kaśka maciej 21.05.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 No dobrze, że sie w końcu odezwałaś!!! Ekipę olej cienkim sikiem parabolicznym, no taki los, szukajcie innej No cześć!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.05.2008 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Kasia, jak na razie to ekipy olały nas A problem jest natury czasowej. Zostały nam niecałe dwa ( łomatko ..... ) miesiące do przeprowadzki a tu porażka . Nie ma kim robić Na nieszczęście nie mam takiego wspaniałego Tatusia jak Ty ( w sensie pomocy budowlanej, mam na myśli ) i musimy sobie radzić ludźmi "z zewnątrz" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 21.05.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Reyzel ja bym powiedzial tak - ekipa sie nie przejmuj nie ta to nastepna - wiem cos o tym bo pare razy to juz przerabialam u siebie - bedzie nerwowa ale jakos dacie sobie rade - jezeli chodz o bezczelnosc to rzeczywsicie pozwalaja sobie na maksa - u mnie sie tak ostatnio obrazila firma u ktorej kupowalismy tynki - bo nie chcialam czekac na towar godzine dluzej niz sie umawialismy!!!!!!!!!!!!!!!!! Jezeli zas chodzi o sasiadow to tez przerabialam - zawsze cie ktos moze wystawic - pomyslal sobie pewnie - " jej zalezy na plocie niech stawia za swoje pieniadze ja jeszcze nie potrzebuje a pozniej bedzie mial gotowe za darmo!!!!!" to tez przerabialam- u nas z woda tak bylo, z kanalizacja!!! A jezeli chodzi o drugiego sasiada to moze i lepiej ze chce to betonowe - posadzisz sobie pnace roslinki (takei co w zimie tez sa zielone) na tym betonie i pieknie zarosnie - a co ci w zasadzie bedzie zagladal na wlasny trawnik uehuehuehueuheuheuehu !! pozdrawiam szukaj dobrych stron w tym wszytskim!!!!!!!! chociaz ja sama nie zawsze potrafie - ale mam nadzieje ze tobie sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.05.2008 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Kolakao, jak miło Cię widzieć !!! Z tymi ekipami to masz rację, trza jakoś sobie z tym poradzić ale to co zrobili to jest dla mnie nie pojęte. Czekam z utęsknieniem na czasy, kiedy nie będą mieli takiego wyboru pomiędzy klientami czekającymi w kolejce A co do płotu - ja wiem, że może zarosnąć ale to trochę potrwa. Jakoś mam awersję do tych płyt betonowych. Zaglądać i tak nie będzie, bo chcę na początek ( dopóki właśnie nie obrośnie wszystko zielenią ) zamontować takie maty bambusowe ( słomiane czy wiklinowe - wszystko jedno), które i tak wszystko zasłonią. Ale przynajmniej wyglądają "naturalnie" a nie tak surowo-betonowo Dobra, lecę do Ciebie, bo nawet nie wiem czy juz się przeprowadziłas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 21.05.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 u mnie nic nowego - z przeprowadzka to mnie dogonisz jak nic - jezeli chodzi o betonowe ogrodzenia to mam takei same odczucia jak ty sa okrutnie nieladne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.05.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 POwiem tak: ekip remontowo-budwlano-wykończeniowych jest zatrzęsienie!!! Wszyscy tylko próbują wmówić inwestorom, że jest posucha - bo to kasa jest wymierna!!!! Olej ich i poszukaj nowej - na pewno znajdziesz!!!! Ten betonowy sąsiad to jakiś jełop Na ki gwizdek mu taki płot, co on twierdzę sobie buduje Spróbujcie z nim jakoś jeszcze pogadać, może to tylko taki słomiany zapał z tym betonem u niego!!! A tego z drugiej strony ... nie wiem!!! Najlepiej to by było szpadlem w łep, może się ocknie!!! Czy na świecie dużo jest takich debili??????? Fajnie, że się odezwałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 21.05.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Jeśli chodzi o betonowy płot to po części musiałam się poddać Małż chciał na 3/4 długoci ale się sparłam i będzie tylko na jednym boku, od sąsiada z kurami i gołębiami Nawet se myśle, ze wyjdzie mi to na zdrowie, nie będę patrzec na ten ich bajzel Pierdykne se te betony na jakiś kolorek, obsadzę jakims winogronem i bedzie git chyba No i jeszcze jeden argument za betonem jest taki, że musimy baaaaardzo dużo ziemi nawieź i mogłoby się "przesypać" na kury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.05.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Jakbyśmy się umówiły Dzisiaj mojemu sąsiadowi przywieźli betonowe ogrodzenie Malo tego, sąsiadka nie zamierza niczym tego obsadzać bo jej się takie podoba Więc ja od swojej strony obsadzę Winobluszcza puszczę i koniecznie rdest (duze przyrosty). Więc jak widzisz mamy ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.05.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Zastwiam sie co lepsze- dwumetrowy wał, czy betonowe ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 21.05.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Zastwiam sie co lepsze- dwumetrowy wał, czy betonowe ogrodzenie a jakąś fote tego wała, tfuuuu wału masz??? to byśmy ci cos podpowiedziały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.05.