Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

Kurcze cale szczescie ze ja bylam sama, malz zostal tylko poinformowany ze tak powiem co zostalo wybrane tzn wczesniej omowilismy w jakiej kolorystyce i zamowilam - troche sie teraz przygladamy ze moglby byc ciut ciemniejszy ten klinkier ale musztrada po obiedzie :)

ja na razie czekam z WIEEELKA niecierpliwoscia na panow od dachu - kurcze juz dawno nie bylam tak podekscytowana :roll: :o

pozdrawiam - no powtarzam sie powtarzam z tym moim czekaniem nawet w twoich komenatzrach, ale mogliby juz przyjsc :)

appapappa

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kurcze cale szczescie ze ja bylam sama, malz zostal tylko poinformowany ze tak powiem co zostalo wybrane tzn wczesniej omowilismy w jakiej kolorystyce i zamowilam - troche sie teraz przygladamy ze moglby byc ciut ciemniejszy ten klinkier ale musztrada po obiedzie :)

ja na razie czekam z WIEEELKA niecierpliwoscia na panow od dachu - kurcze juz dawno nie bylam tak podekscytowana :roll: :o

pozdrawiam - no powtarzam sie powtarzam z tym moim czekaniem nawet w twoich komenatzrach, ale mogliby juz przyjsc :)

appapappa

kiekie ... mój mąż się przydał, bo przynjamniej miał kto z tymi cegiałkami do dachu - dachówek - sięgnąć, bo ja to wzrostem nie grzeszę :roll: :wink:

Ale to i tak się ciężko wybiera, no bo przecież jedna cegiełka nie daje obrazu całego komina ( dopiero wtedy się robi "plama" kolorystyczna ). Podejrzewam, że z wieloma rzeczami tak będzie - potem nie innego nie pozostanie jak mówienie ... się lubi co się ma :wink:

I powtarzaj się, powtarzaj - może zadziała jak czary :lol: Za co ja mocno kciuki trzymam !

Zaglądm znowu i co widzę?? Strop jak się patrzy :D

No super!!! Zalewanie późniejsze też było??? :wink:

kiekie ... pewnie że było :) a jakże :lol: :lol: Przecież nie mogliśmy pozwolić aby cosik nam na głowę spadło :roll:

A teraz czekamy, jutro mają zaczać murować górę ....

eeeee, nie prześcignij mnie aby!!!!! :evil: :wink: :lol: :lol:

kiekie ... pewnie że było :) a jakże :lol: :lol: Przecież nie mogliśmy pozwolić aby cosik nam na głowę spadło :roll:

Nie ma obaw ... u Ciebie góra juz się muruje a moi dopiero wciągają pustaki na górę :roll: Strop jeszcze trochę świeży :-? No i modlę się, aby dekarze niczego nie wywynęli - mają jeszcze jedną budowę zaklepaną - teraz tylko pytanie - kto będzie szybszy ! :lol: :lol: :lol: My czy oni :lol:

No i zrób cosik żeby jakieś zdjecia wkleic! 8)

Nie ma obaw ... u Ciebie góra juz się muruje a moi dopiero wciągają pustaki na górę :roll: Strop jeszcze trochę świeży :-? No i modlę się, aby dekarze niczego nie wywynęli - mają jeszcze jedną budowę zaklepaną - teraz tylko pytanie - kto będzie szybszy ! :lol: :lol: :lol: My czy oni :lol:

No i zrób cosik żeby jakieś zdjecia wkleic! 8)

postaram się, ale ten komputer jakby nie widział tego aparatu :roll: :-?

Reyzel czy wygląd zewnętrzny domku będzie taki jak w projekcie? Obejrzałam sobie realizacje tego domu i powiem, że ta "projektowa" elewacja wygląda najładniej, chociaż ja lubię ciemne dachy.

No i właśnie u mnie też ciemny dach będzie :) Mnie tez się zawsze podobały ciemne dachówki i do tego jasna elewacja. Ale teraz cosik się zamieszało, bo widzieliśmy pzrecudnej urody ciemno-wiśniową elewację, z połączeniem z czarną dachówką ... cudo ! Tylko nie wiem, czy ja się na taką odważę :lol:

Rayzel witaj w klubie kochających czerwone elewacje :lol:

No jak miło Mayland - myślalam, że nam rozum odebrało, że nam się takie elewacje podobają :lol: :lol: :lol:

Co do tych czerwieni ... my zrobliśmy juz test w naszym obecnym mieszkaniu - jest super. Tylko to troszkę co innego niż elewacja domu :-? No nic, zobaczymy :) Coś będzie trzeba na wiosnę wybrać . Może jak mi się kiedyś uda zrobic zdjęcie - to je zamieszczę na forum :roll:

Znajomej brat ma taki czerwony dom. Ostra czerwień. Mocny kolor. gdy go zobaczyłam 2 lata temu zamurowało mnie. Było to szokujące wrażenie. Pomyślałam wtedy, że... są odważni. Nawet nie pamietam, czy mi się podobało :lol: Dziś marzę o takim u siebie :lol: Będe łączyc go z szarością na elewacji. Ciekawe jak wyjdzie.

Znajomej brat ma taki czerwony dom. Ostra czerwień. Mocny kolor. gdy go zobaczyłam 2 lata temu zamurowało mnie. Było to szokujące wrażenie. Pomyślałam wtedy, że... są odważni. Nawet nie pamietam, czy mi się podobało :lol: Dziś marzę o takim u siebie :lol: Będe łączyc go z szarością na elewacji. Ciekawe jak wyjdzie.

Wiem wiem, pamiętam, jakie przykład wrzuciłaś do swojego dziennika :D Ja nie myślałam o łączeniu kolorów, ale moze to dobry sposób na "złagodzenie" wizerunku. Tak czy inaczej - fakt, są to odważne domy, ale mi się podobają, Coraz bardziej :roll: 8) :lol: :lol: :lol:

nie no to niezlego masz tego KRB moj nawet nie przyjechal na popatrzenie jak sie strop zalewa a co dopiero mowic ze gumowce i stoi na gorze!!!

hmmm.. małe sprostowanie - KRB to Kierownik Robót Budowlanych :D czyli ten nasz kolega, który ma tę firmę budowalną i co to nią zawiaduje i pracuje równo ze swoimi murarzami ( ten co mi dał nerwosol na urodziny :roll: -jesli ktoś pamieta z dziennika ).

A prawdziwy Kierownik Budowy - czyli ten z uprawienieniami, co to dziennik uzupełnia ( albo przynajmniej powinien :o ) - do zalewania stropu się raczej nie rwał :lol: :lol: :lol: Ale złego słowa powiedzieć nie mogę - kiedy powinien być to jest i jak mamy jakiś problem czy pytanie - to zawsze jest do dyspozycji.