Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM W PIWONIACH - DOMEK MISIÓW - KOMENTARZE

Reyzel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kasia, jeszcze jedno - warto by było, żebyś najpierw się zorientowała w kwestii kabiny ( szczególnie jeśli ma być robiona na zamówienie ) bo my mieliśmy sytuację, że coś tam płytkarze zrobili nie tak jak trzeba i z kolei ci od kabiny musieli dodatkowo montować jakieś listwy i takie tam bzdury :roll:

To wybrzydzę ... zamiast firanki w kuchni to ja bym powiesiła roletę rzymską ... no kurna, jakoś mi ta firanka gryzie się z resztą. Nie gniewaj się, ale kuchnia jest nowoczesna, ale przy tym ciepła i przyjazna - co się bardzo rzadko zdarza przy nowoczesnym stylu ... i ta firanka jakoś mi tak psuje całość :oops:

Więcej nie gadam, spadam, żeby nie oberwać :wink:

To wybrzydzę ... zamiast firanki w kuchni to ja bym powiesiła roletę rzymską ... no kurna, jakoś mi ta firanka gryzie się z resztą. Nie gniewaj się, ale kuchnia jest nowoczesna, ale przy tym ciepła i przyjazna - co się bardzo rzadko zdarza przy nowoczesnym stylu ... i ta firanka jakoś mi tak psuje całość :oops:

Więcej nie gadam, spadam, żeby nie oberwać :wink:

Gadaj, gadaj 8) Wszelka krytyka i uwagi mile widziane 8)

W kwestii tej firanki ... Też chciałam założyć taką roletkę w kuchni ( na reszcie okien jakoś mi nie pasowały ) i nawet miałam już w domu coś jak roletka rzymska ale niestety była za długa :-? a z kolei nie chciałam już mieć pustego okna i kupiłam z metra ten ażur.

A tak poza tym - nic mi szczególnie z tych roletek nie wpadło w oko .... dość wybredna jestem i tu chyba jest problem. Nie chcę takiej strasznie prostej, właśnie dlatego, żeby złamać surowość i nowoczesność kuchni.

A jak już stwierdziłam, ze uszyję- cena była tak kosmiczna, że się nie zdecydowałam- na głowę jeszcze nie upadłam.... :roll:

Jak masz jakieś na oku - puść proszę linka 8)

Od strony jadalni dawałaś ciemne fronty? To ciemne zebrano? Bo jeśli tak, to mi też idealnie będzie pasowało do tego stołu :lol: :lol:

Fajnie wygląda ten stół z krzesłami :lol:

Niop, to jest to ciemne zebrano ( w tych okleinach jakie my wybieraliśmy się nazywa makasar :lol: :lol: :lol: ).

Tak więc pewnie i Tobie super przypasuje 8)

Nie mam gwarancji. Jak coś jest nie tak (były poprawki przy dachu) to dzwoniłam i przejeżdżali. gwarancje mam na podstawie faktur na zakupione materiały, to chyba oczywiste. Co zaś sie tyczy robocizny to....... ja wybudowałam dom nie mając żadnej umowy z nikim :oops: :wink:

Nie mam gwarancji. Jak coś jest nie tak (były poprawki przy dachu) to dzwoniłam i przejeżdżali. gwarancje mam na podstawie faktur na zakupione materiały, to chyba oczywiste. Co zaś sie tyczy robocizny to....... ja wybudowałam dom nie mając żadnej umowy z nikim :oops: :wink:

Dom wybudowałam dokładnie w ten sam sposób :roll: , ale chcę się zabezpieczyć przed ewentualnymi przykrymi niespodziankami w przyszłości ...

Mam poważne wątpliwości co do jakości wykonania kominów . Wolę mieć jakiś dokument :-?

Jakie masz obawy? Dawałaś wkłady kominowe w środek? U mnie poszły wkłady ceramiczne od dołu do samego końca więc wykonanie nie ma wiekszego znaczenia bo dym przechodzi przez wkłady. Raczje się już nie przewalą bo wzmocniły jes ściany, strop i dach. :roll:

Podłączenie pieca i kominka to juz inna sprawa.

MOŻE KOMUŚ SIĘ COŚ PRZYDA :roll:

Mam do sprzedania :

1. Umywalkę Hybnera ( to ta która się okazała niewłaściwa do dolnej łazienki ) :

wymiar 410 x 220 mm

http://www.hybner.com.pl/_img_products/291_2.jpg

2. Lampki - kinkiety 3 sztuki :

http://www.trap.pl/lampy/kati-1-kinkiet-flex.jpg

http://www.allegro.pl/item411818420_kinkiet_kati_flex_1x50w_2bm_oswietlenie.html

Jakie masz obawy? Dawałaś wkłady kominowe w środek? U mnie poszły wkłady ceramiczne od dołu do samego końca więc wykonanie nie ma wiekszego znaczenia bo dym przechodzi przez wkłady. Raczje się już nie przewalą bo wzmocniły jes ściany, strop i dach. :roll:

Podłączenie pieca i kominka to juz inna sprawa.

Wkład kominowy ze kwasówki mamy ale tylko przy piecu co.

Nie chodzi o szczelność w kwestii dymu , bo teoretycznie to już było sprawdzone przy paleniu przez całą zimę.

Ale był przez pewien czas problem z jakimiś małymi przeciekami przy kominach wentylacyjnych. Niby zmienili fugę ale obawiam się czy to wystarczy.

Zobaczymy na jesieni ale w związku z tym, ze problem był- chcę się zabezpieczyć.

Dzięki Brazunia :D

No te ostatnie są całkiem, całkiem ale jest jeden mały problem - na tych oknach mam już założone zwykłe roletki materiałowe :-?

I raczej musiałabym poszukać czegoś wieszanego nie na samym oknie co na karniszu czy na murze :roll:

I nie do końca jestem przekonana co do takich roletek bambusowych - wydaje mi się, ze one by zabrały to ciepło z pomieszczenia - a "zwyklejsza" roleta rzymska ( taka materiałowa ) jakoś właśnie tę nowoczesną formę kuchni przełamuje.