Reyzel 27.05.2008 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Dzień dobry Wszystko w porządku Brazunia. Jakoś idziemy do przodu. Cały weekend ( no , oprócz niedzieli ) coś tam dłubaliśmy. Kasia, zakasuj rękawy i do pracy Pomalowane "na gotowo" są sufity w pokojach na górze ( Verunia przyznaję w 100 % rację, że malowanie sufitów to pioruństwo . Do dziś boli mnie szyja i bolą mnie ręce ). A propos podwieszenia w hollu - nie mam na razie koncepcji. Na ten moment jest pomalowany na biało, tak jak sufity ( na szczęście sufity na całym dole są pomalowane... ufff ). Ale nie wykluczone, że wrzucę tam kolor ścian... który na razie też jest bliżej nie określony Na jeden raz jest przemalowana ta tapeta z włókna szklanego ( hehe o dziwo nie spadła ), trzeba ją pewnie jeszcze ze dwa razy przemalować. Niestety wczoraj nic nie zrobiliśmy bo po pracy było kilka spraw do załatwienia ... no i tym sposobem do mieszkania ( już trza jakoś to rozgraniczać ) wróciliśmy po 22 .... Masakra. No nic, w weekend podgonimy. Tylko trzeba wreszcie kolory jakieś wybrać !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 27.05.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Współczuje wybierania kolorów Dla mnie był to trudny moment Ale tak sie cieszę, ze jesteście juz na tym etapie budowy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 27.05.2008 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Hej Mayland Wizji kolorystycznych to ja już miałam milion ale jakoś tak nic do końca mi nie pasuje - szczególnie jeśli chodzi o dół, który jest przecież cały otwarty a nie chcę wszystkich ścian zrobić w tym samym ( czy bardzo podobnym ) kolorze No nic, ja najszybciej się decyduję kiedy mam nóż na gardle i przynajmniej wtedy nie ma już czasu na dywagacje, tylko raz dwa trzy i decyzja podjęta Ja też się cieszę, że jesteśmy na tym etapie Tylko jakoś tak wszyscy, którzy obecnie wchodzą do domu się dziwią, jak słyszą że za jakiś miesiąc się chcemy przeprowadzać A ja kompletnie nie rozumiem skąd to ich zdziwienie :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 27.05.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Hej dziewczyny Wczoraj byliśmy zamawiać płytki I nic nie zamówiliśmy Normalnie zawrót głowy, tych co chcieliśmy NIE MA JESZCZE W PRODUKCJI, co z tego, ze sa w katalogu W końcu zdecydowaliśmy sie na Flower z OPoczna, coś tam w domu wymodziliśmy, policzyliśmy ile czego i dziś jadę zamówić A podłoga w salonie i gabinecie spędza mi sen z powiek Małżowi ktoś powiedział, ze na podłogówkę TYLKO parkiet się nadaje i teraz mi miesza w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 27.05.2008 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Hej dziewczyny Wczoraj byliśmy zamawiać płytki I nic nie zamówiliśmy Normalnie zawrót głowy, tych co chcieliśmy NIE MA JESZCZE W PRODUKCJI, co z tego, ze sa w katalogu W końcu zdecydowaliśmy sie na Flower z OPoczna, coś tam w domu wymodziliśmy, policzyliśmy ile czego i dziś jadę zamówić A podłoga w salonie i gabinecie spędza mi sen z powiek Małżowi ktoś powiedział, ze na podłogówkę TYLKO parkiet się nadaje i teraz mi miesza w głowie. Cześć Kasieńko Czy to jakiś żart z tym parkietem ?? Z mojej wiedzy ( i różnych fachowcó z którymi rozmawialiśmy również ) wynika, że przecież to ceramika jest najlepszym przewodzicielem ciepłe ( no , może po marmurze i innych kamieniach naturalnych ) a drewno to właśnie nie bardzo!!! A do tego drewno wysycha, co może spowodować rozsychanie się klepek i mogą powstać przerwy. No chyba, ze położycie tzw. tłuste drewno - jakieś egzotyczne. Wtedy jest mniejsze prawdpodobieństwo, ze drewno się wykrzywi pod wpływem ciepła. Oczywiście pod warunkiem, ze zastosujesz do położenia parkietu specjalny klej ( pioruńsko drogi ) na ogrzewanie podłogowe. Jeśli chodzi o dostępność płytek - sprawdź na stronie http://www.łazienki24.pl bo oni naprawdę mają spory wybór i super ceny. I jak ja np. w całym Poznaniu nie mogłam znaleźć jednego dekoru ( bo dziwnym trafem zabrakło ) - oni mieli i przysłali mi w jeden dzień. [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 27.05.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 No mówię Ci Reyzel, takie głupoty mu ktos nagadał Nidgy się nie nastawiałam na parkiet w domu, chciałam położyć jakieś fajne panele, a tu masz!! Taki ZONK Będzie mi tyłek truł o ten parkiet, którego NIE CHCĘ MIEĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 27.05.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 jezeli chodzi o parkiet na podlogowce jestem tego samego zdania co reyzelek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 27.05.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 jezeli chodzi o parkiet na podlogowce jestem tego samego zdania co reyzelek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ja też, ja też!!! i dlatego w zamian wolałam panele, no bo płytki raczej tez mu nie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 27.05.2008 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 No mówię Ci Reyzel, takie głupoty mu ktos nagadał Nidgy się nie nastawiałam na parkiet w domu, chciałam położyć jakieś fajne panele, a tu masz!! Taki ZONK Będzie mi tyłek truł o ten parkiet, którego NIE CHCĘ MIEĆ Kasia, naprawdę ktoś mu głupot naopowiadał. Pewnie ktoś się bawił w głuchy telefon i jakoś tak dziwnie przeinaczona wypowiedź do Twojego małza dotarła Niech pogada z instalatorami. A poza tym - w kwestii praktycznej - ja mam w tej chwili parkiet w mieszkaniu. Po prawie 3 latach wygląda tragicznie - ślady od krzeseł ( bo od czasu do czasu są stawiane, jak jest większa impreza ), od obcasów ( chyba, ze zamierzasz wyzuwać z bucików wszystkich wchodzących do Ciebie gości to ten problem odpada ) no i utrzymanie w czystości ... Masakra. Pomijam kwestię jaki jest "stres" jak się wyleje np. sok z czarnej porzeczki czy kawa i trza szybko lecieć po szmaty Te wszystkie doświadczenia mam już za sobą i nie zamierzam w domu maratwić się o to wszystko o czym napisałam. No a podstawą było ogrzewanie podłogowe, które ma spełnić swoją funkcję i ma ogrzac cały dół !!! Cześć Kolakao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 27.05.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 kasik to po co robiliscie tam podlogowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 27.05.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 czesc reyzelku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 27.05.2008 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 jezeli chodzi o parkiet na podlogowce jestem tego samego zdania co reyzelek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ja też, ja też!!! i dlatego w zamian wolałam panele, no bo płytki raczej tez mu nie pasują Nie wiem jakich cenowo płytek szukasz ale są śliczne płytki drewnopodobne. Gdybyś takowe wybrała - i wilk syty i owca cała by była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 27.05.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Na forum jest wątek o podłogówce pod parkietem i z opinii forumowicza wynika, ze drewno równie dobrze sie sprawdza co jest zaprzeczeniem powszechnej opinii na ten temat. Nie mam linku do tego wątku ale warto go odszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 27.05.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 kasik to po co robiliscie tam podlogowke no bo miało byc tak fajnie i obydwoje nie chcieliśmy parkiety z tych względów co Reyzel No ale żeby nie było za bardzo płytkowo to wybralismy panele, takie normalnie jak parkiet!! I tu nagle wczoraj, BUM Jakbym dorwała tego koleżkę A wątek znalazłam wczoraj, bezapelacyjnie najlpsze sa płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 27.05.2008 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Na forum jest wątek o podłogówce pod parkietem i z opinii forumowicza wynika, ze drewno równie dobrze sie sprawdza co jest zaprzeczeniem powszechnej opinii na ten temat. Nie mam linku do tego wątku ale warto go odszukać. Pytanie tylko po jakim czasie te opinie są wystawiane ?? Z drewnem pewnie się nic nie dzieje przez początkowy czas użytkowania, pytanie tylko co po 2-3 sezonach grzewczych. Oczywiście to są moje dywagacje, podparte tym, co mówił mi choćby jeden z większych w Polsce producentów parkietów ( tak się składa, ze z naszej miejscowości ), więc dlaczego im- najlepszym w tym względzie fachowcom, nie miałabym wierzyć ? Gdyby chcieli - naciągnęli by mnie na ten parkiet, bo przecież kosztuje nie mało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 27.05.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 nie no nie ma o czym mowic - parkiet i podlogowka sie wykluczaja!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 27.05.2008 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Tak dla porównania - współczynnik oporu cieplnego na ogrzewaniu podłogowym :* ceramika, kamień - Rw= 0,00 ( m2 x K)/W* wykładziny podłogowe z tworzyw sztucznych Rw= 0,05 * parkiet o grubości całkowitej do 10 mm, wykł dywanowa o gr całkowitej do 6mm Rw= 0,10 - gruba wykładzina dywanowa o grub całkowitej do 10 mm Rw= 0,15 Więc jak widać nie są to te same wartości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.05.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Ja się przywitam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reyzel 30.05.2008 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 To ja też się przywitam Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolakao 30.05.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 dzisiaj bedzie dobry dzien - dzisaj bedzie dobry - dzien dobry.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts