Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kasia, jak na razie to ekipy olały nas :-?

A problem jest natury czasowej. Zostały nam niecałe dwa :o ( łomatko ..... :-? ) miesiące do przeprowadzki a tu porażka . Nie ma kim robić :-?

Na nieszczęście nie mam takiego wspaniałego Tatusia jak Ty ( w sensie pomocy budowlanej, mam na myśli :wink: ) i musimy sobie radzić ludźmi "z zewnątrz" ...

Reyzel ja bym powiedzial tak - ekipa sie nie przejmuj nie ta to nastepna - wiem cos o tym bo pare razy to juz przerabialam u siebie - bedzie nerwowa ale jakos dacie sobie rade - jezeli chodz o bezczelnosc to rzeczywsicie pozwalaja sobie na maksa - u mnie sie tak ostatnio obrazila firma u ktorej kupowalismy tynki - bo nie chcialam czekac na towar godzine dluzej niz sie umawialismy!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jezeli zas chodzi o sasiadow to tez przerabialam - zawsze cie ktos moze wystawic - pomyslal sobie pewnie - " jej zalezy na plocie niech stawia za swoje pieniadze ja jeszcze nie potrzebuje a pozniej bedzie mial gotowe za darmo!!!!!" to tez przerabialam- u nas z woda tak bylo, z kanalizacja!!!

A jezeli chodzi o drugiego sasiada to moze i lepiej ze chce to betonowe - posadzisz sobie pnace roslinki (takei co w zimie tez sa zielone) na tym betonie i pieknie zarosnie - a co ci w zasadzie bedzie zagladal na wlasny trawnik uehuehuehueuheuheuehu :lol: :lol: 8) 8) 8) !!

pozdrawiam

szukaj dobrych stron w tym wszytskim!!!!!!!! chociaz ja sama nie zawsze potrafie - ale mam nadzieje ze tobie sie uda :D

Kolakao, jak miło Cię widzieć !!! :D

Z tymi ekipami to masz rację, trza jakoś sobie z tym poradzić ale to co zrobili to jest dla mnie nie pojęte. Czekam z utęsknieniem na czasy, kiedy nie będą mieli takiego wyboru pomiędzy klientami czekającymi w kolejce :evil:

A co do płotu - ja wiem, że może zarosnąć ale to trochę potrwa. Jakoś mam awersję do tych płyt betonowych.

Zaglądać i tak nie będzie, bo chcę na początek ( dopóki właśnie nie obrośnie wszystko zielenią ) zamontować takie maty bambusowe ( słomiane czy wiklinowe - wszystko jedno), które i tak wszystko zasłonią. Ale przynajmniej wyglądają "naturalnie" a nie tak surowo-betonowo :-?

Dobra, lecę do Ciebie, bo nawet nie wiem czy juz się przeprowadziłas :oops: :-?

POwiem tak: ekip remontowo-budwlano-wykończeniowych jest zatrzęsienie!!! Wszyscy tylko próbują wmówić inwestorom, że jest posucha - bo to kasa jest wymierna!!!! Olej ich i poszukaj nowej - na pewno znajdziesz!!!!

Ten betonowy sąsiad to jakiś jełop :o Na ki gwizdek mu taki płot, co on twierdzę sobie buduje :o Spróbujcie z nim jakoś jeszcze pogadać, może to tylko taki słomiany zapał z tym betonem u niego!!!

A tego z drugiej strony ... nie wiem!!! Najlepiej to by było szpadlem w łep, może się ocknie!!!

Czy na świecie dużo jest takich debili???????

Fajnie, że się odezwałaś :D

Jeśli chodzi o betonowy płot to po części musiałam się poddać :-?

Małż chciał na 3/4 długoci :o :lol: ale się sparłam i będzie tylko na jednym boku, od sąsiada z kurami i gołębiami :roll:

Nawet se myśle, ze wyjdzie mi to na zdrowie, nie będę patrzec na ten ich bajzel :roll:

Pierdykne se te betony na jakiś kolorek, obsadzę jakims winogronem i bedzie git :roll: chyba :roll:

No i jeszcze jeden argument za betonem jest taki, że musimy baaaaardzo dużo ziemi nawieź i mogłoby się "przesypać" na kury :wink:

Jakbyśmy się umówiły :o Dzisiaj mojemu sąsiadowi przywieźli betonowe ogrodzenie :evil: :o Malo tego, sąsiadka nie zamierza niczym tego obsadzać bo jej się takie podoba :o :evil: Więc ja od swojej strony obsadzę :wink: :lol: :lol: Winobluszcza puszczę i koniecznie rdest (duze przyrosty). Więc jak widzisz mamy ten sam problem.

Zastwiam sie co lepsze- dwumetrowy wał, czy betonowe ogrodzenie :roll:
:roll:

a jakąś fote tego wała, tfuuuu wału masz??? :lol: to byśmy ci cos podpowiedziały :roll:

mam w telefonie ale nie mogę znaleź kabelka :oops: , jak chcesz to mmsem ci wyslę

Zastwiam sie co lepsze- dwumetrowy wał, czy betonowe ogrodzenie :roll:
:roll:

a jakąś fote tego wała, tfuuuu wału masz??? :lol: to byśmy ci cos podpowiedziały :roll:

mam w telefonie ale nie mogę znaleź kabelka :oops: , jak chcesz to mmsem ci wyslę

wyślij, odbieram mmsy 8)

numer jeszcze masz??? :roll:

siatka ma byc na górze , sąsiad proponował nie dawac ogrodzenia ale mu powiedzieliśmy , ze jeśli chce miec naszego psa na swojej działce to można nie dawac :lol:

aha, no to ja bym chyba jednak wykorzystała tą ziemię

zawsze to ładniej niż te betony nieszczęsne :roll:

no i ziemia gratis :wink:

aaa, można by to jakoś tak kaskadowo wykorzystać :roll:

w tym kościele co mój młody brał komunię jest tak zrobione, jak znajdę jakieś zdjęcie to wkleję :roll:

siatka ma byc na górze , sąsiad proponował nie dawac ogrodzenia ale mu powiedzieliśmy , ze jeśli chce miec naszego psa na swojej działce to można nie dawac :lol:

aha, no to ja bym chyba jednak wykorzystała tą ziemię

zawsze to ładniej niż te betony nieszczęsne :roll:

no i ziemia gratis :wink:

aaa, można by to jakoś tak kaskadowo wykorzystać :roll:

w tym kościele co mój młody brał komunię jest tak zrobione, jak znajdę jakieś zdjęcie to wkleję :roll:

tez pomyslałam sobie o takich jakby tarsach ziemnych i obsadzeniu takimi roslinami jak na skalniakach sie daje. Szkoda tylko , ze to wypada tak blisko naszego domu, brak tego tzw. oddechu. Sąsiad po swojej stronie pewnie jeszcze jakies krzaki da zeby się jeszcze szczelniej odgrodzi :lol:

Sorki Reyzel , ze tak u ciebie w komentarzach :oops:

Cała przyjemność po mojej stronie Verunia, piszcie do woli - przynajmniej się czegoś dowiem !!!! :wink: :lol:

A o tym Twoim wale ( przeciwpowodziowym ??? :p ) czytałam - masakra jakaś. Ale z dwoja złego wolałabym chyba tę ziemię niz beton :evil:

Choć jak widzę dziewczyny, problem betonu nie jest tylko moim problemem :lol:

W takim przypadku o jakim pisze Kasia, to rozumiem tzw. konieczność wyższa :roll: :lol: :lol: ale całej reszty zauroczonej tymi paskudnymi betonami - nie rozumiem :-? ( jeśli kogoś uraziłam to sorry - to moja opinia na temat betonowych płotów :oops: )

Pewnie jak się burak uprze, to zrobi ten płot a mi nie pozostanie nic innego jak go szybko obsadzić - tylko co rośnie w tempie 1 m na miesiąc ????

:roll: :roll: :roll: :roll:

POwiem tak: ekip remontowo-budwlano-wykończeniowych jest zatrzęsienie!!! Wszyscy tylko próbują wmówić inwestorom, że jest posucha - bo to kasa jest wymierna!!!! Olej ich i poszukaj nowej - na pewno znajdziesz!!!!

Ten betonowy sąsiad to jakiś jełop :o Na ki gwizdek mu taki płot, co on twierdzę sobie buduje :o Spróbujcie z nim jakoś jeszcze pogadać, może to tylko taki słomiany zapał z tym betonem u niego!!!

A tego z drugiej strony ... nie wiem!!! Najlepiej to by było szpadlem w łep, może się ocknie!!!

Czy na świecie dużo jest takich debili???????

Fajnie, że się odezwałaś :D

:D

Niby w bród Brazunia ale nie na zaraz - teraz, tylko za jakiś czas. A ja czasu na czekanie nie mam :-?

Jakoś sobie sami poradzimy, trudno. Zmieniam zawód od jutra - na malarza :lol:

Muszę sobie tylko czapeczkę z gazety złożyć i będzie superowo :wink: :lol:

A takich debili .... hmm... no jakby to powiedzieć - jest od zarąb..... i jeszcze ciut ciut :roll: :evil: