnie rozwaliło kranik na zewnątrz domu. Musieliśmy go juz wymieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 02.12.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Reyzel jak dach? Skończyli? Jak bedizecie wykańczać ten okrągły balkonik? Tam rynien nie bedzie więc tylko obróbka blacharska pod płytki? U mnie muszę szybko ja robić bo zacieka mi na wykuszu na elewację. Jak pójdize mróz to pokruszy klej na styropianie Dobrze, że wykreńciliscie ten wodomierz. U mnie rozwaliło kranik na zewnątrz domu. Musieliśmy go juz wymieniać U nas też rozwaliło wodomierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 02.12.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Reyzel jak dach? Skończyli? Jak bedizecie wykańczać ten okrągły balkonik? Tam rynien nie bedzie więc tylko obróbka blacharska pod płytki? U mnie muszę szybko ja robić bo zacieka mi na wykuszu na elewację. Jak pójdize mróz to pokruszy klej na styropianie Dobrze, że wykreńciliscie ten wodomierz. U mnie rozwaliło kranik na zewnątrz domu. Musieliśmy go juz wymieniać U nas też rozwaliło wodomierz A mysmy nasze rurki przy wodomierzu ogacali w poduchy huehuehuehuehu - jakos przetrwalo na razie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.12.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Ja w domku letniskowym mam zawory i wodomierz w takiej nieocieplonej i niewykończonej piwnicy-ziemiance. Kazdego roku wymieniamy zawory bo wywala. Okłądamy kocami, szmatami itp. i jak duze mrozy to rozsadza. W tym roku zakreciliśmy wodę na wodociagu. Odciety jest domek całkiem. Może nie porozwala tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 02.12.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 O i to byl dobry pomysl z tym zakreceniem na wodociagu heuheuhe - ja mam wodomierz w srodku domu - nie przy zew scianie - wiec moze dlatego jakos sie to wszystko trzyma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.12.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Reyzel a gdzie Ty się podiewasz??? Co na dachu słychać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.12.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Na odwyku forumowym jesteś, czy co Dobrze, okey, mnóstwo pracy itd. ale już trochę przesadzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.12.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Brazia masz rację, coś jest nie tak hmmmm Reyzel wracaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.12.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 A w dzienniczku od 27 listopada dekarze i cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 04.12.2007 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 dzien dobry wszystkim wróciłam. Ale na chwilkę. Brazunia, trafiłaś w 10-tkę I niby wszystko ok ale Mayland też trafiła ... Nie dość że jestem tak jakoś podminowana ( różności się na to składają ) to jeszcze cierpię na chroniczny brak czasu Jestem tak zakręcona, że czasem zapomniam do kogo wykręciłam numer i muszę spojrzec na tel. z kim chciałam rozmawiać. Mam dość. Doba jest o jakieś 26764783261 godzin za krótka. Ale postanowiałam sobie zrobić krótki oddech i juz Wam piszę co nowego Dach skończony ( zdjęcie zaraz bedzie w dzienniku Rom), dziś lub jutro ( nie wiem jak im idzie bo nawet nie mam czasu jechać na działkę ) mają zakonczyć podbitkę. Dom wygląda cudownie ( naprawdę popadam w jakieś dziwne uwielbienie ). W sobotę mamy umówiony montaż okien i umówionego elektryka. Mayland, trafne pytanie z tym balkonem ale oczywiście nie mam zielono-bladego pojęcia co tam będzie zrobione, bo jak słusznie zauważyłaś rynien tam nie ma. Muszę zapytać co tam musimy zrobić i jak Pomysł z wodomierzem był od samych wodociągów Martwili się o nasze dobro Kolakao u nas niby też na scianie wew, ale nic nie jest ocieplone, brak drzwi itp. Jak wiało i ciut przymroziło, to już nam sygnalizowali, że kaszka leciała z kranu. I tak nam policzą za te m-ce tylko ryczałtem Mayland, nam też powiedzieli, ze obłożenie moze nic nie dać. I jak widzę mogli miec rację Nie wiem, czy dla pewności wszelkiej ( żeby też rur szlag nie trafił ) też nie zakręcimy głównego zaworu - choć przecież w rurach i tak woda pozostanie, bo niby jak ma zejść ? Kasia, musisz zażalenie napisać do pogodynki Albo juz wodomierza nie kupować I basta. Był ale nie ma. I nie będzie pozdrawiam Was serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.12.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 No to ja jestem usatysfakcjonowany ( haha co za słowo czy to się wogóle tak pisze ) kojeną relacją i czekam na zdjęcia pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 04.12.2007 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 No to ja jestem usatysfakcjonowany ( haha co za słowo czy to się wogóle tak pisze ) kojeną relacją i czekam na zdjęcia pozdrówka Rom, jak zwykle błyskawiczna reakcja - usatysfakcjonowanego faceta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.12.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 jakiego faceta???? usa....usaysf....ufff cieżko to przeczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 04.12.2007 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 jakiego faceta???? usa....usaysf....ufff cieżko to przeczytać dobrze Ci idzie Rom ps. od razu mi jakoś lepiej jak tu zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.12.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 A ja już byłem w dzienniczku i wszystko widziałem. Rayzel domek z dachówką wygląda po prostu cudownie!!!!!! Jak mi się podoba. Jest śliczny Podoba mi sie bardzo podbitka.Planuje coś podobnego w przyszłym roku. Możesz mi zdradzic ile wyniósła Cię ta podbitka?? A zdradzisz mi jaką moc ma Wasz piec??? Ile kW??? Porównam sobie ze swoim i może wynienię na taki jak Wasz...Hmm zobaczymy Jeżeli chodzi o elektryke to nie żałowałbym kontaktów. Ja mam na każdej ścianie dwa. Lepiej trochę więcej wydać niż poźniej rozciągać przedłużacze. Beznadziejnie to potem wygląda. A wanna to jest po prostu czaderska!!!!!!!!!! Pierwszy!!!!!!! ( Pierwszy zamawiam kąpiel ) Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.12.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 jakiego faceta???? usa....usaysf....ufff cieżko to przeczytać dobrze Ci idzie Rom ps. od razu mi jakoś lepiej jak tu zaglądam i o to chodzi!!!....Mi też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts