Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
JA mam drzwi z polskone i wszytko jest ok - jest jedna ryska ale sie nie czepiam nie widac jej bardzo!!

Hej Kolakao :D

To nnie troszkę uspokoiłas bo bardzo mi się to Kongo podoba i nie chciałabym zmieniać :-?

Mayland, masz już rozpatrzoną tę reklamację ?? Muszę zajrzeć do Ciebie to się pewnie dowiem :roll: :oops:

Hurrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Drgnął dzienniczek!!!!!!!!!!!!!!!!!

lete czytać :D :D

No drgnął, drgnął 8)

Cześć Rom :D Co u Ciebie słychać ? Jak Twoje Maleństwo ?

Dziekuję wszystko dobrze

Chociaż jakieś grypsko mnie dopadło.

Marcia jest boska - ma dwa ząbki i usilnie chce chodzić :D

Dzięki Verunia :D

Mi też się spodobała 8) Ale żeby nie było zbyt monotonnie na całym dole - pomieszamy te kolorystyki. W każdym z pomieszczeń ( korytarz, salon, jadalnia ) będzie przewaga któregoś z nich. :)

Nie wiem czy dotarłaś też do Cermagu na Głogowskiej w Poznaniu - mają tam super płyteczki ( szczególnie hiszpanskie .... :roll: )

Powiedziałabym, ze zdecydowanie ciekawsze niż na całej Obornickiej :wink:

Czasu starczyło mi tylko na Obornicką, ale nastepnym razem moze uda mi sie tam wybrac. Wciąż nie mam wybranych plytek do łazienki przy naszej sypialni

A szukasz jakieś konkretnej kolorystyki ? Pewnie pisałaś o tym w swoim dzienniku ale nie pamietam :oops:

mam ciemnobrązowe meble do łazienki, ktore chce przenieśc i cos pod nie dobrac no i wyczytałam ze taka łazienka powinna sprawiac wrażenie luksusowej dla dobrego samopoczucia :lol:

Czasu starczyło mi tylko na Obornicką, ale nastepnym razem moze uda mi sie tam wybrac. Wciąż nie mam wybranych plytek do łazienki przy naszej sypialni

A szukasz jakieś konkretnej kolorystyki ? Pewnie pisałaś o tym w swoim dzienniku ale nie pamietam :oops:

mam ciemnobrązowe meble do łazienki, ktore chce przenieśc i cos pod nie dobrac no i wyczytałam ze taka łazienka powinna sprawiac wrażenie luksusowej dla dobrego samopoczucia :lol:

nooo.... ta argumentacja zdecydowanie do mnie przemawia 8)

W takim razie płytki jaśniejsze + elementy brązu ?

Myslę, ze akurat w tej kolorystyce nie będzie problemu.

Nie wiem co prawda w jakiej ceramice szukasz ( polskiej, włoskiej, hiszpanskiej, czeskiej.... ) ale mi kilka takich zestawów kolorystycznych się spodobało. ( najczęściej polskich producentów... jednak cena za metr ma dla mnie znaczenie :-? )

O jak wybór drzwi juz za Wami to sukces! To zazwyczaj nie jest łatwy wybór. Płytki też fajne. Ciekawe jakie są w rzeczywistości. Podobaja mi się. Jak je chcecie ułożyć? Wszystkie 3 kolory pomieszać?

Sukces ? :lol: Jak to fajnie brzmi :) No jeszcze pytanie o jakich drzwiach mówisz- zewn czy wew :lol: Zewnętrzne trzeba było szybko zamówić, bo tak naprawdę powinny być osadzone przed ocieplaniem, które z kolei miało być robione w najbliższym czasie. No i poza tym- przez robienie posadzek musieliśmy wyrzucić nasze sececyjne drzwi

No i tak naprawdę nie mamy czasu na jakieś długie zastanawianie się. 8)

W rzeczywistości te płytki wyglądają jeszcze ciekawiej. Mówiąc szczerze- jedyne, które mi się spodobały :roll: ups... skłamałam, nie jedyne. Były jeszcze jedne ( hiszpańskie :roll: ), ale zabiły mnie ceną. :evil: :wink:

Dokładnego plany ułożenia jeszcze nie mam ( coś mi tam swita w głowie, ale nie przerysowałam jeszcze tego) ale ma to być pomieszanie tych kolorów, z dużą przewagą jednego z nich w konkretnym pomieszczeniu np. w salonie będzie większość tych jasnobrązowych ale zostaną wplecione ciemno brązowe, co będzie korelowało z przedpokojem, gdzie będzie na odwrót : dużo ciemnych a wplecione tylko te jasno-brązowe. Ale nie na zasadzie misz-maszu ( czyli jakieś mozaiki ) tylko gdzie niegdzie np. coś takiego jak Ty zrobiłaś z panelami na górze.

Konrekty dopiero wyjdą, jak zaczniemy to rysować :D

No i jak juz wylewki sa to potem juz sie zaczyna robic domowo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A jak sie wstawi drzwi to sie robi fajniutko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niop :D Na tyle domowo, że moj mąż nie mógł się wczoraj powstrzymać, zeby nie wejśc na te posadzki i wszedł... w skarpetkach :lol: :lol: :lol: czyli ... prawie jak w domu :lol: :lol: :lol:

Juz się nie mogę doczekać końca tej budowy. A tu jeszcze tyle pracy przed nami .... :cry:

Ja ułożyłam tak panele na górze bo nie zamierzam nic kłaść na podłogę. To zamiast chodnika ma być :lol:

No i bardzo ładnie :D

Zawsze mi się podobał taki sposób ułożenia płytek i wiedziałam, ze cosik takiego będę kombinowac.

Ale szczerze mówiąc nie wpadałm na to, ze i panele można tak ułożyć :D

Więc moze i u siebie zrobię cosik takiego :lol: O ile pozwolisz :roll: :wink: