Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ty się Reyzelciu dobrze zastanów, bo wakacje nadchodzą a i praca się kończy, bo na siodło prawie zarobiłam :D :D

Modem mi padł, nie miałam połączenia dlatego się nie odzywałam!! Lecę dorabiać do siodła, pogadamy wieczorkiem :D

Dzień Dobry

Rayzel a mi sie tam Twoje capuccino podoba!!!!

Schody też zajefajny. Jak patrze na takie ładne schody to zaczynam żałować że mam betonowe brzydactwo :cry: :cry: :cry:

No ale następny domek już będę budował inaczej :lol: :lol: :lol:

Pozdrówka

Cześć Romuś :D

No mi nasze cappucino już też się podoba 8) Przyzwyczaiłam się :lol: :lol: :lol:

Są już też założone rynny, inaczej wygląda domek z zewnątrz 8)

Ale ja kolejny też będę inaczej budowała :roll:

Niestety zawsze się wkradną jakieś błędy, które chciałoby się zmienić - też mam kilkanaście takich sytuacji :-? Tak więc kolejnym razem będzie się mądrzejszym ... ale pewnie zrobi się inne błędy :lol:

Brazunia, wstyd przyznać :oops: ale nawet nie wiem o jakiej pracy mówisz ... ( nigdzie już nie zaglądam ... tylko do wiaderek z farbą :x ) . Co porabiasz Słońce ??

Niestety zawsze się wkradną jakieś błędy, które chciałoby się zmienić - też mam kilkanaście takich sytuacji :-? Tak więc kolejnym razem będzie się mądrzejszym ... ale pewnie zrobi się inne błędy :lol:

:lol: No właśnie. Ja nie wiem czy istnieje dom idealny.

A ten kolor to na jednym zdjęciu jest taki intesywniejszy i bardzo mi sie podoba a na innych jest taki jasniutki, bledszy. To jaki jest naprawdę i nie pytam o kolor :wink:

Mi ten kolorek się podoba, i furczy mi czy on capuccino czy jaka inna cholera. Jest ładny!!! Byłby jeszcze ładniejszy, gdyby zdjęcia większe były... :oops:

Pracuję na Dzikim Zachodzie, do siodła dorabiam :D Drogą kupna bowiem nabyłam siodło za całe 1500 złociszów i cza jakoś budżet domowy podratować :D Ale już niewiele zostało!!

P.S. Co Ty ciekawego widzisz w tych wiadrach, że tylko do nich zaglądasz :roll:

Moja pierwsza wersja domu to była elewacja beżowa :lol: Nawet mielismy taki projekt, który nijak nam nie pasował ale był bezowy z brązowym dachem i zawsze do niego wracaliśmy :lol: Potem pojawiła sie czerwień i mi odbiło ale pierwszy był własnie taki beżyk ala capucino :lol: :wink:

Dzień dobry :D

Specjalnie dla Ciebie Brazunia - większe zdjęcia domku 8)

http://www.muratordom.pl/pliki/galeria/uzytkownicy/51010/234/3208.jpg

http://www.muratordom.pl/pliki/galeria/uzytkownicy/51010/234/3209.jpg

Verunia ... odpowiadając na to pytanie nie o kolor :wink: ... to naprawdę bardzo jaśniutka kawa z mlekiem. W zacienionych miejscach i gdy nie ma słońca - kolor jest cappucino, tylko takie słabe :wink: Ale za to w słońcu ... niestety wygląda na lekko gaciowy róż :x jak to określił nasz kolega :roll:

Kasia, generalnie rzecz ujmując mnie ten kolor już nie przeszkadza. Szczególnie, że już są założone czarne rynny i fajnie "poprzecinały" dom.

Fakt, że zdecydowanie też nie chcieliśmy żółtego, więc należy się cieszyć, że to nie żółty wyszedł :roll: :lol:

Zresztą sąsiad ma żółć ... notabene do bordowej dachówki :-? Jak na mój gust ni przypiął ni wyłatał ... :roll:

No ale podobno o gustach się nie dyskutuje :roll:

Mayland, nasz projekt zakładał bordową dachówkę i białą elewację. Tez mi to nie pasowało ...

I szczerze mówiąc trochę żałuję, że odeszliśmy od tej czerwieni, jaką mieliśmy w zamyśle... No nic, może za kilka lat jak i tak trza będzie elewację pomalować ??

( ps. Twoja elewacja jest po prostu śliczna - nie omieszkałam zajrzeć do Twojego dziennika ale bez odzywania się :oops: ) :-?

no przyszlam myslalam ze jakies nowe zdjecia zobacze a conajmniej cos poczytam - a tu nic !!! reyzelku cos mi sie wydaje ze nie bardzo masz czas i sile na klikanie - wiec wspeiram duchem jak cialem nie moge!!!!!!!!!!! :oops: :D

Oj Kolakao- widzę, że doskonale wiesz co się dzieje. I dziękuję Ci za wsparcie - przyda się bardzo bo padam ze zmęczenia na pysk :oops:

Zostały nam niecałe 3 tyg :o do przeprowadzki a jest jeszcze tyle rzeczy do zrobienia :-?

Postaram się cosik więcej naskrobać ( robiąc sobie przerwę w pracy :roll: ) a zdjeć ... nie ma. Codziennie wożę aparat ale nawet nie ma czasu aby zdjęcia zrobić !!! Nawet nie mamy jak sami malujemy - hehe ... nikt nam nie uwierzy :roll:

Buziaki!!

Co za niedowiarki ... :roll: :evil:

Pokaże Wam odciski na rękach od wałka i włosy od fioletowej farby, która się cosik zmyć nie chce (miałaś rację Mayland :) ) i jeszcze mój komplecik ubrań roboczych, na którym są wszystkie kolory :lol: :lol: :lol: :lol:

hehe a w sobotę robiłam wyprawki, wyrównując linie łączeń kolorów - czułam się jak artysta-plastyk farba na wierzchu dłoni, pędzelki specjalistyczne i jechałam krawędzie ... mąż miał ze mnie ubaw :lol: ale ja nie lubię takich niedoróbek - albo robię coś porządnie albo wcale :oops:

włosy od fioletowej farby, która się cosik zmyć nie chce (miałaś rację Mayland :) )

wiesz co ja mam na to sposob - do stosowania jak sie pada juz na pysk i nic sienie chce :roll: :lol: - przyjechalam wlasnie ok 22 z dzialki po calowieczornym i popoludiowym malowaniu zdziabana jak nie powiem kto - cala skropkowana na maksa i polozylam sie na chwilke do lozka - oczywiscie zasnelam i obudzialam sie z rana - czysta - przynajmiej na buzi i wlosach!!! heuheuueheueheuheuehu odpadlo samo heuheuheuheuheu :lol: :lol: 8)