Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Rayzel z tymi przyłączami nie jest tak jak mówisz.

Jeżeli chodzi o prąd to opłata przyłączeniowa jest uzależnoona od liczby kilowatów jakie sobie zażyczysz. Za 1 kW płaci sto dwadzieścia pare złotych. Nie pamietam dokładnie ile to było. My braliśmy 16kW więc juz jest 2 tys. zł. Do tego koszt skrzynki, chyba licznika ( nie pamietam czy a licznik się płąci?:oops: ). Wiem że całość wyniosła około 2,5 tys.

Jeżeli chodzi o gaz to płaci się stałą opłatę ryczałtową i z tego co pamietam to wyniosła ona coś koło 1,5 tys.

Tak więc w moim przypadku prąd był droższy.

O rany!!! Ale poważne tematy!!! Czysto budowlane :D

To ja powiem, że taka akumulatorowa wkrętarka to by mi pasowała w prezencie! Mam w planie kupienie jeszcze paru elementów mebli do nas i do Młodej i jak pomyślę, ile bólu w dłoniach kosztuje mnie ich skręcanie ....

Tak, dla mnie wkrętarka akumulatorowa to świetny prezent :D

To ja powiem, że taka akumulatorowa wkrętarka to by mi pasowała w prezencie! Mam w planie kupienie jeszcze paru elementów mebli do nas i do Młodej i jak pomyślę, ile bólu w dłoniach kosztuje mnie ich skręcanie ....

Przekażę Szanownemu jak wróci 8) ( własnie, to jakoś niebawem, prawda ?? :o )

Rom, faktycznie masz rację - jakieś takie dziwne przeliczniki są.

Ale ja kupiłam działkę bez uzbrojenia i dlatego te koszty się ciut inaczej kształtują ( na szczęście dla nas energetyka zmieniła cennik na te moce przeliczeniowe a kiedyś było tak jak z gazem - za metry doprowadzenia przyłączy :o :o to pewnie byśmy prądu nie mieli :lol: ) . Daltego też gaz będzie nas więcej kosztował niż prąd :-?

Przekażę Szanownemu jak wróci 8) ( własnie, to jakoś niebawem, prawda ?? :o )

Niop!!! Albo jeszcze w tym, albo na początku przyszłego tygodnia :D

O wkrętarce nic nie mów, może uda mi się zasiać ziarenko na tranzelę dla konia jako prezent!!! Wkrętarka może nbyć na urodziny :wink:

Rom, faktycznie masz rację - jakieś takie dziwne przeliczniki są.

Ale ja kupiłam działkę bez uzbrojenia i dlatego te koszty się ciut inaczej kształtują ( na szczęście dla nas energetyka zmieniła cennik na te moce przeliczeniowe a kiedyś było tak jak z gazem - za metry doprowadzenia przyłączy :o :o to pewnie byśmy prądu nie mieli :lol: ) . Daltego też gaz będzie nas więcej kosztował niż prąd :-?

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

nadal nie rozumiem

dlaczego gaz ma byc droższy???

Nie ma już zryczałtowanej opłaty???

Rok temu jak zakładałem gaz to jeszcze była

Niop!!! Albo jeszcze w tym, albo na początku przyszłego tygodnia

O wkrętarce nic nie mów, może uda mi się zasiać ziarenko na tranzelę dla konia jako prezent!!! Wkrętarka może nbyć na urodziny

a ja znowu wytłuszczonego nie kumam :cry: :evil:

Szbko tłumaczę, bo lecę do marketu - tranzela, inaczej ogłowie!!! To coś, co się zakłada koniom na twarze!!! Konie chyba tego nie lubią :wink: :D

Papa!! Do później!!!

Niop!!! Albo jeszcze w tym, albo na początku przyszłego tygodnia

O wkrętarce nic nie mów, może uda mi się zasiać ziarenko na tranzelę dla konia jako prezent!!! Wkrętarka może nbyć na urodziny

a ja znowu wytłuszczonego nie kumam :cry: :evil:

:lol: :lol: Tranzela też mi nic nie mówi Rom, nie martw się :lol: Się tylko domyslam ( jak zresztą Braza napisała ) że to jakiś osprzęt dla konika, którego Brazunia ( albo jej córka ) ujeżdza. :D :D :D