Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ja sie tez podpisuje pod taka elewacja - nawet mialam pomysl zeby taki wenecki roz zrobic u nas ale malz powiedzial stanowczo nie i po paru probach dalam za wygrana!!!!!!!!
\

No i na czym teraz stanęło, jaki kolor elewacji planujesz ?? A z mężami to tak jest - trzeba czasem powalczyć a czasem dac za wygraną :roll:

Ale najlepiej to pokazać gdzieś takie samo- czy podobne - wykończenie... Faceci to wzrokowcy :wink: :lol: :lol:

Hej :D

U mnie z prądem i gazem to było zupełnie na odwrót

W prondowni wszystko ok, szybko jasno i bez problemów.

Gazownia :evil: Mnie wykończy, żeby tylko zdążyli podłączyć mi ten gaz zanim mnie wykończą :roll:

Trwa to już kuźwa ponad miesiąc i tłumaczenie otrzymałam takie: Pani, wie pani ile ludzi się tu złazi :o :o Wszyscy kcom mieć gaz :o I łażą tu i łąża :o :roll:

Opadły mi ręce. Żeby była jasność w temacie, ja wciąż czekam na warunki :evil:

Ja sie tez podpisuje pod taka elewacja - nawet mialam pomysl zeby taki wenecki roz zrobic u nas ale malz powiedzial stanowczo nie i po paru probach dalam za wygrana!!!!!!!!
\

No i na czym teraz stanęło, jaki kolor elewacji planujesz ?? A z mężami to tak jest - trzeba czasem powalczyć a czasem dac za wygraną :roll:

Ale najlepiej to pokazać gdzieś takie samo- czy podobne - wykończenie... Faceci to wzrokowcy :wink: :lol: :lol:

No i stanelo na tym ze bedzie jednak piaskowy!!!!!! Ze niby tak bedzie elegancko - nie klocilam sie bardzo bo tez mi sie podobalo nawet, ale mimo wszystko ten roz wenecki mi sie podoba - ale tearz to juz nie wypali bo: okna zloty dab i opaska wokol domu z klinkieru paiskowego!!!!!!! wiec w ogole by nie pasowalo!!!!!!!!!

REyzel to moze ty zamow dla mnie taka brame ja ci podam wymiary a ty powiesz ze z takim samym rabatem jeszcze jedna chcesz!!!! :) Bo wlasnie tez jestem przed tym dylematem postawiona- u kogo i ile wydac i dlaczego tak duzo!!!

tiaa.... szczególnie czemu tak dużo :roll: :lol: :lol:

Nie ma sprawy - tylko mogłabyś odrobinę przepłacić za transport na drugą stronę Polski :-? czy ewentualnie domek przeniesiesz do wielkopolski :wink: :lol:

Hej :D

U mnie z prądem i gazem to było zupełnie na odwrót

W prondowni wszystko ok, szybko jasno i bez problemów.

Gazownia :evil: Mnie wykończy, żeby tylko zdążyli podłączyć mi ten gaz zanim mnie wykończą :roll:

Trwa to już kuźwa ponad miesiąc i tłumaczenie otrzymałam takie: Pani, wie pani ile ludzi się tu złazi :o :o Wszyscy kcom mieć gaz :o I łażą tu i łąża :o :roll:

Opadły mi ręce. Żeby była jasność w temacie, ja wciąż czekam na warunki :evil:

Toś mnie nie pocieszyła za bardzo :-? Ci ludzie w tych biurach, to jakies jełopy normalnie.... :evil: I nie trać tu człowieku cierpliwości, no nie?? :evil:

Cześć Reyzel, nawet nie waż się ruszać z łózka przez najbliższe 3 dni :evil: No, chyba, że masz zamiar wylądować w nim na o wiele, wiele dłużej, ale o to Cię nie podejrzewam :wink:

Wykorzystaj ten czas na odpowiadanie na pytania :wink: Np.:

Okna dachowe - jaka to firma? I jak wielkość?

Zdrowiej szybko :D

... No i stanelo na tym ze bedzie jednak piaskowy!!!!!! Ze niby tak bedzie elegancko - nie klocilam sie bardzo bo tez mi sie podobalo nawet, ale mimo wszystko ten roz wenecki mi sie podoba - ale tearz to juz nie wypali bo: okna zloty dab i opaska wokol domu z klinkieru paiskowego!!!!!!! wiec w ogole by nie pasowalo!!!!!!!!!

Fakt, trochę za kolorowo by się zrobiło ... Swoją drogą mi pisakowiec też się bardzo podoba - tak jak pisałam wczesniej - takie jasne kolorki były wybrane "na mur beton" 8) dopóki nie zobaczylismy tych ciemno -czerwonych elewacji... :o No i teraz mamy duuuży problem co wybrać :(

Cześć Reyzel, nawet nie waż się ruszać z łózka przez najbliższe 3 dni :evil: No, chyba, że masz zamiar wylądować w nim na o wiele, wiele dłużej, ale o to Cię nie podejrzewam :wink:

Wykorzystaj ten czas na odpowiadanie na pytania :wink: Np.:

Okna dachowe - jaka to firma? I jak wielkość?

Zdrowiej szybko :D

No już dobrze, dobrze... jakbym słyszała mojego męża albo ludzi z firmy... Ja, taki pracoholik i w łózku... :roll: :roll: :roll: już mnie cosik trafia :wink: :wink:

A okienka są z Fakro, 78 x140. Całkiem ładne ;)

Ps. Dziękuję :)

Cześć :D Siadłam wygodnie i zaczęłam album Twój przeglądać. I wiesz co dojrzałam?? Że będą u Ciebie wysokie okna!!! Ja takie chcę zrobić zamiast jednego wyjścia na taras z salonu i z sypialni. Sądząc po ilości bloczków to parapet wypadnie na jakiś 40cm od podłogi? Dobrze widzę??

Cześć :D Siadłam wygodnie i zaczęłam album Twój przeglądać. I wiesz co dojrzałam?? Że będą u Ciebie wysokie okna!!! Ja takie chcę zrobić zamiast jednego wyjścia na taras z salonu i z sypialni. Sądząc po ilości bloczków to parapet wypadnie na jakiś 40cm od podłogi? Dobrze widzę??

Bardzo dobrze widzisz :D Dokładniej - docelowo, po zrobieniu podłogi to będzie jakieś 30 cm do parapetów. wiąże się to oczywiscie ze zrobieniem na całym dole podłogówki, bo żadne kaloryfery nie pasują. A poza tym dość śmiesznie by wyglądało to pomieszczenie z długaśnymi a wąskimi kaloryferkami :roll:

Okienka ( te "narożnikowe" ) mają wymiar 1200 x 1800 i takie są w obydwóch przeciwległcyh narożnikach. A do tego dochodzą jeszcze dwa duze okna balkonowe - 1800 x 2200 :roll: Same okna u mnie będą :wink: :D :lol: :lol: Ale jest to spowodowane przede wszystkim tym, ze nie mam idelanego ( niestety :( ) ustawienia domu względem stron swiata i musze max doświetlić pmieszczenia 8) Zobaczymy co z tego wyjdzie :lol:

Reyzel,

o mBanku to ja mogę dużo powiedzieć, złego oczywiście.

Pisałam w swoim dzienniku o tym. :evil:

Szkoda gadać :evil:

I właśnie dokładnie ten sam pan inżynier jakiś tam miał kuźwa najwięcej problemów.

My zrezygowaliśmy, łaski nam nie robią.

Banków jest do wyboru do koloru. Głowa do góry :)

Znajdziecie coś dla siebie. Nam bez żadnych problemów kredyt dał Santander.

Aha, i chciałam zauważyć, że mnie doganiasz :roll: :wink:

Reyzel,

o mBanku to ja mogę dużo powiedzieć, złego oczywiście.

Pisałam w swoim dzienniku o tym. :evil:

Szkoda gadać :evil:

I właśnie dokładnie ten sam pan inżynier jakiś tam miał kuźwa najwięcej problemów.

My zrezygowaliśmy, łaski nam nie robią.

Banków jest do wyboru do koloru. Głowa do góry :)

Znajdziecie coś dla siebie. Nam bez żadnych problemów kredyt dał Santander.

Aha, i chciałam zauważyć, że mnie doganiasz :roll: :wink:

No cosik mi świtało o tym banku, ale raczej zapamiętałam z Twojego dziennika, że masz kredyt z Santandera :wink:

Racja, ze łaski nam nie robią ... tylko, ze jesteśmy za daleko, zeby od początku zaczynać gdzieś indziej :-? Poczekam do pon, jak nie będzie decyzji to działamy z BZ WBK.

No i z tym doganianiem to z leksza przesadzasz, kochana :roll: :wink: Ty już masz ścianki działowe a u mnie to dalekooooooo do ich zrobienia 8)

Ale zdecydowanie biegniemy w tym samym kierunku :wink: :lol: :lol: :lol:

Juz po prostu zaczyna byc u was pieknie - mury pna sie do gory!!!!!!!!!!!!

Jezeli chodzi o banki- mi millenium nie robil zadnych problemow i jestem zadowolona z obslugi bez zbednych ceregieli i roznych dodatkowych papierkow!!!

Niop, domek już po mału nabiera swojego właściwego wyglądu :D :D :D

A millenium - też moglibyśmy już podpisać umowę, ale oprocentowanie mają aktualnie najwyższe z możliwych :-? :-?