Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

Mayland, roletki są na każdym ze skrzydeł z osobna. I są na żyłkach - nie chciałam prowadnic, bo by zasłoniły w całości najładniejszy element skrzydła- listwę przyszybową :roll: A tak- jak roletka jest podciągnięta - na skrzydle praktycznie nic nie ma, bo żyłki nie widać.

Ana dodatek - jak się okazało - to tańsze rozwiązanie :lol: :lol: :lol:

Po raz pierwszy mi się zdarzyło, że sposobało mi się coś tańszego :o :wink: :lol: :lol: :lol: Nareszcie :roll: :p :lol: :lol: :lol:

A stół - nie dość że super wygląda, to wygodnie się przy nim siedzi :wink: Nawet teraz - pracując na kompie :lol:

Co do ikei - ja nigdy za nią nie przepadałam :oops: . I poniekąd dlatego nawet nie mam katalogu, nie orientuję się w ich produktach i rozwiązaniach.

Wczoraj musiałam podejchać po półki i inne takie do spiżarni, bo nie do końca byliśmy pewni wymiarów - to też już przeszłąm jak burza - konkretnie do jednego regału :roll:

Dzisiaj robimy garderobę ( bez półek, bo boczki są zamówione - z Ikei nic nam nie pasowało :roll: ) i spiżarnię.

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Dzień dobry :oops:

Ja bardzo pseprasam za moje milczenie ale mam usprawiedliwienie od ... hmm... :roll: zegara ??? Uciekającego czasu ??

Jak zwał tak zwał :p

Generalnie nawet nie wiem kiedy mi te tygodnie uciekły. Z tego całego mojego milczenia raptem na tydzień uciekliśmy od domu, budowy i całego zgiełku z tym związanego - na Mazury. A poza tym - nieustanna gonitwa z czasem, pracą

i wykończeniówką... :-?

Ja tak tylko w telegraficznym skrócie chciałam powiedzieć, ze domek jest PRAWIE wykończony (np. nadal nie mamy drzwi do sypialni :evil: ).

Efekty całej reszty wykończeniowej - obiecuję - jutro. Jakoś zdjęć nie było kiedy robić :roll:

Pozdrawiam i ściskam mocno moich wytrwałych gości :D :wink:

nie mniejszy niz mi - tyle ze mnie juz nikt nie nawoluje do porzadku :lol: :lol:

oj tak... ze mnie jest straszny brzydal, bo nigdzie się nie udzielam ... i strasznie mi wstyd z tego powodu :oops:

Mam nadzieję, ze mi kiedyś wybaczycie :roll:

jak wkleisz ładne zdjecia z domu to sie zobaczy :roll: :wink:

nie mniejszy niz mi - tyle ze mnie juz nikt nie nawoluje do porzadku :lol: :lol:

oj tak... ze mnie jest straszny brzydal, bo nigdzie się nie udzielam ... i strasznie mi wstyd z tego powodu :oops:

Mam nadzieję, ze mi kiedyś wybaczycie :roll:

jak wkleisz ładne zdjecia z domu to sie zobaczy :roll: :wink:

Się postaram zrobić te ładne zdjęcia :roll: :roll: :roll:

Reyzelciu, wszystko super :D Krzesła też se takie kupię :oops: :wink:

A powiesz mi jaki macie odpływ w tym prysznicu??? :roll:

też nie będę mieć bordzika i szukam czegoś sensownego :roll:

A kup sobie Kasiu, kup 8) I koniecznie stół z Voxa - będziemy już we trzy w klanie :roll:

Co do brodzika a raczej jego braku - mam nadzieję, że mówiłaś o tym wcześniej wszem i wobec wykonawcom bo ....

Przed wylewkami powinna być już zamontowana kratka odpływowa z syfonem ( oczywiście z luzem, żeby ją można było dopasować do wysokości płytek ) np coś takiego : http://hydraulik.pl/viega-kratka-odplywowa-metalowa,-chromowana-wraz-z-syfonem.-o_l_7298.html.

No i niestety najważniejsza sprawa - podłoga w miejscu brodzika powinna być wylana w kopertę ( wylewka powinna być tak zrobiona ).

Ale jeśli ani jednego ani drugiego nie masz - też się nie martw :wink:

My też nie mieliśmy.

Trza było wykuć i zamontować kratkę z syfonem. Niestety wylewki się już nie poprawiło ale płytkarze nadali spad układając płytki. Niestety nie jest idealnie, bo na dodatek my na podłodze kładliśmy normalne duże płytki a zdecydowanie lepiej było by ułożyć mozaikę - wtedy nie było by problemu ze zrobieniem większego spadu do kratki.

Więc jeśli będzie problem z odpływem przy użytkowaniu - skujemy te płytki które są i damy mozaikę :-? Jak na razie woda mi się nie wylewa na łazienkę, więc nie jest źle.