Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

Dekarze ( przekazałam im Brazunia!!! :D ) do konca tego tyg mają zakonczyć dachówkę :D Więc jak pojadę w sobotę - będzie juz wszystko 8) A do środy mają zrobić podbitkę :o

Jedna rzecz, której nie zrobią przez tę pogodę :evil: to zamalowanie dachówek w miejscach przycinania , bo w mrozie, deszczu i śniegu ta farba nie chwyta :-? :-? :-? I powiedzieli, ze przyjdą wiosną, pomalują i założą piony rynien ( juz po ociepleniu i tynkach :) ).

A okna .... ciiiiiiiiiiiiiiiiii :wink: :wink:

Hejka Reyzel :D

Widzę, że nasi dekarze do innych szkół chadzali :roll:

Moi mi powiedzieli, że podbitke dopiero po otynkowaniu domu, a rynny mamy już założone :roll:

A o malowaniu dachówek pierwsze słyszę, o co kaman?? :roll:

Cześć Kasia! Faktycznie - co kraj to obyczaj :lol: :lol: :lol:

Rynny poziome też już są ale piony nie, bo i tak trzeba by było je zdjąć do ocieplenia i tynkowania :-? A podbitkę robimy teraz, zeby był swięty spokój i dlatego np. teraz robiliśmy ocieplenie pod podbitką.

Może to też zależy od tego czy robisz poprzeczną czy równoległą podbitkę ? :roll: Nie wiem :lol: :lol: :lol:

A z tym malowaniem - chodzi o te dachówki, które były przycinane ( a na naszym dachu sporo tego jest ), żeby nie było widać pomaranczowych rantów ceramiki, która jednak bardzio się odbija od prawie czarnej powłoki dachówki :roll:

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Reyzel jak dach? Skończyli?

Jak bedizecie wykańczać ten okrągły balkonik? Tam rynien nie bedzie więc tylko obróbka blacharska pod płytki?

U mnie muszę szybko ja robić bo zacieka mi na wykuszu na elewację. Jak pójdize mróz to pokruszy klej na styropianie :-?

Dobrze, że wykreńciliscie ten wodomierz. U mnie rozwaliło kranik na zewnątrz domu. Musieliśmy go juz wymieniać :evil:

Jak bedizecie wykańczać ten okrągły balkonik? Tam rynien nie bedzie więc tylko obróbka blacharska pod płytki?

U mnie muszę szybko ja robić bo zacieka mi na wykuszu na elewację. Jak pójdize mróz to pokruszy klej na styropianie :-?

Dobrze, że wykreńciliscie ten wodomierz. U mnie rozwaliło kranik na zewnątrz domu. Musieliśmy go juz wymieniać :evil:

U nas też rozwaliło wodomierz :evil:

U nas też rozwaliło wodomierz :evil:

A mysmy nasze rurki przy wodomierzu ogacali w poduchy huehuehuehuehu - jakos przetrwalo na razie !!!!

Ja w domku letniskowym mam zawory i wodomierz w takiej nieocieplonej i niewykończonej piwnicy-ziemiance. Kazdego roku wymieniamy zawory bo wywala. Okłądamy kocami, szmatami itp. i jak duze mrozy to rozsadza. W tym roku zakreciliśmy wodę na wodociagu. Odciety jest domek całkiem. Może nie porozwala tym razem.

dzien dobry wszystkim :D

wróciłam. 8)

Ale na chwilkę.

Brazunia, trafiłaś w 10-tkę :o I niby wszystko ok ale Mayland też trafiła ... Nie dość że jestem tak jakoś podminowana ( różności się na to składają :-? ) to jeszcze cierpię na chroniczny brak czasu :-? Jestem tak zakręcona, że czasem zapomniam do kogo wykręciłam numer i muszę spojrzec na tel. z kim chciałam rozmawiać.

Mam dość. Doba jest o jakieś 26764783261 godzin za krótka. :cry:

Ale postanowiałam sobie zrobić krótki oddech i juz Wam piszę co nowego :)

Dach skończony ( zdjęcie zaraz bedzie w dzienniku Rom), dziś lub jutro ( nie wiem jak im idzie bo nawet nie mam czasu jechać na działkę :evil: ) mają zakonczyć podbitkę. Dom wygląda cudownie ( naprawdę popadam w jakieś dziwne uwielbienie :wink: ). W sobotę mamy umówiony montaż okien i umówionego elektryka.

Mayland, trafne pytanie z tym balkonem ale oczywiście nie mam zielono-bladego pojęcia :-? co tam będzie zrobione, bo jak słusznie zauważyłaś rynien tam nie ma. Muszę zapytać co tam musimy zrobić i jak :roll:

Pomysł z wodomierzem był od samych wodociągów :o Martwili się o nasze dobro :lol: :lol: :lol:

Kolakao u nas niby też na scianie wew, ale nic nie jest ocieplone, brak drzwi itp. Jak wiało i ciut przymroziło, to już nam sygnalizowali, że kaszka leciała z kranu. I tak nam policzą za te m-ce tylko ryczałtem :wink:

Mayland, nam też powiedzieli, ze obłożenie moze nic nie dać. I jak widzę mogli miec rację :wink: Nie wiem, czy dla pewności wszelkiej ( żeby też rur szlag nie trafił ) też nie zakręcimy głównego zaworu - choć przecież w rurach i tak woda pozostanie, bo niby jak ma zejść :-? ?

Kasia, musisz zażalenie napisać do pogodynki 8) Albo juz wodomierza nie kupować :wink: I basta. Był ale nie ma. I nie będzie :lol:

pozdrawiam Was serdecznie :D

A ja już byłem w dzienniczku i wszystko widziałem.

Rayzel domek z dachówką wygląda po prostu cudownie!!!!!!

Jak mi się podoba. Jest śliczny :D :D

Podoba mi sie bardzo podbitka.Planuje coś podobnego w przyszłym roku. Możesz mi zdradzic ile wyniósła Cię ta podbitka??

A zdradzisz mi jaką moc ma Wasz piec??? :lol: :lol: :lol: Ile kW??? Porównam sobie ze swoim i może wynienię na taki jak Wasz...Hmm zobaczymy :wink:

Jeżeli chodzi o elektryke to nie żałowałbym kontaktów. Ja mam na każdej ścianie dwa. Lepiej trochę więcej wydać niż poźniej rozciągać przedłużacze. Beznadziejnie to potem wygląda.

A wanna to jest po prostu czaderska!!!!!!!!!!

Pierwszy!!!!!!! ( Pierwszy zamawiam kąpiel :lol: :wink: )

Pozdrówka