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Zastwiam sie co lepsze- dwumetrowy wał, czy betonowe ogrodzenie a jakąś fote tego wała, tfuuuu wału masz??? to byśmy ci cos podpowiedziały mam w telefonie ale nie mogę znaleź kabelka , jak chcesz to mmsem ci wyslę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 21.05.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Zastwiam sie co lepsze- dwumetrowy wał, czy betonowe ogrodzenie a jakąś fote tego wała, tfuuuu wału masz??? to byśmy ci cos podpowiedziały mam w telefonie ale nie mogę znaleź kabelka , jak chcesz to mmsem ci wyslę wyślij, odbieram mmsy numer jeszcze masz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.05.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 doszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 21.05.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 doszło?doszło!!!hmmm, no rzeczywiście zagwozdka bo w sumie możesz wykorzystac ta ziemię na jakiś taki ogórdek a'la Tola jakąś taką skarpę czy coś pytanie tylko, czy ten wał będzie jedyną zagroda od działki sąsiada??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.05.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 siatka ma byc na górze , sąsiad proponował nie dawac ogrodzenia ale mu powiedzieliśmy , ze jeśli chce miec naszego psa na swojej działce to można nie dawac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 21.05.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 siatka ma byc na górze , sąsiad proponował nie dawac ogrodzenia ale mu powiedzieliśmy , ze jeśli chce miec naszego psa na swojej działce to można nie dawac aha, no to ja bym chyba jednak wykorzystała tą ziemię zawsze to ładniej niż te betony nieszczęsne no i ziemia gratis aaa, można by to jakoś tak kaskadowo wykorzystać w tym kościele co mój młody brał komunię jest tak zrobione, jak znajdę jakieś zdjęcie to wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.05.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 siatka ma byc na górze , sąsiad proponował nie dawac ogrodzenia ale mu powiedzieliśmy , ze jeśli chce miec naszego psa na swojej działce to można nie dawac aha, no to ja bym chyba jednak wykorzystała tą ziemię zawsze to ładniej niż te betony nieszczęsne no i ziemia gratis aaa, można by to jakoś tak kaskadowo wykorzystać w tym kościele co mój młody brał komunię jest tak zrobione, jak znajdę jakieś zdjęcie to wkleję tez pomyslałam sobie o takich jakby tarsach ziemnych i obsadzeniu takimi roslinami jak na skalniakach sie daje. Szkoda tylko , ze to wypada tak blisko naszego domu, brak tego tzw. oddechu. Sąsiad po swojej stronie pewnie jeszcze jakies krzaki da zeby się jeszcze szczelniej odgrodzi Sorki Reyzel , ze tak u ciebie w komentarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.05.2008 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Cała przyjemność po mojej stronie Verunia, piszcie do woli - przynajmniej się czegoś dowiem !!!! A o tym Twoim wale ( przeciwpowodziowym ??? ) czytałam - masakra jakaś. Ale z dwoja złego wolałabym chyba tę ziemię niz beton Choć jak widzę dziewczyny, problem betonu nie jest tylko moim problemem W takim przypadku o jakim pisze Kasia, to rozumiem tzw. konieczność wyższa ale całej reszty zauroczonej tymi paskudnymi betonami - nie rozumiem ( jeśli kogoś uraziłam to sorry - to moja opinia na temat betonowych płotów ) Pewnie jak się burak uprze, to zrobi ten płot a mi nie pozostanie nic innego jak go szybko obsadzić - tylko co rośnie w tempie 1 m na miesiąc ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 21.05.2008 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 POwiem tak: ekip remontowo-budwlano-wykończeniowych jest zatrzęsienie!!! Wszyscy tylko próbują wmówić inwestorom, że jest posucha - bo to kasa jest wymierna!!!! Olej ich i poszukaj nowej - na pewno znajdziesz!!!! Ten betonowy sąsiad to jakiś jełop Na ki gwizdek mu taki płot, co on twierdzę sobie buduje Spróbujcie z nim jakoś jeszcze pogadać, może to tylko taki słomiany zapał z tym betonem u niego!!! A tego z drugiej strony ... nie wiem!!! Najlepiej to by było szpadlem w łep, może się ocknie!!! Czy na świecie dużo jest takich debili??????? Fajnie, że się odezwałaś Niby w bród Brazunia ale nie na zaraz - teraz, tylko za jakiś czas. A ja czasu na czekanie nie mam Jakoś sobie sami poradzimy, trudno. Zmieniam zawód od jutra - na malarza Muszę sobie tylko czapeczkę z gazety złożyć i będzie superowo A takich debili .... hmm... no jakby to powiedzieć - jest od zarąb..... i jeszcze ciut ciut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.05.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Nie ma tego złego ... sami zrobicie to o wiele lepiej i dokładniej, kij w ucho fachofcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts