Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

Reyzel, co do mBanku moje zdanie już znasz- niech ich :evil: :evil:

Jeśli chodzi o tryb życzeniowy :wink: to ja mam prośbę żebyś mi powiedziała co to za cegła klinkierowa na komin: jaka firma i kolor, pliizzzz :D

Już mnie teść ponagla żeby kupić coś na kominy, a ja pojęcia nie mam co :roll:

A A tak na sam koniec Ci powiem, że fajnie to już wygląda :D

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Już spieszę z odpowiedzią Kasia - to jest cegiełka Wienerbergera , nazwa Dresden i jest dostępna i jako tzw. dziurawka ( ciut tańsza :roll: ) i też w wersji pełnej ( ciut droższej :roll: ), na zakończenie kominów .

Jest trochę cieniowana ale w odcieniach czarno- brązowych, super do ciemnego dachu - oczywiscie moim skromnym zdaniem :lol: :lol: :lol:

A w kwestii banku , wiem wiem co przeszłas :wink:

My uparliśmy się na mBank bo dało się z nimi wynegocjować dobre warunki - zdecydowanie lepsze niz w innych. Mieliśmy to szczęście, ze poratowaliśmy się na "inne" sposoby aby budowę kontunuować, czekając na kredyt. I nie mieliśmy takiego "ciśnienia", ze bierzemy co nam dają :wink:

Mi też już się podoba. Mąż do mnie dzwonił że widział więźbę na działce .... podobno jest tego taaaaaaaakkkkkkkkkkkaaaaaaaaa kuuuuuuuuuuupppppa drzewa :lol: Podobno zajęła całe wolne miejsce na działce :o :o Zastanawiam się, czy czasem coś im się nie pomyliło i nie zrobili dwóch kompletów :o :lol: :lol:

Reyzel, cieszę się razem z Tobą tą więźbą i odbrobinkę zazdraszczam, ale tak ciut ciut :oops:

No wiem Kasieńko :wink: Wiem, że na tę swoją czekasz jak na zbawienie :-? Ale spójrz na to z tej strony, że ja już ją miałam zamówioną, zapłaconą i gotową od połowy sierpnia a suma sumarum , jak przyszło co do czego - to i tak nie było jej w terminie :o

A Ty możesz podusić tych swoich dekarzy i mniej stracisz na tym biznesie jakim jest zrobienie dachu :wink: :lol:

Trzymam kciuki, zeby ją wreszcie przywieźli i zaczęli kłaść na stosownym miejscu!!! :lol:

hurrra jesr wieźba!!!!!

to i dach niedługo będzie :D parapetówa coraz bliżej :lol:

musze zacząc lobbing na rzecz wproszenia sie hihihihi

Niop, będzie będzie :lol:

I parapetówka będzie :lol: :lol:

I nie musisz się wpraszać :wink: - bo miło mi będzie Was wszystkich ugościć tak realnie, a nie jak to teraz robię - wirtulanie - w swoim dzienniku i komentarzach ... 8)

Tak więc będzie okazja, zeby zrobic grilla w ogrodzie - już na początku lata!!! a jakże ! :lol:

hurrra jesr wieźba!!!!!

to i dach niedługo będzie :D parapetówa coraz bliżej :lol:

musze zacząc lobbing na rzecz wproszenia sie hihihihi

Niop, będzie będzie :lol:

I parapetówka będzie :lol: :lol:

I nie musisz się wpraszać :wink: - bo miło mi będzie Was wszystkich ugościć tak realnie, a nie jak to teraz robię - wirtulanie - w swoim dzienniku i komentarzach ... 8)

Tak więc będzie okazja, zeby zrobic grilla w ogrodzie - już na początku lata!!! a jakże ! :lol:

:D :D :D :D :D :D

No to wreszcie, coś się ruszyło!!! Te Twoje nieroby faktycznie niezłe ziółka!!

Powodzonka życzę i oby teraz już szybciej poszło :D

No niby dzieje i robi się cały czas ... ale jakoś tak powoli - wg mojej opinii :wink: :lol:

Dzisiaj mieli wejść dekarze ale pada deszcz ... i nie wiem czy są :( :(

Dzięki Braza :D

łO matko ale drzewa!!!!!

Toż to chyba pałac będzie :lol:

No Ci powiem, że sama tak myślę :wink: :wink: :wink: Ale podobno wszystko się zgadza :lol: :lol:

http://foto0.m.onet.pl/_m/98ffbf0140ee4ee2207ce1b84aed5e48,7,19,0.jpg

O ssssoooo chodzi :roll: Toż to malutka chatynka :wink:

Mam pytanie co do ostatniego zdjęcia w dzienniczku. Chodzi o zaczątek ściany między garażem a kotłownią. Czy ta ściana jest jakoś kotwiona do ściany nośnej?? Czy tylko jest przykejona??

hahaha zachowuje się jakbym był waszym inspektorem budowlanym :lol:

hehe ... panie inspektorze - jest tylko doklejana . I tak są i będą ( chyba :roll: ??? ) wszystkie robione . A to nie dobrze ???

Rayzel jesteś normalnie niemożliwa. Ledwo cos napisze i za chwile juz odpowiedz :D ale masz refleks :D

Wg sztuki budowlanej powinny być kotwione

powiem Ci w tajemnicy że ja chyba tez mam doklejone :lol:

kiekie :lol: :lol: :lol:

A co do sztuki budowlanej - no niby racja , ale z drugiej strony - gdyby miało być kotwione , to chyba ścianka działowa powinna być robiona ( przynajmniej początek ) na etapie stawiania ścian działowych ??? :o

Hmm... mam nadzieję, ze się nie odkleją :wink: :wink: :wink: :lol: