Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

No to mógłbyś Rom ręce z moim mężem sobie podać :D Bo on dodatkowo wpadł na genialny pomysł ( bo skoro tak szybko, łatwo i przyjemnie się fundamenty kopało :lol: ) , żeby wykopać rów do poprowadzenia wody od sąsiada... :roll: Nie pomyślał tylko, że dla wody to rów musi być na 1,5 m od zera a fundamenty były kopane max na metr, bo przecież humus był dobrze ściągnięty ... No i do przekopania miał jakieś 20 metrów na długości... :o Ale jak to Wy, faceci - jak zaczął to absolutnie wycofać się nie chciał 8) Więc wykopał, za co jestem pełna podziwu dla niego :D :D :D

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

ehmmm... tak tylko nieśmiało powiem, ze wreszcie cosik tam uzupełniłam :oops: :oops:

Skąd wy ludziska bierzecie czas, żeby tak na tym forum siedzieć ??? :D :D :D Ja chyba jestem w takim razie za malo zorganizowana ... :roll: :roll: :roll:

HAha jesteśmy juz zarażeni muratorowym forum :D

Oczywiście to siedzienie jest kosztem innych rzeczy.

Uważaj bo jak juz wpadniesz w to uzależnienie to nie ma dla Ciebie ratunku :D

Dobra widzę, że wiele przybyło w dzienniczku więc zabieram się za czytanie

Yyyyy z tymi kwiatkami to jest tak, że ja nie mam reki do kwiatów :lol: Zawsze mam padline w domu :lol: Drzewa, krzewy i trawa to jeszcze ogarne ale w domu to juz gorzej :oops: :lol: Wiec nie wiem, czy te odnóżki by sie uchowały :lol:

Obiecuję za to zdjęcia! Sfotografuje wszystkie okazy jakie znajdę :lol:

hehe... czasem roślinki same rosną i mam nadzieję, że tak będzie u Ciebie Mayland :D

No niestety ta roślina może nie rosnąć w naszych warunkach - przynajmniej tak mnie "fachowcy" w Chorwacji informowali ... :-? Ale nic to, coś innego się posadzi !

A na zdjęcia oczywiście czekam z niecierpliwością! :D :D :D

piekne te kwiatki, ale u ciebie ten dom to rosnie jak grzyby po deszczu super!!!!!! - nie to co u mnie - 4 dluuuuuuugie miesiace i nie ma dachu :cry: :cry:

kolakao, nie rycz, ma być dobrze i tej wersji masz się trzymać :D

a kwiaty przecudne, na własne oczy widziałam jak rano rozkwitają z pąków, wieczorem więdną; niesamowite :D

No skoro jest już okno w kuchni to pewnie już planujecie w niej wystrój wnętrz? :D

Pamiętam że u nas zanim zaczęliśmy budowę już dorwałem jakiś program i kombinowałem jak będą wyglądać poszczególne pomieszczenia. A swoją drogą jak tak pomyślę to wydaje mi się, żę1 w miarę trzymamy się wypracowanych wtedy pomysłów :D

"Kierownika Bałaganu" widać, że się Ciebie boi Reyzel. Ale może to i lepiej.Czym większy respect to i więcej będzie się starał.

A kwiaty na tarasie suuuper

piekne te kwiatki, ale u ciebie ten dom to rosnie jak grzyby po deszczu super!!!!!! - nie to co u mnie - 4 dluuuuuuugie miesiace i nie ma dachu :cry: :cry:

No w kwiatkach też się zakochałam ( swoją drogą to ktoś może pomyśleć, ze mam jakieś dziwne skłonności bo roślinka nazywa się Bogumilia :lol: ) i całe wakacje zastanawiałam się, coby tu zrobić żeby ciut tej roślinki zabrać ze sobą :wink: Ale jak wiecie, u nas podobno rosnąc nie będzie więc nic mi z planów nie wyszło :(

A co do domu to niby rośnie ale... wg scenariusza sprzed budowy to po tym czasie już dach powinien być kładziony. Ale teraz wiem, ze to były optymistyczne mżonki i tak jak idzie to i tak jest dobrze. I nie martw się Kolakao, zobaczysz że dach będziesz miała szybciej ode mnie 8)

No skoro jest już okno w kuchni to pewnie już planujecie w niej wystrój wnętrz? :D

Pamiętam że u nas zanim zaczęliśmy budowę już dorwałem jakiś program i kombinowałem jak będą wyglądać poszczególne pomieszczenia. A swoją drogą jak tak pomyślę to wydaje mi się, żę1 w miarę trzymamy się wypracowanych wtedy pomysłów :D

"Kierownika Bałaganu" widać, że się Ciebie boi Reyzel. Ale może to i lepiej.Czym większy respect to i więcej będzie się starał.

Niop, jak było widać na zdjęciach już na piasku kuchnia była wyrysowana :lol: A z planowaniem i urządzeniem ... to w głowie już prawie wszystko jest ułożone :wink: "Schody" się pewnie zaczną przy wybieraniu materialów do wykończeniówki ... wtedy dopiero się zaczną dylematy :roll:

Niop, jak było widać na zdjęciach już na piasku kuchnia była wyrysowana :lol: A z planowaniem i urządzeniem ... to w głowie już prawie wszystko jest ułożone :wink: "Schody" się pewnie zaczną przy wybieraniu materialów do wykończeniówki ... wtedy dopiero się zaczną dylematy :roll:

Przy wykończeniówce marzenia niestety zastępują realia :cry:

NA początku chciałoby się mieć wszystko jak najlepsze ale w miarę budowy kasy coraz mniej i wymagania coraz mniejsze :lol:

No w kwiatkach też się zakochałam ( swoją drogą to ktoś może pomyśleć, ze mam jakieś dziwne skłonności bo roślinka nazywa się Bogumilia :lol: ) i całe wakacje zastanawiałam się, coby tu zrobić żeby ciut tej roślinki zabrać ze sobą :wink: Ale jak wiecie, u nas podobno rosnąc nie będzie więc nic mi z planów nie wyszło :(

A co do domu to niby rośnie ale... wg scenariusza sprzed budowy to po tym czasie już dach powinien być kładziony. Ale teraz wiem, ze to były optymistyczne mżonki i tak jak idzie to i tak jest dobrze. I nie martw się Kolakao, zobaczysz że dach będziesz miała szybciej ode mnie 8)

ja to z tych co musza troche pomarudzic niestety - ze nie wyjdzie, ze dlugo,ile jeszcze - ale staram sie przejsc na bardziej optymistyczne wersje :))